Soňa Porupková a Josef Mádle z pořadu Nový den: Prozradili, kdo se přejídá čokoládou a jak se udržují ve formě

Soňa Porupková a Josef Mádle z pořadu Nový den: Prozradili, kdo se přejídá čokoládou a jak se udržují ve formě
Zdroj: Se souhlasem CNN Prima News
Josef Mádle a Soňa Porupková společně každý druhý týden prezentují zpravodajství v ranním pořadu Nový den na CNN Prima News.Redaktorka Lifee.cz Veronika Nováková se s nimi setkala přímo v budově televize, krátce po deváté hodině ranní.Soňa Porupková a Josef Mádle v rozhovoru pro Lifee.cz připouští, že ze začátku museli bojovat s předsudky diváků.Během ranního vysílání se může stát cokoli - třeba vypuknout válka.+ 5 fotek+ 6 fotek

Soňa Porupková (32) a Josef Mádle (29) tvoří populární moderátorskou dvojici z ranního vysílání CNN Prima NEWS. Webu Lifee.cz prozradili, jak probíhá příprava na hektické vysílání a jestli mají čas věnovat se i svému vzhledu.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 04. 2022 15:00

Zpravodajská dvojice z ranního vysílání CNN Prima NEWS, Josef Mádle (29) a Soňa Porupková (32), moderuje každý druhý týden ranní pořad Nový den. V týdenních cyklech se zde střídají s Lenkou Špillarovou a Jaroslavem Brousilem. 

Pro Lifee.cz prozradili, jak společně zvládají krizové situace, jako bylo tornádo na jižní Moravě nebo začátek války na Ukrajině. Starají se teď tváře z obrazovky více o svůj vzhled?

Josef Mádle a Soňa Porupková: Dvojice ze zpráv

Jak jste se dali dohromady?

Josef Mádle: Mohly za to změny ve vysílání. Spolupracovali jsme od začátku, kdy jsem v Novém dni působil jako moderátor zpráv.

Soňa Porupková: Pepa je už můj třetí vysílací partner. Teď to vypadá, že vedle mě žádný muž nevydrží. Doufám, že se to s Pepou zlomí. Do třetice všeho dobrého. Zatím drží a vypadá docela spokojeně. Jsme kamarádi a na obraze je to znát. Vstávání není jednoduché a mí předchozí partneři byli čerství tátové. Rozumím, že není dlouhodobě udržitelné vstávat ve 3:30 a mít malé dítě.

Jste oba vystudovaní novináři?

Josef: Já vystudovaný nejsem, ale věnoval jsem se tomu dlouhodobě a praxe zřejmě rozhodla.

Soňa: Já jsem vystudovala Fakultu sociálních studií v Brně, jsem bakalářka. Potom už jsem šla také do praxe. K dostudování magistra už jsem se nedostala. V médiích teď pracuji čtrnáctým rokem. 

Během vysílání se může stát cokoli

Jak se připravujete na vysílání?

Josef: Je nutné mít všeobecný zpravodajský přehled. Kontinuální vysílání není jen o čtení připravených studií, nejsme jen čtecí hlavy. Musíme u toho přemýšlet a mít znalosti. Během vysílání se může stát cokoliv, třeba začít válka. To se nám dvěma teď třeba stalo. Museli jsme z minuty na minutu vyhodit celý připravený scénář a tři hodiny jsme jeli živě a bez přípravy rozhovory, na které jsme neměli možnost se připravit. Měli jsme tam bezpečnostní experty a politiky.

Soňa: Myslím, že tohle byla naše první velká zkouška. Potvrdilo se, že oba máme předchozí zkušenosti a dokážeme se na sebe spolehnout. Komunikovali jsme spolu jen skrze vzájemné pohledy, ale přesně jsme věděli, co chce ten druhý říct. Dříve nás potkala ještě jedna podobná situace, tornádo na jižní Moravě. Pepa tehdy působil ještě v roli zprávaře a byl mi velkou oporou. Celé mimořádné vysílání jsme dávali dohromady minutu po minutě.

Josef: Bohužel jsou to právě tyhle situace, na kterých se člověk nejvíc naučí.

Bojovali jsme s předsudky

Co se změnilo za dobu vysílání Nového dne?

Soňa: Ze začátku Nového dne nám hodně lidí nedůvěřovalo a mělo předsudky. Šlo o nový projekt a byli jsme nové tváře. To se za ty dva roky posunulo.

Josef: Těší mě, že se lidem díky nám dobře vstává a reagují na nás skrze sociální sítě. Jsme to my, kdy startuje jejich den a kdo říká první informace, které se staly v noci.

Soňa: Je to velmi důležitá pozice, protože ovlivňujeme jejich celodenní náladu. Když se stane něco zlého, je na nás, abychom to dokázali podat tak, aby z toho lidé neměli depresi.

Josef: Poslední měsíc byl pro mě hrozný. Vstávat do války a od rána o ní vysílat je náročné.

Čokoládu zapíjím červeným vínem

Soňo, staráte se teď víc o svůj vzhled?

Soňa: V počátcích to bylo určitě víc než teď. Hodně jsem sportovala a řešila svoji postavu. On ten obraz přidává určitě pět kilo navíc. Dřív mě to docela trápilo. Ne, že bych držela diety, ale dávala jsem si pozor, co jím. Teď se to ve mně zlomilo, ale nevím, jestli proto, že se mám ráda taková, jaká jsem, nebo je to spíše lenost. Možná je to věkem a tím vyčerpáním.

Cpu se čokoládami, zapíjím to červeným vínem. Vidím to na sobě a nejsem se sebou spokojená. Chtěla bych víc sportovat. To se mi nedaří, protože energie není. Teď na jaře snad začnu zase jezdit na kole. Starám se pochopitelně také o pleť, která vlivem make-upu stárne daleko rychleji.

Josef: Na ranním vysílání mi vyhovuje, že se naopak přes den dostanu do posilovny. 

Máte nastavené nějaké vzájemné buzení na dálku?

Soňa: Zatím se nám nestalo, že by jeden z nás zaspal. Když mi zazvoní budík, tak z postele přímo vystřelím.

Josef: Já mám nastaveno asi osm budíků. Vstávám takhle na etapy třeba po třech minutách.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články