Oskar Hes o nové roli v muzikálu: Energii otce pořád cítím, k divadlu mě přivedla určitá nostalgie

Oskar Hes o nové roli v muzikálu: Energii otce pořád cítím, k divadlu mě přivedla určitá nostalgie
Zdroj: Herminapress
V připravovaném muzikálu The Bodyguard se Oskar Hes (vpravo) setká na jednom pódiu s Hynkem Čermákem (vlevo) a Richardem Genzerem (uprostřed).Zleva: Richard Genzer, Filip Kaňkovský, Oskar Hes, Pavel Nečas.Oskar Hes během rozhovoru pro Lifee.cz vzpomínal na svého otce.V Hudebním divadle Karlín působil také choreograf Richard Hes. Jeho syn Oskar se tak už jako dítě objevil na jevišti, na které se nyní vrací. + 5 fotek+ 6 fotek

Od úmrtí choreografa a tanečníka Richarda Hese (†50) letos uběhne už 9 let. Syn Oskar (24), hvězda nového seriálu Král Šumavy, se rozhodl následovat jeho kroky a propojit svůj život po vzoru táty s divadlem. V našem rozhovoru uvádí, že jej k novému projektu přivedlo jisté pohnutí osudu, pozitivní energie a velká dávka nostalgie.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 03. 02. 2023 12:00

Už v březnu se talentovaný Oskar Hes představí v připravovaném muzikálu The Bodyguard, který vychází ze slavné filmové předlohy Osobní strážce. V pražském Hudebním divadle Karlín přitom působil jeho zesnulý otec a jako dítě si zde zahrál i Oskar. Návrat je to proto v mnohém emotivní.

„Vracím se zpátky ke svým pocitům, kdy jsem byl ještě dítě. Já jsem celé tohle divadlo naprosto miloval. Je to pro mě hezky nostalgické," vypráví mladý herec v našem rozhovoru a poukazuje na jisté pohnutí osudu, když se z jeviště dívá do potemnělého hlediště. Jeho otec zemřel, když mu bylo 16 let.

Oskare, jakou roli hrajete v novém muzikálu?

Je to PR manager hlavní představitelky Rachel. Je to takový kluk, který moc neví, co se svým soukromým životem a veškerý svůj čas věnuje práci. Pořád je nastřelený, podle mě pije alespoň 15 káv denně. Běhá a zařizuje Rachel všechny kšefty.

Jaké pro vás bylo nastoupit do muzikálu na takhle velké scéně?

Hrál jsem zde, v Hudebním divadle Karlín, už jako dítě - v Carmen a v Polské krvi. Ale to je samozřejmě úplně jiné a člověk to celé také jinak vnímá. To znamená, že jsem musel trochu přidat na svém projevu, abych tu obrovskou scénu ustál. Ta hudba je úžasná a já si tady tancuji už v šatně, hrozně si to užívám a koukám na holky, na Terezku Maškovou a na Evu Burešovou. Obě jsou skvělé.

Odrazily se přípravy také na vaší fyzičce?

To zase ne, na tohle se člověk nemusí tolik fyzicky připravovat. Rozhodně jsem kvůli tomu nezměnil svůj životní styl. Ale rozhodně je to pro mě velmi zábavné. Vracím se zpátky ke svým pocitům, kdy jsem byl ještě dítě. Já jsem celé tohle divadlo naprosto miloval. Je to pro mě hezky nostalgické.

Možná jsou tam jisté paralely i s vaším otcem. Jak na tohle myslíte, když se z pódia díváte do velkého hlediště?

No, cítím to. Nepřemýšlím nad tím tak usilovně, ale je to určitý pocit. Táta zde také pracoval, takže cítím, že to je správné - že zde nyní působím já. Ostatně, proto jsem tu roli také vzal. Byla v tom pro mě jistá nostalgie. Zavedla mne sem jakási příjemná energie.

Takže to berete jako pohnutí osudu?

Ano, dejme tomu.

Jak se vám líbí kostýmy? Kolem vás je plno třpytek, barev, prostě show hodná velké megastar.

Teď můžete vidět jen první kostým, který vynesu, ale zrovna moje postava by měla být v tomto smyslu nejvýraznější. On má představovat tu šílenou Hollywoodskou energii, tu dobu přelomu tisíciletí. Tuším, že film Osobní strážce byl právě v této době natočený. Moje postava PR managera je zkrátka ztělesněním Hollywoodu a showbyznysu v pravém slova smyslu. Má tři obleky a jsou velmi výrazné.

Je vám právě tohle příjemné?

Hrozně mě to baví! Já si tohle strašně užívám.

Vzal byste si něco podobně výrazného nebo extravagantního i vy sám do společnosti?

Rozhodně ano. Třeba zrovna na premiéru muzikálu The Bodyguard, ta si to určitě zaslouží.

Teď vážně - už víte, v čem přijdete?

Uvidíme, uvidíme! Premiéra Krále Šumavy byla pro mě osobně vůbec první příležitost se do společnosti hezky obléknout. To bylo zelené sametové kvádro a já se v podobných modelech cítím skvěle. Tak uvidíme, jak to pojmu tentokrát. O styling se mi stará má dvorní návrhářka a stylistka Stáňa Šlosserová a ona mi určitě něco hezkého vymyslí.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články