Hvězda seriálu Jitřní záře odbarví své tmavé kadeře: Moje vlasy budou jak chemlon, říká Petra Bučková

Petra Bučková z Jitřní Záře chystá razantní změnu vzhledu: Moje vlasy budou po odbarvení jak chemlon, říká
Zdroj: Herminapress
Herečka Petra Bučková je známá ze seriálů Hlava Medúzy nebo Jitřní záře.Redaktorka Lifee.cz s ní měla možnost hovořit, když se v karlovarském Grandhotelu Pupp připravovala na focení.Petra Bučková má slovensko-maďarské kořeny a svůj temperament skutečně nezapře.Herečka říká, že své pevné čokoládově hnědé vlasy často zatěžuje různými barevnými experimenty.+ 7 fotek+ 8 fotek

Herečku Petru Bučkovou (43) diváci aktuálně vídají v seriálu Jitřní záře, v minulosti se ale objevila také v Hlavě Medúzy nebo Vraždách v kruhu. Redakce Lifee.cz ji zastihla na filmovém festivalu v Karlových Varech a získala od ní rady a tipy, jak na dokonalou pleť po čtyřicítce nebo čím barvit vlasy, abychom je co nejméně zatěžovali.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 07. 2022 12:00

Temperamentní herečku se slovensko-maďarskými kořeny čeká v brzké době výrazná změna. Své vlasy systematicky ničím. Mám je pevné a mám jich hodně, proto si občas mohu dovolit s nimi experimentovat," tvrdí Petra Bučková, zrovna teď mě čeká výrazná změna, půjdu na blond, a už dopředu vím, že mé vlasy budou vypadat jako chemlon."

Jaký máte před sebou v Karlových Varech program?

Letos jsem tu potřetí a vždy sem jezdím na filmy. Mám zde také několik povinností spojených se seriálem Jitřní záře.

Zastihli jsme vás v kadeřnickém salónu. Jaká je vaše představa o výsledném looku?

Dostala jsem zadání od kamarádky a stylistky Olo Křížové a mám krásné doplňky od Terezy Otáhalíkové. Vytvořily mi tři krásné outfity a vzkázaly, že budu bohyně. Mívám během focení sklony být divočejší, rozjívená a občas dokonce připomínám kluka. Teď budu mít k jednomu outfitu korunku a celkový look se ponese v antickém stylu.

Jste zvyklá na tak výrazné líčení, jaké máte dnes?

Z divadla ano, z filmu vůbec. Toto kouřové líčení má připomínat Evu Green.

Jste schopná si podobné oči udělat i sama?

Tak to vůbec! Kdybych se o něco podobného pokusila, vypadala bych jako sova. Když si oči líčím já, tak jen opatrně bříškem prstu a ideálně v pleťové nebo hnědé barvě. Raději to nechávám na odbornících.

Máte nějaký osvědčený tip v péči o pleť?

Osobně bych raději ubrala, ve smyslu používat méně produktů a méně pleť čistit. Mám specifické povolání, kvůli kterému nosím make-up po celý den, pod světly a v prachu. Nedávno mi nanesli nějaké líčení, které na mně změnilo barvu do oranžova. V poslední době mám dobrou zkušenost s produkty, které obsahují probiotika - takže teoreticky by šla připravit třeba pleťová maska z jogurtu, který obsahuje živé kultury a potřebné bakterie. Na každého funguje něco jiného, ale čím méně toho na pleti je, tím lépe.

Trpěla jste někdy na akné?

Pořád, dodnes. Obzvlášť týden před menstruací, to je neštěstí. Neberu hormonální antikoncepci, takže mi cyklus nic nesrovnává, jedu přirozené vlny, a když se k tomu přidá stres nebo nějaká zátěž, tak se mi to vysype a ve svých čtyřiceti letech vypadám jako puberťačka.

V poslední době některé herečky přísahají na obličejovou jógu. Už jste o ní také slyšela?

Ano, naučila jsem se základy, ale lhala bych, kdybych řekla, že to dělám denně. Mám hezké výsledky, když se tomu poctivě věnuju. V obličeji máme stejné svaly, jako jinde na těle, a časem ochabnou. Stejně tak je možné trénovat hlas, to je také sval. Já své vrásky vítám, ale souhlasím s tím, že by člověk neměl být ve tváři zbytečně oteklý nebo mít vrásek moc.

Jak pleť připravujete před náročným natáčením?

Dělám si masáže speciální baňkou. Ta je skvělá a dokonce ji dávám svým kamarádkám jako dárek, když je chci potěšit. Čtenářkám bych také doporučila nepít alkohol, když víte, že máte druhý den něco důležitého. Alkohol totiž způsobuje, že člověk napuchne v obličeji. Druhý tip je vstát o něco dříve, aby ledviny stačily tu přebytečnou tekutinu z obličeje odplavit.

Máte podobný tip, jak na skvělé a zdravě vypadající vlasy?

Já své vlasy systematicky ničím. Mám je pevné a mám jich hodně, proto si občas mohu dovolit s nimi experimentovat. Občas je na natáčení lepší mít paruku, než je denně natáčet a zatěžovat. Zrovna teď mě čeká výrazná změna, půjdu na blond, a už dopředu vím, že mé vlasy budou vypadat jako chemlon. Každému doporučuji, aby si to důkladně rozmyslel, než začne vlasy neodborně barvit a potom dlouhé roky řešit následky.

A co přírodnější metody?

Mám dobrou zkušenost s henou, ale musíte počítat s tím, že už s tím neuděláte nic jiného a ta barva se do vlasů zažere. Potom už je nelze barvit chemicky. Henou jsem se barvila a vlasy byly pevné a silné. Potom mě potřebovali odbarvit, jen lehce zesvětlit, a měla jsem dva roky modrozelenou hlavu. Kadeřník s tím nic nenadělá. Hena zkrátka musí odrůst. Teď jsem zase u šetrné chemické barvy, aby s tím bylo možné pracovat. Jinak bych u heny zůstala.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články