Uběhlo šest let od chvíle, kdy tragicky zemřela Iveta Bartošová: Zavzpomínejte na osudové muže jejího života

Ladislav Štaidl je český hudebník, kytarista, pianista, dirigent, kapelník,skladatel, textař, hudební aranžér, zpěvák a podnikatel.
Zdroj: Profimedia
Iveta Bartošová byla česká zpěvačka, která se poprvé v roce 1986 stala Zlatou slavicí.Smrt Bartošové vyvolala značný mediální ohlas jak u seriózních médií, tak v bulvárním tisku.O úmrtí zpěvačky také s odkazem na ČTK informoval pražský anglicky psaný týdeník The Prague Post, který rovněž shrnul její hudební kariéru, zmínil její problémy s nadměrnou konzumací alkoholu a poukázal na to, že Bartošová se často objevovala na titulních stránkách bulvárních deníků.Měla o dva roky staršího bratra Lumíra a sestru-dvojče Ivanu. Její sestra, dvojče Ivana, je zpěvačka vystupující pod uměleckým jménem „Viana“+ 7 fotek+ 8 fotek

Popová princezna, která měla našlápnuto ke hvězdné kariéře. Muži jí leželi u nohou, ženy jí záviděly krásu a producenti chtěli vydávat její alba. Obklopila se tím nejlepším týmem lidí, ale také alkoholem, prášky a nezvladatelnými změnami chování, které se nelíbily jejím blízkým spolupracovníkům.

Petra Járková
Petra Járková 29. 04. 2020 08:00

Zpěvačka Iveta Bartošová se narodila v Čeladné, ale díky touze po pěvecké kariéře se přestěhovala do Prahy. Vyrůstala ve Frenštátu pod Radhoštěm s o dva roky starším bratrem a sestrou dvojčetem. Chodila na sportovní školu zaměřenou na sprint a běh na lyžích.

První úspěchy

Roku 1982 začala vystupovat s kapelou Dianthus, prvního úspěchu se dočkala roku 1983, kdy zvítězila v pěveckém klání Talent v Jihlavě i Novém Jičíně a jako druhá skončila v soutěži Zlatá loutna.

První láska

Na jedné z pěveckých soutěží se setkala s budoucí láskou, Petrem Sepéšim. Dokonce byli spojeni v pár, aby nazpívali duety Červenám, Knoflíky lásky, My to zvládnem nebo Medové dny. Iveta se do Petra zamilovala, jenže jeho láska prý tak čistá nebyla. Zpěvačka si s ním údajně vytrpěla svoje. Nakonec je rozdělila Petrova nehoda, při které zpěvák zemřel. Iveta pak několik měsíců nevystupovala a stáhla se z veřejného života.

Život se Štaidlem

Po návratu na scénu nahrála hit Hej pane diskžokej a začala spolupracovat s Kroky Františka Janečka. Pak přišel hit Léto a roku 1987 osudové setkání s Ladislavem Štaidlem. Nejen, že se stala součástí orchestru Ladislava Štaidla, ale na několik let se stala i jeho partnerkou. Život po boku Štaidla jí přinesl nejrůznější výhody a s jeho pomocí se v té době zrodila řada hitů, které zpěvačku katapultovaly mezi pěveckou špičku.

Svatba upírů

Rolu 1993 si jí všiml i film a byla obsazena do hlavní role ve snímku Svatba upírů. K filmu rovněž nazpívala ústřední píseň Já se vrátím. Pak se více méně stále držela v popředí českých hitparád, než roku 1996 porodila syna Artura. Začala se věnovat mateřským povinnostem a odešla z hudebního života.

Muzikálová hvězda

Jenže už o rok později kývla na nabídku Karla Svobody. Jednalo se o účinkování v muzikálu Dracula, což byla role, která jí přinesla nevídaný úspěch a návrat na vrchol české pop music. Dále pak zářila v muzikálech Mrazík, Pomáda, Monte Cristo, Johanka z Arku či Bídníci.

Tři oříšky

Nelelkovala ani v sólové kariéře. Její album Ve jménu lásky a songy jako Nekonečná nebo Tři oříšky se staly totálními hity, za které dostala roku 1999 dvojplatinovou desku. V roce 2000 vyjela na koncertní turné s názvem Deník Ivety a vydala album pohádkových melodií.

