Na chalupě herce Romana Skamene: Pořídil ji před 42 lety, když žena čekala dceru Sandru, a předělal k celoročnímu bydlení

Na chalupě herce Romana Skamene: Pořídil ji před 42 lety, když žena čekala dceru Sandru, a předělal k celoročnímu bydlení
Zdroj: Herminapress
Herec malého vzrůstu Roman Skamene má povinnosti na zahrádce rozdělené s manželkou Renatou.Manželka Renata je podle všeho na hercovy vtípky zvyklá a do plení záhonku si mluvit nenechá.Rodina herce Romana Skamene hezky pohromadě.Roman Skamene se pyšní dvěma vnučkami, Stellou a Rebeccou.+ 7 fotek+ 8 fotek

Hvězda filmů Bony a klid, Roman Skamene (68) se s manželkou Renatou přestěhoval na chalupu poblíž Nižboru. V létě jim zde budou dělat společnost dvě vnučky a spřádají plány ohledně koupě úlu a několika slepic kvůli domácím vajíčkům. Kolik herec zaplatil za malebnou nemovitost? A proč na stěnách vytváří pozoruhodné koláže z klíčů? Magazínu Lifee.cz poskytl z chalupy exkluzivní rozhovor.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 06. 2023 12:00

Herec Roman Skamene (68) se na chalupě v Nižboru těší hlavně přítomností svých vnuček, Stelly a Rebeccy. Mimo to chodí pravidelně hrát tenis nebo na procházky s fenkou jezevčíka Chipsy. Manželka Renata se mezitím stará o květiny na zahrádce.

V rozhovoru pro Lifee.cz herec objasňuje, jak mají povinnosti na chalupě rozdělené a odhaluje také, zda vidí se svými vnučkami nějaké společné vlastnosti, pokud vzpomene na dobu, kdy byl sám dítětem"Myslím, že jsou takhle praštěné obě stejně. Všechny děti jsou praštěné, poletují a dělají neplechy. To je celkem normální. Jsou živé. Jestli jsou po mně, to nevím, po mně asi těžko," směje se herec malého vzrůstu, kterého jsme si oblíbili ve filmech Tankový prapor nebo Bony a klid.

Jak k chalupě přišel

Romane, jak k této chalupě vaše rodina přišla?

Náš kamarád zde měl svého strejdu a máme to zde neskutečných 42 let. Vzal nás k tomu svému strejdovi a říkal, že tahle chalupa je volná. Bylo to zchátralé, dva roky zde nikdo nebydlel. Řekl jsem si, že ne, že do toho nepůjdeme. Ale za rok přišla manželka do jiného stavu. Později se nám narodila holčička Sandra. Ještě, když byla manželka v očekávání, šrotovalo mi v hlavě, že dítě přece nebudeme vychovávat v Praze.

Vzpomněl jsem si na tuhle chalupu a začal zkoumat, jestli je ještě volná. Rozjel jsem se k Nižboru, ale chalupa už byla zadaná a někdo dokonce zaplatil zálohu, že to kupuje. Asi tři neděle jsem hučel do té majitelky, aby to zrušila, že jí okamžitě dám peníze. Chalupu jsme nakonec koupili, ukecal jsem ji. Ona pochopitelně přidala na ceně, v té době to stálo 120 000 korun, potom chtěla 135 000, ale mně se to tak strašně líbilo, že jsem ty peníze dal.

Jak tam trávíte čas?

Mám zde všechno možné, co potřebuji ke svému veselému životu. To je třeba zahrada. Já se starám hlavně o trávník a o živé ploty, o stromy, a manželka se stará o všechny kytičky. Máme ty povinnosti hezky rozdělené a dělíme se o ně.

Máte včelí úl?

Já nemám úl! Ale už o něm vážně uvažuju, protože zde nemáme skoro žádné včely. Každý rok máme strašně málo ovoce, přitom jsou zde skvělé stromy, třešně, meruňky, švestky. Říkal jsem si proto, že asi pořídím jeden úl s včeličkami, aby nám ty stromy trochu oplodnily.

V jakém stylu máte dům zařízený?

Máme zde starší, starožitné věci, a je to kombinované s věcmi novými, které jsou pro nás ovšem důležité - myčka, pračka a podobné srandy. Našla byste u nás všechno možné.

Radost z vnuček i snad brzy ze slepiček

Jak na chalupě trávíte čas s rodinou?

Mám dvě malé vnučky, menší je 7 let a druhé je 11 let. Ty sem pochopitelně jezdí na víkendy a letos zde budou celé dva měsíce. Jsou zde v podstatě neustále, pokud nemusí do školy. No a my s manželkou už zde bydlíme.

I přes zimu?

Jasně, nechali jsme udělat topení a všechno možné, abychom zde mohli bydlet celoročně. Odstěhovali jsme se sem. Takže takhle my to máme a podle všeho zde také umřeme.

Vidíte ve vnučkách kousek sebe? Dělají podobné vylomeniny, jaké jste dělal v jejich věku vy?

Myslím, že jsou takhle praštěné obě stejně. Všechny děti jsou praštěné, poletují a dělají neplechy. To je celkem normální. Jsou živé. Jestli jsou po mně, to nevím, po mně asi těžko.

Jak byste ještě chtěli dům nebo zahradu vylepšit?

Přemýšlím o tom, že bychom měli čtyři nebo pět slepiček, ale je těžké to pořádně promyslet a rozhodnout se. Kvůli domácím vajíčkům. To jsou takové plány, ale uvidíme - všechno je ve hvězdách.

Jezevčík Chipsy chaloupku miluje

Máte také pejska, že?

No ano, máme jezevčíka, takovou srandovní čubku. Je tady moc spokojená, a když s ní jdeme na procházku, pořád ji to táhne domů. Jmenuje se Chipsy, jako ty brambůrky.

Vidím také, že vám na stěnách visí hodně klíčů.

Je to tak, já jsem klíče sbíral. Velikánské, malé, miniaturní, tak jsem z nich udělal na stěnách koláže. Ale už je to pouze na okrasu.

Nemají konkrétní dveře?

Ne, to nemají. Vlastně nemají ani zámky, ale mám ve sbírce také nějaké klíče se starými zámky. Nějakou dobu mě to bavilo, ale už to přešlo. Je hezké to mít pověšené na bílé stěně.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články