John Travolta znovu v slzách: Dva roky po manželce mu zemřela nejlepší kamarádka Olivia Newton-John

Zemřela Olivia-Newton John: John Travolta přišel o blízkou přítelkyni dva roky po úmrtí manželky
Zdroj: Profimedia
John Travolta a Olivia Newton-John se stali známými po celém světě díky retro muzikálu Pomáda, který vznikl v roce 1978. V Pomádě hrála Olivia naivku Sandy, jež se v závěru změní v dračici.Její věčnou rivalku Rizzo ztvárnila Stockard Channing. Ta už Olivii také vzdala hold. "Nevím, jestli jsem kdy poznala krásnějšího člověka než Olivii. Ona byla esencí léta - vřelá, milá, doslova zářila jako slunce. Bude mi hodně chybět," tweetovala Stockard.Olivia Newton-John s nejdůležitějšími muži svého života, manželem Johnem Easterlingem (vlevo) a Johnem Travoltou (vpravo). S Travoltou ji pojilo přátelství od roku 1978. Vídali se nejen pracovně, ale i soukromě a podle všeho dělali jeden druhému vrbu.+ 6 fotek+ 7 fotek

Zemřela Olivia Newton-John, představitelka Sandy z legendárního muzikálu Pomáda. Australská herečka britského původu prohrála boj s rakovinou, bylo jí 73 let. Její odchod zdrtil nejen fanoušky, ale hlavně její blízké. Velkou ranou byl i pro jejího parťáka z Pomády Johna Travoltu, se kterým ji od dob natáčení pojilo mimořádně silné přátelství.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 09. 08. 2022 11:15

Pro Johna i Olivii znamenala Pomáda zásadní průlom v kariéře. Jen těžko byste mezi filmovými postavami hledali ikoničtější pár než rošťáka Dannyho a naivní Sandy. I když od natáčení muzikálového hitu uplynulo už více než 40 let, pořád si své diváky nachází napříč generacemi. A mezi Olivií a Johnem díky němu vzniklo něco výjimečného.

Po 40 let sdíleli John a Olivia každé trápení i radost

Nabídku na pokračování filmu sice odmítli, ale čas od času spolu vystupovali a v roce 1983 si střihli role v romantické komedii Dva podobní. Naposledy se spolu na jevišti objevili v prosinci 2019, kdy se ve floridském West Palm Beach znovu převtělili v Dannyho a Sandy. Po čtyřiceti letech tak na sobě poprvé měli své ikonické kostýmy - John koženou bundu a Olivia žlutou sukni s barevně sladěným kardiganem.

Radost ze společné práce ale nebyla zdaleka všechno, co tuto dvojici spojovalo. Ať už se ti dva během let ocitli kdekoli, vždy o sobě navzájem perfektně věděli. Sdíleli spolu rodinné radosti, nemoci i tragédie, které jejich blízké postihly. "Pokud zažijete podobně raketový úspěch jako my dva, pak se mezi vámi vytvoří pouto. Prožíval jsem s ní všechno, od narození dítěte, přes rozvod až po úmrtí sestry. Ona se se mnou radovala ze svatby a dětí. Je to úžasné a plné vzpomínek," zavzpomínal Travolta v roce 2018.

Newton-John zemřela dva roky po Kelly Preston

To ještě netušil, že za dva roky složí hlavu své přítelkyni na rameno znovu, a to ve věci nejpalčivější. Tehdy totiž jeho žena Kelly Preston zemřela v pouhých 57 letech na rakovinu. Stejně jako o téměř dva roky později Olivia. Obě navíc zastihla smrt v letních měsících, Kelly v červenci, Olivii v srpnu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený John Travolta (@johntravolta)

Australská herečka tehdy vzdala manželce Johna Travolty hold i veřejně a přiznala, že ji její skon přiměl založit nadaci podporující onkologicky nemocné pacienty. "Ztratila jsem kvůli této nemoci příliš mnoho přátel a rodinných příslušníků. A tohle je moje přání, moje vize - vidět lidi vyléčené z rakoviny," poukázala interpretka známého hitu Xanadu. Nyní zákeřná nemoc dostihla i ji.

"Moje nejdražší Olivie, udělalas naše životy lepšími. Tak moc tě miluji. Jednou se tam nahoře shledáme a budeme zase všichni spolu. Byl jsem tvůj od první chvíle, kdy jsem tě uviděl, a jsem tvůj navždy. Tvůj Danny, tvůj John," napsal na Instagramu Travolta.

Zdroje informací:

CNN.com

ABC.net.au

MSN.com

BBC.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články