Dana Morávková přijela do Varů navštívit pracujícího syna. Na jeho promoci chystá výjimečný outfit

Dana Morávková přijela do Varů navštívit pracujícího syna. Na jeho promoci chystá výjimečný outfit
Zdroj: Herminapress
Syn Dany Morávkové a Petra Maláska Petr (vlevo) studuje v britském Canterbury. Do Karlových Varů jezdí každoročně na brigádu.S herečkou Danou Morávkovou jsme měli možnost mluvit, když navštívila svoji kamarádku, herečku Nikol Kouklovou, ve známém kadeřnickém salónu v Grandhotelu Pupp.Petr Malásek a Dana Morávková se brali v roce 1996.Synovi Petra Maláska a Dany Morávkové je 24 let a brzy se z něj oficiálně stane bakalář.+ 4 fotky+ 5 fotek

Filmový festival v Karlových Varech pravidelně navštěvuje také herečka Dana Morávková (50) se svým manželem Petrem Maláskem (58). Láká je sem nejen svět kinematografie, ale také brigádničení jejich syna Petra (24) a v neposlední řadě osobnost Jiřího Bartošky (75). Po festivalu celá rodina odlétá do britského Canterbury, kde bude mít Petr promoci. My už víme, co si Dana oblékne!

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 07. 2022 15:15

Herečka Dana Morávková se s manželem, muzikantem Petrem Maláskem připravuje na promoci svého syna Petra v britském Canterbury. Od chvíle, kdy úspěšný student sdělil rodičům termín této slavnostní události, hrdinka Ordinace v růžové zahradě přesně věděla, co si vezme na sebe. „Ceremoniál se bude konat v té slavné katedrále. Budu mít krajkové modro-růžové šaty, modré lodičky a růžovou kabelku," svěřila v rozhovoru pro Lifee.cz herečka, kterou můžeme pravidelně vídat v pražském Divadle Bez Zábradlí.

Jak jste s manželem pojala letošní filmový festival v Karlových Varech?

Pravidelně chodíme na projekce, protože jsme velcí milovníci kinematografie. Ale hlavní důvod, proč tady jsem, je ten, že mám hrozně ráda Jirku Bartošku. Jsem dodnes šťastná, že jsem si s ním mohla hrát v legendárním představení Jakub a jeho pán. Od té doby jsme kamarádi a moc si ho vážím. Je mi sympatická celá jeho rodina. Paní Andrea, děti. A Jirku mám ráda, protože je to chlap do nepohody.

Budete na filmovém festivalu až do konce?

Jsme zde pouze na tři dny a každý den máme v plánu chodit do kina.

Podle jakého klíče jste vybírala oblečení?

Myslela jsem hlavně na počasí. Šatičky mám na pobíhání po kolonádě, když je horko. Všechny věci, které jsem si vzala s sebou, jsou mé oblíbené - nic jsem si nepůjčovala. Na večer mám šaty a také pánský oblek.

Jaké typy účesů máte ráda k večerním šatům?

Nikdy do toho maskérkám nemluvím, protože každá mě vidí trochu jinak. Když máte velký výstřih, hodí se k němu rozpuštěné vlasy. Když máte šaty, kde je rolák a visací náušnice, potom je lepší výčes.

Držíte si stále image potvory Andrey z Rodinných pout? Narážím na vaše ikonické brýle.

To ani ne, s každou rolí přichází něco nového a na všechny ty holky se pokaždé těším. Teď jsem kupříkladu  natočila pro televizi Prima seriál Půlnoční zpověď, kde hraji právničku.

Jaký tvar brýlí máte nejraději?

Nedávno jsem představila svoji vlastní kolekci a vévodí jí brýle s obroučkami ve tvaru kočičích očí.

Do Karlových Varů vás jistě přivádí také syn Petr.

Ano, je zde už několikátým rokem na brigádě v Grandhotelu Pupp. Přes rok studuje v zahraničí a teď se moc těšíme na jeho promoci v Canterbury - bude z něj bakalář. V neděli, hned po skončení festivalu, tam poletíme. Promoci má v pondělí.

Už víte, co si vezmete na sebe?

A víte, že ano? Už od chvíle, kdy mi Péťa řekl, že se bude promoce konat, vím přesně, co si obléknu. Celý ceremoniál se totiž bude odehrávat v té slavné katedrále. Vezmu si krajkové modro-růžové šaty, modré lodičky a růžovou kabelku. Petr má oblek a syn bude mít modrý oblek.

Jak to přišlo, tahle konkrétní představa o šatech?

Věděla jsem to hned, šlo jen o to ty kousky najít. Všechno, co budu mít na sobě, jsem si pořizovala v Londýně. Není to žádná komerčně známá nebo slavná značka. Ještě jsem ty šaty neměla na sobě, chci si je nechat jen a pouze na tu promoci. A Péťa má nový oblek.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články