Než se staly slavnými: 10 českých celebrit, které měly překvapivá povolání

Než se staly slavnými: 10 českých celebrit, které měly překvapivá povolání
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee.cz
Zpěvák Václav Noid Bárta se dříve živil jako řezník. Potom přišlo období, kdy maso vůbec nejedl. Dnes si zakládá na svalech, proto už se kvalitních bílkovin nezříká.Zpěvačka Martina Pártlová byla před svou účastí v televizní soutěži X-Factor barmankou a prodávala také ve zlatnictví. Soutěž jí obrátila život vzhůru nohama.Lucie Bílá se nestydí za své začátky u šicího stroje. Byla totiž švadlenkou, která milovala muziku.Zpěvák Martin Maxa je vystudovaným učitelem tělocviku. Později si své původní povolání připomněl díky režiséru Zdeňku Troškovi, který ho obsadil do stejné role do filmu Kameňák.+ 6 fotek+ 7 fotek

Ne všechny české celebrity se v minulosti věnovaly tomu, co je proslavilo. Některé měly zcela běžné, v souvislosti s nimi však překvapivé povolání. Čím se živili Martin Maxa, Martina Pártlová nebo Václav Noid Bárta?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 05. 2022 08:00

Například fenomenální zpěvák Karel Gott (†80) byl vyučeným elektrikářem. Jak prozradil jeho tehdejší mistr Jan Novák, mezi ostatními příliš nevyčníval a bral šest korun na hodinu„Přišel k nám jako vyučenej. Abych pravdu řekl a on se neurazí - on by tou elektrikařinou nikdy neprorazil jako tím zpěvem. Na nějakou velkou akci, aby mu dal někdo motorek a on ho převinul, na to jsem ho vážně neposílal,“ prozradil Novák deníku Aha!.

Martina Pártlová (42)

„Zpívala jsem jen u táboráků a nad ránem na diskotéce. Jinak mám strašnou trému," tvrdila  českobudějovická barmanka v roce 2008, kdy na sebe upozornila v televizní soutěži X Factor. Pracovala také ve zlatnictví. Dnes je z ní mocná influencerka, která si díky zpěvu a vlivu na sociálních sítích vydělala na vlastní dům. Jen na Instagramu ji sleduje téměř 400 tisíc lidí. „Do baru už se mi moc vracet nechce," tvrdila tenkrát magazínu OnaDnes. A už se za něj nevrátila.

Václav Noid Bárta (41)

Také zpěvák Václav Noid Bárta se živil naprosto běžným povoláním, které dost možná není pro každého. Je totiž vyučeným řezníkem. Jak přiznává, na čas se z něj dokonce stal vegetarián. Dnes maso miluje, protože skvěle vaří a také pravidelně navštěvuje posilovnu. O své tělo se stará jako o svatostánek. „Já se za to nestydím, to bylo tak," vzpomíná Noid, „založil jsem kapelu a rok před maturou mě vyhodili z gymplu, protože jsem na školu kašlal a jezdil po vystoupeních."

Martin Maxa (61)

Vlastní jméno zpěváka Martina Maxy zní Ivan Varga a v začátcích kariéry se živil jako tělocvikář, když absolvoval Fakultu tělovýchovy a sportu na Karlově univerzitě. Předtím ovšem studoval také architekturu. Sportuje dodnes a ke své původní profesi se později dokonce prostřednictvím filmu vrátil, když si roli učitele tělocviku zahrál v Kameňáku. To už byl známým zpěvákem a přezdívalo se mu „zpívající tělocvikář".

Čím se živila Jiřina Bohdalová, zpěváci Mikolas Josef, Bohuš Matuš nebo Josef Vojtek? Podívejte se v naší fotogalerii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články