Mladší díky obličejové józe? 10 minut denně pomůže v boji s dvojitou bradou i vráskami

Mladší díky obličejové józe? 10 minut denně pomůže v boji s dvojitou bradou i vráskami
Zdroj: Freepik
Masážní pomůcka na obličej ve tvaru písmene V se dvěma rolujícími válečky dokonale kopíruje kontury tváře a efektivně tak působí na vzhled pleti. Notino, 553 KčMasážní váleček se třemi vyměnitelnými kameny pro zklidňující masáž obličeje nebo na vmasírování séra či pleťového oleje do pokožky. H&M, 749 KčRoller ve formě masážního válečku, který pozvedává povislé kontury obličeje, zvýrazňuje lícní kosti a pozvedá obočí. Biooo, 1332 KčTónující obličejový přístroj tonizuje pleť, jemně ji masíruje, zpevňuje a napomáhá k jejími rozzáření. Foreo, 4740 Kč+ 1 fotka+ 2 fotky

Trápí vás stárnoucí pleť? Zkuste vsadit na obličejovou jógu. Právě ta se totiž v poslední době řadí mezi jednu z nejoblíbenějších metod péče o pokožku. O co se jedná, jaký přesně má na pleť vliv a jak s ní ideálně začít? To vše vám nyní prozradíme.

Dana Klementová
Dana Klementová 07. 03. 2022 09:00

Obličejová jóga představuje skvělou metodu, jak snadno a efektivně předejít stárnutí pleti a jak bojovat s vráskami bez větších investic a zásahu estetické medicíny.

Co je to obličejová jóga?

Face yoga neboli obličejová jóga dokáže pomocí konkrétních cviků posílit obličejové svaly, zajistit lepší cirkulaci krve a tím zlepšit celkový stav a vzhled pokožky

I když jsou názory na obličejovou jógu stále různorodé, jedno je jisté. Za zkoušku stojí. Nemusíte do ní investovat ani korunu, zabere vám pár minut denně, a ještě se u ní skvěle odreagujetePokud tedy stále hledáte nové a nové způsoby, jak zpomalit stárnutí, rozhodně jí dejte šanci.

Vliv obličejové jógy na pleť

Obličejová jóga nevyřeší problémy s pletí okamžitě. Je to podobné jako s kosmetickými přípravky. Na každého fungují jinak. Pokud se však obličejové józe začnete systematicky věnovat, může vám pomoci s povislými konturami, nepříjemnými otoky, dvojitou bradou, jemnými i hlubšími vráskami, obličejovou asymetrií a celkově přispěje k zářivější a sjednocenější pleti

Abyste docílili viditelných výsledků, stačí se jí navíc věnovat pouhých 10 minut denně.

Jak s obličejovou jógou začít?

Jestliže chcete s obličejovou jógou začít, ideální je si najít lektorku, která se jí zabývá. Provede vás jednotlivými cviky, ukáže vám správné techniky, případně vám doporučí cviky vhodné přímo pro vás. 

Vsadit můžete na české i zahraniční propagátorky této metody. Z těch zahraničních stojí za zmínku Fumiko Takatsu (54), která je považována za jednu ze zakladatelek obličejové jógy. Její videa denně sledují tisíce žen. 

U nás platí za expertku Simona Rýdlová (40), která se řadí mezi hlavní české propagátorky této metody. Její věk byste jí na první pohled rozhodně nehádali. Sama Simona přiznává, že to byla právě face yoga, co jí pomohlo k mladistvě vypadající pleti a s tím spojenému vyššímu sebevědomí.

Ke svěží pleti vám mohou pomoci i nejrůznější masážní pomůcky na obličej. Ty si nyní můžete prohlédnout v naší fotogalerii. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články