Whoopi Goldberg slaví 65: Intimní problém jí vynesl přezdívku, pod kterou ji zná celý svět

Whoopi Goldberg slaví 65: Intimní problém jí vynesl přezdívku, pod kterou ji zná celý svět
Zdroj: Showpix.cz
Whoopi Goldberg dokázala, že je v jejím nitru skryto až 17 osobností, a to během představení The Spook Show, kde ztvárnila výše uvedený počet charakterů. Od těhotné třináctileté dívky, až po ochrnutého člověka, který sní o tom, že bude znovu chodit.
Kdyby se nestala herečkou, pravděpodobně by se dala na právničinu či psychologii. I v těchto oborech se vypráví příběhy.
Její dcera Alex otěhotněla ve 14 letech stejně jako Whoopi. Naštěstí to ale neskončilo potratem. 
Herečka doposud napsala tři knihy. Memoáry, skeče a pojednání o vztazích.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Svérázná komička Whoopi Goldberg, vlastním jménem Caryn Elaine Johnson, dnes slaví 65. narozeniny. Pseudonym Whoopi získala kvůli nepříjemným zažívacím potížím, se kterými se však nikdy netajila. I když prožila v životě dobré i zlé, nestěžuje si. Aktuálně ji muži již moc nezajímají, po třech manželstvích má raději kocoura.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 11. 2020 08:00

Caryn Elaine Johnson alias Whoopi Goldberg se narodila 13. listopadu 1955 v New Yorku. Je to americká herečka, komička a zpěvačka. Během své kariéry získala mnoho ocenění, mezi jinými Emmy, Grammy či Oscara. Má dceru Alexandreu, kterou porodila v osmnácti letech.

Potrat

Vyjít s takovou věcí na veřejnost chtělo hodně odvahy, ale Whoopi má zřejmě geny po své matce, o které řekla, že byla silnou a moudrou ženou. Než přivedla na svět Alexandreu, byla ještě jednou těhotná, a to v pouhých čtrnácti letech. Rozhodla se pro potrat. V té době užívala ve velkém marihuanu, takže věděla, že by nebyla schopná se o dítě postarat. Zákrok provedla u sebe doma pomocí ramínka.

Kromě drog se také v mládí potýkala s dyslexií. Herectví se tak pro ni jevilo jako nejlepší možná volba. Cítí se v něm nejlépe. Ráda však podotýká, že odmítá být považována za „herečku“. Podle ní je tento termín svazující a danou osobu předurčuje pouze pro ženské role. Ona sama se považuje za „herce“, neboť ten dokáže zahrát úplně vše.

Prdící polštářek

Lidé získávají své přezdívky různými způsoby, u Whoopi to bylo kvůli jejímu intimnímu problému - plynatosti. Když chcete někoho napálit, dáte mu na židli prdící polštářek. A pak už se jen bavíte. V angličtině se tomu říká "whoopee cushion". Právě takto má herečka znít, když jí zrovna netráví. A proč svůj problém nevyřeší v soukromí? „To víte, když vás to chytne uprostřed představení, prostě to pustíte. Nejlíp, když zrovna hraje hudba. Čekat na přestávku a záchod? To bych nevydržela,“ prozradila s úsměvem. Coby Whoopi ji dnes zná celý svět.

I za příjmením Goldberg se ukrývá příběh. „Příjmení Goldberg je mou součástí, patří do mého rodu a historie,“ vysvětlila komička. „Nechodím do synagogy, ale vím, kdy máme různé svátky. Lidé se mne také často ptají, jak mohu být židovka. A já jim vždy odpovím, že kdybych nebyla černoška, vsadila bych se, že by se mne na to neptali.“ V roce 2006 podstoupila Whoopi test DNA, který odhalil, že má z 8 % evropské kořeny. Některá média však tvrdí, že židovské kořeny nemá.

Stačí mi kocour

Whoopi se zřejmě řídí pravidlem třikrát a dost. Po třetím manželství již na vztahy rezignovala. V minulosti je udržovala jen proto, že to považovala za společenskou normu či povinnost. Přesto nezůstala úplně sama. Společnost jí dělá dvacetiletý kočičí elegán. A prý je velmi žárlivý. Nikoho by k ní nepustil.

Soužití ve vztahu nebo manželství bere za omezování svobody. Když je člověk sám, řídí se jen podle sebe. Nemusí se ptát toho druhého na názor či na něj brát ohledy. „Vím, že to zní hrozně, ale další výhodou svobodného života je to, že se nemusíte s nikým dělit o své peníze. Navíc jsem nikdy nebyla zamilovaná. Když jsem si tohle přiznala, strašně mě to osvobodilo,“ přiznala Goldberg.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Whoopi Goldberg

Theguardian.com: Whoopi Goldberg

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články