Petr Jákl manželku Romanu nutí, aby se nelíčila: Tchyně si myslí, že je to kvůli mé žárlivosti

Režisér Petr Jákl s manželkou Romanou.Romana Jákl Vítová se ve společnosti příliš často neukazuje.Režisér prozradil, že po své ženě chce, aby se nelíčila.Takhle to páru slušelo na premiéře filmu Jan Žižka.+ 6 fotek+ 7 fotek

Režisér Petr Jákl oslaví v září 50. narozeniny, ale jak říká v našem rozhovoru, věk ho netrápí. Nepoužívá omlazující krémy a před pěti lety si dokonce přestal mýt vlasy šamponem. Po jeho boku nestárne ani jeho manželka Romana (45), které Petr zakázal používat make-up. Jak na to reagovala jeho tchyně?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 23. 02. 2023 12:00

Režisér velkofilmu Jan Žižka Petr Jákl zavítal do Café & Bar Stromovka Collection Byznys na párty k uvedení nového kolagenového drinku. On sám říká, že si bohatě vystačí se sprchou, kterou si dopřává i několikrát denně.

Do přehnané péče o zevnějšek nenutí ani svoji ženu, bývalou rosničku Romanu. Já svoji ženu nutím, aby se nemalovala. Hrozně se mi líbí nenalíčená. Jí to opravdu sluší a od přírody má hezký look. Moje tchyně Maruška je výborná, ale podezírá mě z toho, že Romču nutím, aby se nemalovala proto, aby se nelíbila ostatním mužům," vysvětluje režisér v našem rozhovoru.

Používáte nějaký přípravek na pleť? Vypadáte skvěle, to se vám nedá upřít.

Děkuji, brzy mi bude 50. Sám se stříhám, protože jsem zjistil, že když mě stříhá někdo jiný, tak se mi to nelíbí. Naučil jsem se to dělat sám a zvládám to strojkem i zezadu. Jediné, co používám, je gel na vlasy. Asi před pěti lety jsem přestal používat i šampon a mýdlo, protože mi to strašně vysušovalo pleť. Používal jsem kvůli tomu všechny ty nivey a podobné věci. Ale od té doby, co nepoužívám nic, nemám problém, jen se sprchuji víckrát denně. Pro kosmetické firmy nejsem ideální terč. Je to jednodušší, nemusím s sebou tahat plné kufry. Mimochodem je to také trend a hodně hollywoodských herců dělá totéž. Nejenže to šetří přírodu, ale pokožku také všechny možné přípravky hodně vysušují a potom se musí používat hodně jiných. Jo – a ještě používám voňavku.

Hollywoodem ale určitě trendují také invazivnější zákroky, třeba botox.

Botox by mě nelákal, ale nemám nic proti, když se to s mírou použije. Všeho s mírou. Ale když potom vidím ty příliš přifouknuté rty a plastické operace, to je spíše na škodu. Myslím, že když se člověk sám sobě nelíbí, měl by s tím něco dělat a ten botox si dát. Nebo jen užívat kolagen, to je v pořádku. Hlavně musí být člověk spokojený sám se sebou. Nezajímá mě, co si myslí ostatní, ale já se chci sám sobě líbit. Ať už se malujete, nebo třeba cvičíte.

Jde také o to líbit se protějšku.

Jasně, své ženě se líbím určitě. Já svoji ženu nutím, aby se nemalovala. Hrozně se mi líbí nenalíčená. Jí to opravdu sluší a od přírody má hezký look. Moje tchyně Maruška je výborná, ale podezřívá mě z toho, že Romču nutím, aby se nemalovala proto, aby se nelíbila ostatním mužům.

Říkáte, že vám bude 50. Máte z toho deprese?

Uvědomuji si, že to hodně utíká a vidím to na dětech. Končí základku, vybírá se střední škola a já jen koukám, jak se to stalo. Chci se s nimi pomazlit a ony už nechtějí. Mám záchvaty smíchu z toho, jak komunikujeme a baví mě to. Zároveň si uvědomuji, že děti vyrostou a najednou to všechno bude jiné. Mění se to, ale zase to bude hezké – jiné, ale hezké.

Takže věk vás netrápí.

Věk? Já jsem v hlavě pořád puberťák. Mému tátovi je 81 a ten z puberty nevyšel dodnes. Pravděpodobně na tom budeme stejně. Platí, že jak se člověk cítí uvnitř, tak to vyzařuje navenek. Samozřejmě, mám zranění po judu a kaskadeřině, co jde, to mám odoperované, ale v ničem zásadním mě to nelimituje. Jsem hrozně pozitivní člověk. Brzy mi potáhne na 60, ale moc se nad tím nezamýšlím.

Související články

Další články