Tvůrčí pauza

O dva roky později natočila další album, na němž se nacházely předělané pecky jako Hej pane DJ. Následovalo album Dráhy hvězd a Vánoční Iveta. Díky nevalné odezvě u těchto alb a dalších hudebních počinů se zpěvačka rozhodla pro tvůrčí pauzu. Pak už ale bohužel následovaly jen eskapády, ostuda a marné snahy o návrat.

Psychiatrická léčebna

Od roku 2007 se s několika pauzami léčila v psychiatrických léčebnách . Vždy, když byla ve formě, objevila se na veřejnosti a lidí i kolegové začali věřit, že se vše v dobré obrátí, ale zpěvačka jim během několika týdnů ukázala, že opak je pravdou. Existuje několik jejích zaznamenaných vystoupení v televizi, na koncertech nebo při rozhovorech, kde je Iveta úplně mimo a není jí rozumět, co říká.

Zachránce Pomeje

V roce 2008 se však na scéně zjevil udatný Pomeje, který si ji za velké pompy vzal, odvezlo je spřežení bílých koní a na prsteníček jí navlékl prstýnek ze sedmikrásek. Láska jako trám, chtělo se říct. Dvě zbloudilé duše, které si v životě vzájemně pomohou. Bohužel to však neklaplo, a když věčně opilá Iveta začala Pomeje obviňovat z krádeží, konec na sebe nenechal dlouho čekat.

Jarek Šimek

V roce 2009 dostala šanci vystupovat v muzikálu Děti ráje, jenže nechodila na zkoušky a místo nich doma pila. Logicky přišel vyhazov. V roce 2010 si opět řekla, že bylo dost pití, slz a lítosti a je na čase něco dělat. Tenkrát potkala Jarka Šimka, pod jehož taktovkou vznikla píseň Heja heja, ze které se většině lidí ježí chlupy na rukou ještě teď. Snaha však Ivetě dlouho nevydržela a po několika živých koncertech se opět stáhla a vrátila se k užívání léků a pití alkoholu.

Hrabě z Itálie

Pak přišel italský šlechtic Domenico Martucci, jejich dvojjazyčný duet a několikaměsíční vztah plný lží, křiku, alkoholu, přemíry štěstí a za týden nenávisti. Zkrátka, hrabě tohle asi v životě ještě neviděl, proto vzal po pár měsících zpátečku a po několika marných pokusech dostat se na hudební výslunní bez Ivety se vrátil zpátky na zámeček ke své matce.

Útěk s Macurou

V roce 2013 už byla Iveta silně závislá na lécích i alkoholu. Nakonec v létě onoho roku utekla za přítomnosti bulvárních fotografů, úplně mimo, do Itálie. Doprovod jí dělal jistý Zdeněk Macura, který posílal její fotky v obrácených kalhotkách od plavek do médií. Nakonec našla útočiště právě zase u  Martucciho, jenž se rozhodl pomoci jí na svém zámku. Jenže to když se dozvěděl její tehdejší oficiální partner Josef Rychtář, vydal se do Itálie, kde za pomoci fotografií z médií pátral, kde by se jeho milá asi tak mohla nacházet. Nakonec mu zoufalá Iveta sama zatelefonovala a nechala se odvézt zpátky do Čech. Po návratu byla opět zavřená na psychiatrii, kde nevydržela a najala si soukromého léčitele.

Svatba s Rychtářem

Ke konci léta se vše zdálo na dobré cestě a Iveta se znovu provdala. Tentokrát za Josefa Rychtáře. Opět proběhlo několik koncertů na halfplayback, kde se jí ale lidí spíše smáli a pokřikovali na ni Džambulko. V listopadu roku 2013 vystoupila po dlouhém čase ve Svitavách a světe div se, celý koncert zpívala naživo. O Vánocích pak uspořádala koncert v Uhříněvsi, kde v té době žila. Vše dopadlo dobře a vypadalo to, že zpěvačka je zpět.

Sebevražda

Na začátku roku 2014 však Iveta musela na operaci zubů, což přerušilo její vystupování s kapelou a nabitý program. Musela být doma a opět došlo na alkohol a léky. Březnové a dubnové koncerty byly nakonec zrušeny a zpěvačka se opět uzavřela ve své vile. Ke konci dubna dala rozhovor televizi Prima, kde ukázala, že rozhodně není ve formě. Několik dní poté, konkrétně 29. dubna, se rozhodla svůj život ukončit skokem pod vlak. Tím skončil příběh jedné talentované krásné zpěvačky, kterou zničila kombinace léků a alkoholu.

NA TO, JAK ŠEL ČAS S IVETOU BARTOŠOVOU, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články