Předčasně zesnulá hvězda Beverly Hills 90210 Luke Perry: Pohřbili ho v eko oděvu, z jeho syna je úspěšný zápasník

Luke Perry
Zdroj: Showpix
Z Luka Perryho udělal seriál Beverly Hills 90210 hvězdu první velikosti. A to nejen ve Státech, kde se natáčel a odehrával. Fanynky lačnily po jeho podpisu natolik, že když se jich v roce 1991 sešlo na autogramiádě na 10 tisíc, bylo v nastalé tlačenici zraněno 20 lidí a herec musel po minutě a půl akci ukončit.Ač ho všichni znali jako frajírka Dylana, který láme jedno srdce za druhým, v soukromí byl Luke pozoruhodně spořádaný. S každou ze svých dvou životních lásek - Minnie Sharp a Wendy Madison Bauer - strávil přes deset let.S Minnie, kterou poznal coby prodavačku nábytku, měl Luke syna Jacka (na snímku) a dceru Sophii. Ani jedno z jeho dětí prý seriál Beverly Hills 90210 nikdy nevidělo. Z Jacka je dnes úspěšný wrestler známý pod přezdívkou Jungle Boy. Za jejím vznikem stojí jeho dlouhé kudrnaté vlasy a mrštné tělo, díky němuž ho lidé přirovnávají k Tarzanovi. Momentálně chodí pětadvacetiletý zápasník s kolegyní Annou Jay.Dvaadvacetiletá Sophie se věnuje nejen prodeji ovoce a zeleniny, ale také dobročinnosti. V jejím rámci se v roce 2019 dostala například do Malawi. Právě v Africe ji zastihla zpráva, že jejího otce stihla osudová mrtvice. Sophie pak skočila na letadlo, aby se s ním stačila naposledy rozloučit. A podařilo se.+ 2 fotky+ 3 fotky

V úterý je tomu přesně 32 let, co se na televizních obrazovkách poprvé objevil seriál Beverly Hills 90210. Během 10 let vysílání si získal obrovskou popularitu mezi mládeží, jež obdivovala nejen ústřední sourozeneckou dvojici Brendu a Brandona Walshovi či krásku Kelly, ale také šarmantního Dylana. Jeho představitel Luke Perry se tak stal jedním z největších idolů devadesátek, jeho osud však nijak šťastný nebyl. Zemřel na masivní mrtvici necelý půlrok po 52. narozeninách.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 04. 10. 2022 09:00

Luke Perry přišel na svět jako prostřední dítě do docela obyčejné dělnické rodiny. Jeho sympatická tvář a ambice ho však přiměly, aby se roku 1984 přesunul z rodného Mansfieldu do Los Angeles a zkusil se stát hercem. Na západním pobřeží se nejprve věnoval asfaltování silnic či výrobě klik, přičemž obrážel jeden konkurz za druhým. Uspět se mu povedlo až na 257. pokus! "Pořád jsem si říkal, že jsou to blázni, když mě odmítli," prozradil Perry, jak si zvedal pošramocené sebevědomí.

První žena uhranula Luka Perryho krajkovou podprsenkou

V roce 1988 ho natáčení seriálu Loving přivedlo do New Yorku, kde také zaznamenal průlomový úspěch v kariéře, když získal roli frajírka Dylana McKaye v chystaném seriálu Beverly Hills 90210. Že se z tohoto často kritizovaného dílka pro teenagery stane legenda, tušil jen málokdo. Z Luka Perryho se tak prakticky přes noc stala hvězda první velikosti a když roku 1991 pořádal na Floridě autogramiádu, dorazilo na ni na 10 tisíc fanoušků.

Ač v Beverly Hills sehrál roli floutka, v reálném životě byl Luke spíše tichý a přemýšlivý. V roce 1993 se oženil se čtyřiadvacetiletou prodavačkou nábytku Minnie Sharp, která ho podle bulváru o dva roky dříve zaujala tím, když mu poslala svou krajkovou podprsenku. Jejich svazek trval 10 let a vzešly z něj dvě děti - syn Jack (25) a dcera Sophie (22).

Luke Perry si přál být pohřben ve speciálním obleku

V roce 2007 začal chodit s terapeutkou Wendy Madison Bauer, která s ním vydržela až do nečekané smrti začátkem roku 2019. Tehdy Luke, v pouhých 52 letech, utrpěl stejně jako před lety jeho otec masivní mozkovou mrtvici, po níž strávil čtyři dny v kómatu, než ho lékaři odpojili od přístrojů. "U jeho lůžka nechyběli při posledním rozloučení jeho děti, snoubenka, bývalá žena, sourozenci, matka ani kamarádi," uvedl pro CNN Perryho mluvčí Arnold Robinson.

Po smrti byl Luke pohřben na rodinné farmě Perryových v Tennessee, kterou vlastnil od roku 1995. Pozůstalí mu splnili i poslední přání, a to spočinout v rakvi ve speciálním eko obleku, o kterém výrobce tvrdil, že odvede z těla všechny jedovaté látky a napomůže jeho rozkladu. "Luke byl chytrý, tichý, skromný a složitý muž se srdcem ze zlata. Když jsem onemocněla rakovinou, hned mě kontaktoval a podporoval mě, co se dalo. Naše pouto, které vzniklo během natáčení Beverly Hills, jako by nikdy nebylo přerváno," svěřila se magazínu People Shannen Doherty, představitelka Brendy, která se pere s rakovinou prsu ve finálním stadiu.

Dceři bych Dylana McKaye nepřál, svěřil se Perry

Pyšný by herec byl na své děti. Z Jacka se stal úspěšný zápasník s dlouhými kudrnatými vlasy a tělem mrštným jako kočka, který si nejspíš kvůli zjevu nechává v ringu říkat Jungle Boy (chlapec z džungle - pozn. red.). Dcera Sophie zase hodně cestuje a věnuje se obchodu s ovocem a zeleninou. Po tátovi navíc zdědila touhu pomáhat, a tak se zapojuje do četných charitativních projektů.

Radost může Lukovi udělat ještě volbou partnera. Herec totiž roku 2017 prozradil, koho by si po jejím boku rozhodně nepřál vidět, a to nějakého toho Dylana McKaye, který láme jedno srdce za druhým. "Znám tyhle týpky, vím, co mají za lubem," poukázal Luke pro US Weekly. "Na druhé straně jde o kluka, který je charakterově v pořádku, takže by si mohla vybrat hůř. Moje první volba by to každopádně nebyla," dodal se smíchem Perry.

Zdroje informací:

CNN.com

People.com

Today.com

Wikipedia.org

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články