Tajemství růžových šatů Daniely Kolářové z Varů: Model navrhl Boris Král a dozdobil jej šperky za víc než milion korun

Tajemství růžových šatů Daniely Kolářové z Varů: Model navrhl Boris Král a dozdobil jej šperky za víc než milion korun
Zdroj: Lifee/Renata Bušková
Daniela Kolářová na zakončení filmového festivalu ve Varech. Daniela Kolářová přišla v šatech od návrháře Borise Krále převzít cenu od Jiřího Bartošky. Šaty měly krásné zářivé detaily a k tomu byla Daniela Kolářová ozdobena šperky v ceně přes milion korun. Šaty Daniely Kolářové v ateliéru návrháře Borise Krále. + 7 fotek+ 8 fotek

Na zakončení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech letos Jiří Bartoška předal cenu za celoživotní přínos kinematografii herečce Daniele Kolářové (76). Ta na pódiu zářila v nádherných šatech mladého slovenského návrháře Borise Krále. My jsme se na šaty a šperky, které oblíbenou herečku zdobily, podívali zblízka.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 08. 07. 2023 17:55

Boris Král studoval oděvní design na Střední umělecké škole v Trenčíně a mezi jeho nejoblíbenější módní období patří obroda Haute Couture a 40.-60. léta minulého století. Nádherný model navrhl i pro herečku Danielu Kolářovou.

"Vybrali jsme lehký vlněný žoržet v pastelové růžové barvě. Ten nechal vyniknout velkorysé splývavé siluetě šatů s jemným tvarováním živůtku, úzkým rukávům s kulatými rameny, rolákovou vázačkou u krku a volnými objemnými zády s decentní vlečkou," uvádí o modelu návrhář Král.

Vertikální pásky s flitry a korálky prodloužily siluetu

Danielu Kolářovou oslovil sám návrhář, který chtěl významný okamžik v jejím životě ještě pozdvihnout. "Předcházelo tomu pár schůzek, kdy jsme se potkali, debatovali o jejích požadavcích na šaty, jaké barvy a střihy jí sluší a v čem se cítí pohodlně. Návrh jsme zkonzultovali také se stylistkou Milenou Žuravljovou z Elle Beauty Lounge,  kde se postarali o Danielin make-up a vlasy. Nejprve jsem pro Danielu zhotovil moodboard a pár skic. Hned potom následoval výběr samotného materiálu, který svým charakterem i barvou určil, který návrh a střih šatů bude ten pravý," poodhaluje tvůrčí proces Král.

"Během fittingů jsme už návrh moc neměnili ani neupravovali, protože šaty sedly hned na tom prvním zcela dokonale. Na předposledním fittingu jsme přidali na některé vertikální švy pásky pošité jemnými stříbrnými flitry a korálky, aby siluetu ještě víc prodloužily, zvýraznily švy a vnesly do outfitu a celkového vzhledu víc světla a lesku, a tak přidaly na zdobnosti a honosnosti. Šaty měly být decentní, honosné, důstojné, ale přitom svěží a šarmantní, takové, jaká je Daniela sama," dodává nadějný módní návrhář ze Slovenska.

Na módní styl jsme se v rozhovoru pro Lifee.cz Daniely před časem zeptali: "Obecně mám v civilu raději volnější a sportovnější módu a ráda obléknu kalhoty. Nechci být v ničem nacpaná." V modelu od Borise Krále se tak herečka jistě cítila velmi pohodlně, když nešlo o žádný upnutý model.

Šperky za milion korun

Výběr šperků byl od začátku jasný a padl na značku Pomellato, kterou miluje například Cate Blanchett. Nejen ona, ale i další hvězdy se těmito barevnými šperky zdobí na červený koberec na filmovém festivalu v Cannes. Proč by tedy za stejnou hvězdu nebyla Daniela Kolářová ve Varech.

Značku Pomellato založil Pino Rabolino v roce 1967 a jako první představil revoluční koncept šperků ke každodennímu nošení. Po celé Evropě je vyhledávaný pro svůj charakteristický design a použití barevných drahokamů vybroušených do unikátních tvarů. Nejtypičtější jsou pro značku prsteny z kolekce Nudo, které se dají krásně kombinovat a na prstě vám budou slušet klidně hned tři najednou.

Cena šperků, které Daniela Kolářová vynesla společně s unikátnou róbou, přesahují milion korun. Nejdražším je prsten s diamanty, jehož cena dosahuje 351 tisíc korun, náramek pak necelých 250 tisíc, náušnice 217 tisíc a další dva prsteny dohromady za dalších 207 tisíc korun.

Na detaily šperků i samotného modelu včetně jeho skicy se můžete podívat do naší galerie.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články