8 nejhorších povolání historie: Trhač chloupků v podpaží a profesionál bavící Jindřicha II. zvuky svých útrob

8 nejhorších povolání historie: Trhač chloupků v podpaží a profesionál bavící Jindřicha II. zvuky svých útrob
Zdroj: Wikimedia Commons/Egisto Sani, CC BY-SA 2.0
Vestálky se musely upsat na třicetiletou službu, v jejíž průběhu se zasvětily bohyni rodinného krbu Vestě. Každá dívka musela být panna. Její pracovní náplní bylo dávat pozor na to, aby nezhasl plamen. Pokud ho neuhlídala, čelila vážným následkům.Uklízet zvratky po opilých Římanech mohl jen doopravdy otrlý jedinec.Mezi 15. a 19. stoletím byly v Evropě velmi žádané pijavice. Používaly se k léčbě migrény a hysterie. Aby je však sběrači mohli chytit, museli ze sebe udělat živé návnady a čekat, až se jim přisají na nohy.Veslaři na řeckých lodích makali jako šrouby. Dostávali však jen jedno jídlo denně. Pokud si chtěl někdo odpočinout, dopadl na jeho záda bič.+ 2 fotky+ 3 fotky

Pokud si myslíte, že vaše zaměstnání je to nejhorší na světě, podívejte se do historie. Umíte si představit, že byste někomu trhali chloupky z podpaží? Nebo snad využívali své nadměrné plynatosti k pobavení publika? Že se to zdá nemožné? Opak je pravdou...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 15. 03. 2022 14:00

Považujete své zaměstnání za smysluplné, bezpečné a naplňující? Tak to máte štěstí. V minulosti totiž existovala taková, která nechtěl nikdo vykonávat. Byla tak podivná, a mnohdy i odpudivá, že by se musel každý propadnout hanbou. Vykonávali je pouze ti, jenž bojovali o holou existenci.

Trhač chloupků v podpaží

Praxe vytrhávání porostu v podpaží byla zcela běžná v raném období Římské říše. Lidé byli tehdy velmi ješitní a chtěli vypadat dobře i svlečení. Navíc skoro každý chodil do veřejných lázní, kde bylo považováno chlupaté a páchnoucí podpaží za něco odpudivého a nepřípustného. A proto lázeňské domy zaměstnávaly takzvané trhače chloupků.

Výhodou bylo, že se člověk nemusel zdržovat s žádným zdlouhavým školením. Stačilo jen používat pinzetu, se kterou se ochlupení vytrhávalo. Těm zkušeným stačila jen chvilka a bylo hotovo. Dnes si můžeme vytrhávání objednat u kosmetiček, ale ty se zaměřují především na obočí.

Profesionální flatulista

Lidi dokáže pobavit cokoli. I pšoukání. Povolání profesionálního flatulisty má dlouhou a bohatou historii. Svatý Augustin je ve své knize O Boží obci popsal jako umělce, kteří ovládli vlastní útroby a dokáží dle libosti vydávat zvuky, jenž připomínají zpěv.

Mezi nejznámější mistry větrů patřil i Roland, který bavil Jindřicha II. Jeho prdění bylo natolik zajímavé, že mu vyneslo celé panství i pozemky. To vše dostal od krále darem jako vyjádření díků za neocenitelné služby.

Další a často mnohem horší povolání najdete v galerii...

Zdroj informací: 

Historyofyesterday.com: 8 Unusual Jobs That People Had In The Past 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články