Lenka (25): Mám mladšího přítele a zjistila jsem, že má dítě. Nevím, jestli to dokážu akceptovat

Lenka (25): Mám mladšího přítele a zjistila jsem, že má dítě. Nevím, jestli to dokážu akceptovat

Lenka začala v létě chodit s Lukášem, který je o dva roky mladší. Bylo jí s ním moc hezky, ale pak si všimla ženského jména u něj v mobilu a začala ho podezřívat. Ukázalo se, že je to trochu jinak.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 10. 11. 2020 15:00

S Lukášem jsem se seznámila toto léto a strašně se mi líbil. Byl jiný než ostatní a to, že je o dva roky mladší, na něm není vůbec poznat. Je urostlý, vyzrálý a zodpovědný.

Toužila jsem s ním být pořád

Chtěla jsem s ním trávit co nejvíce času, ale byly dny, kdy to nešlo. Lukáš říkal, že by se mnou také chtěl být každý den, ale musí občas navštěvovat rodinu. Pomyslela jsem si, že je hezké, že udržuje vztah s rodiči, bylo za tím ale něco jiného.

Ženské jméno na mobilu

Jednou v pátek jsem si totiž všimla, že mu přišla upomínka na mobil, svítilo tam jméno a čas: „Eliška, 10:00“. Strašně ve mně hrklo a měla jsem velký vztek, jak si mě vůbec dovoluje podvádět po tak krátké době. Schválně jsem se ho zeptala, co podnikneme o víkendu. „Tenhle víkend nemůžu, pak si to vynahradíme,“ řekl opět tu samou větu jako vždycky. Já ale věděla, že se schází s jinou.

V sobotu jsem mu volala a zeptala se, jestli se můžu stavit na kávu, ale řekl, že je u rodičů. Věděla jsem, že mi lže, a zakřičela jsem, ať si to užije a pozdravuje Elišku, a zavěsila.

Vyrazilo mi to dech

Lukáš mi hned volal zpět a vyděšeně se ptal, jak o ní vím. „Protože ti to vyskočilo na displeji, ty lháři!“ odvětila jsem a už jsem se s ním nechtěla bavit. On mi ale vysvětlil, že Eliška je jeho čtyřletá dcera. To mě totálně uzemnilo. Nevěřila jsem mu, ale poslal mi fotku, jak jsou spolu u jeho rodičů.

S bývalou přítelkyní prý dítě neplánoval, ale stalo se, a i když spolu nejsou, o dceru se pravidelně stará. Většinou je to ob víkend, někdy v týdnu, jak se dohodnou. To vysvětluje ty dny, kdy se se mnou nemohl vidět. Bál se mi to říct, aby mě prý nevyplašil, ale to se mu povedlo i tak. Mám ho ráda, ale nechtěla jsem ještě závazky v podobě dětí, natož někomu suplovat maminku.

Je to pro mě těžké, nechci o něj přijít, ale takhle budu vždy na druhém místě a bůh ví, jak dlouho se budu muset skrývat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články