Otevřenost Aničky Slováčkové o rakovině "zachránila" její fanynku: Zjistili jí zhoubný nádor za pět minut dvanáct

Anička Slováčková se nám pochlubila štěňátkem, fenkou Jindřiškou.Jindřišku si Anička osvojila z dočasné péče začátkem dubna.Anička říká, že pejska chtěla jedině z útulku nebo z dočasné péče.Teď se Anička těší, že s Jindřiškou stráví radostné léto.+ 6 fotek+ 7 fotek

Zpěvačka Anička Slováčková (27) má před sebou náročné pracovní léto. Letos jí ho zpestří chlupatá parťačka Jindřiška, kterou si nedávno osvojila z dočasné péče. Mimo pejska jí dělají radost také její fanoušci, kteří ji mnohdy zásobují velmi dojemnými dary. Stará paní, operní pěvkyně, jí například darovala své šperky, jiná fanynka jí poděkovala za to, že jí včasnou návštěvou lékaře zachránila život. O tom všem Anička promluvila v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 25. 06. 2023 08:00

"Dojal mne dopis od jedné paní, která psala, že mě dlouho sleduje a díky tomu, že jsem sdílela svůj zdravotní příběh, se odhodlala k tomu, jít na preventivní vyšetření prsou," svěřila se v našem rozhovoru Anička, která s rakovinou bojovala před třemi lety. Také příběh její fanynky má šťastný konec, byť z něj skutečně mrazí.

"Zjistili jí zhoubný nádor. Díky tomu, že přišla včas, jí zachránili život. Řekli jí, že přišla za pět minut dvanáct, než se to stačilo rozlézt po těle. To byl asi nejhezčí dárek, jaký jsem kdy od někoho dostala," vypráví upřímně talentovaná zpěvačka, dcera Felixe Slováčka (80) a Dády Patrasové (67), která se mimo jiné věnuje také osvětě v oblasti preventivních prohlídek u lékaře.

Raději smrdím od ohně než od voňavky

Aničko, jak jsi si užila letošní Busking pro Slunce?

Moc, protože miluju, když se stane něco podobně nečekaného a trochu jiného, jako byl dnešní déšť. Samozřejmě, že když hrajete venku, musíte čekat, že to přijde. Ale v tom strašném parnu, které dnes bylo, se to seběhlo strašně rychle. Modrá obloha, najednou černo a začalo lejt. Naštěstí jsme nedávno vydali nový singl Prší a leje jako z konve, tak to alespoň bylo tematické a mohli jsme ji v klidu zahrát.

Jsi citlivá na to, když začne pršet? Řešíš mokré vlasy a make-up?

Je mi to úplně jedno, já jsem si během vystoupení i sundala boty a chvíli stála bez bot na tom horkém mokrém chodníku. Takže ne, citlivka opravdu nejsem a je mi to asi dost jedno, je mi to šumák. Samozřejmě, že když jdu na nějakou akci, kde mám reprezentovat, tak bych nerada dorazila jako nějaká špindíra. Přeci jen, je to součást mé práce. Jinak jsem raději, když smrdím od ohně a špekáčků než od voňavky.

Stalo se ti někdy nějaké módní faux pas? Někdo třeba řeší, když ho vyfotí s botami od bláta.

To jsem asi nikdy neřešila. Možná to nějaké faux pas bylo, ale já jsem o tom nevěděla, nebo jsem si toho nevšimla. Asi to bylo tak přirozené... jednou mi dokonce praskly šaty a z toho jsem si jen udělala srandu. Nestalo se mi nic, z čeho bych měla špatnou náladu nebo by mi to přišlo trapné.

Dárků od fanoušků si velmi váží

Dnes jsi zde měla hodně fanoušků. Jsou velmi různorodí a každý tě asi sleduje kvůli něčemu jinému. Jak vnímáš svoji fanouškovskou základnu?

Vnímám je jako bandu strašně chytrých lidí a za to jsem moc vděčná. Jsou to lidé, kteří jdou do hloubky, ať už textů nebo sebe samých. Nejsou povrchní. Proto si jich asi také vážím. Energie, která od nich jde, i v momentu, kdy začne hustě pršet, je neskutečná.

Co nejdojemnějšího jsi s nimi zažila? Dostala jsi nějaký dárek, který tě chytnul za srdce?

Ano. Jednou jsem dostala dárek od jedné paní. Byla to bývalá operní pěvkyně, která mě viděla zpívat v televizi a poslala mi své šperky. Svůj náhrdelník, prstýnek a náušnice. Byly nádherné z modrého kamene. Napsala mi k tomu, že jí je devadesát let, už je nosit nebude a ráda by je viděla na nějaké jiné zpěvačce. To mě strašně dojalo. To jsem jí i volala a chtěla jsem za ní jet. Nakonec to nedopadlo, ale chvíli jsme zůstaly v kontaktu.

Potom mě ještě dojal dopis od jedné paní, která psala, že mě dlouho sleduje a díky tomu, že jsem sdílela svůj zdravotní příběh, se odhodlala k tomu, jít na preventivní vyšetření prsou. Zjistili jí zhoubný nádor. Díky tomu, že přišla včas, jí zachránili život. Řekli jí, že přišla za pět minut dvanáct, než se to stačilo rozlézt po těle. To byl asi nejhezčí dárek, jaký jsem kdy od někoho dostala.

Léto s novým štěňátkem

Jak budeš trávit léto?

Hodně pracovně. 4. října máme v Lucerna Music Baru křest druhé desky - doufám, že Lifee.cz také dorazí. Máme k tomu hodně zkoušek, musíme to celé nacvičit a je to úplně nová deska a nové písničky, které jsme zatím nehráli. Musíme se sehrát a udělat pořádnou show. Budeme tam mít také spoustu hostů a jiné nástroje. Bude to velké a těžké, proto tomu věnuji léto. Ale myslím, že se tam najde čas i na nějaký odpočinek na chalupě. Máme jet asi na pět dní do Chorvatska. A hlavně mám nově štěňátko, takže hodně času budu trávit také s ním.

Štěňátko máš dnes s sebou. Trochu nám ho představ.

Jmenuje se Jindřiška po Jindřišce z Pelíšků. Je to půlroční fenečka, kříženec. Rodiče neznáme a asi ani nezjistíme. Ale je to strašně chytrý pes, má skvělého trenéra a je prostě výborná.

Takže jsi ji zachránila?

Tak bych to úplně nenazývala, spíš jsme se do sebe na první pohled zamilovaly, a tak se mnou jela domů.

Toužila jsi po pejskovi z útulku, nebo to bylo spontánní rozhodnutí?

Ona je z dočasné péče, není přímo z útulku. Ale kdybych si pejska měla vybírat, tak si vyberu určitě z dočasky nebo útulkáče. Jsou to strašně vděční psi. Na Vánoce jsme do útulků vozili granule s Pučálkou a ty jejich oči mi trhají srdce, jen na to pomyslím. Byla by to jasná volba. Já jsem nikdy nebyla pro chovy nebo množírny, přijde mi to vlastně dost zvrácené.

Související články

Další články