Znaménka jako koruna krásy: Brožová připomíná Marilyn Monroe, Ramba a Kašáková se jich musely vzdát

Znaménka jako koruna krásy: Brožová připomíná Marilyn Monroe, Ramba a Kašáková se jich musely vzdát
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Pro herečku Terezu Ramba byla piha nad pravým obočím typická.V roce 2019 si ji ale Tereza nechala ze zdravotních důvodů odstranit.Modelka a Miss Veronika Kašáková mívala rovněž pihu - pod levým koutkem úst. Nechala si ji ale podobně jako Ramba ze zdravotních (i estetických) důvodů odstranit.Herečka Kateřina Brožová vypadá s pihou nad horním rtem jako Marilyn Monroe.+ 8 fotek+ 9 fotek

O pihách se říká, že jsou znaménky krásy, a bývaly doby, kdy si je ženy na obličej dokreslovaly. Ani Marilyn Monroe by bez své ikonické pihy nebyla kráskou, po které šílí celý Hollywood. Ne všechna znaménka jsou ale zdraví prospěšná. Herečka Tereza Ramba (33) nebo Miss Veronika Kašáková (33) si tak pihy musely ze zdravotních důvodů nechat odstranit.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 02. 04. 2023 12:00

Půvabnými znaménky krásy se v české kotlině pyšní hned několik známých osobností. Herečka Kateřina Brožová (55) například díky pize nad levým rtem a blond vlasům připomíná Marilyn Monroe. Zásluhou znaménka ve tváři se v davu neztratí ani zpěvačka Celeste Buckingham (27), modelka Zuzana Jandová (35), herečky Alice Bendová (49) nebo Bára Hrzánová (58).

Asi nejslavnější pihou se chlubí modelka Cindy Crawford (57). Přitom nechybělo mnoho a mohla o své ikonické poznávací znamení přijít. Sestry jí totiž říkaly, že je ošklivé. Maminka jí ale nakonec zákrok rozmluvila, čímž pohledné brunetce zachránila kariéru„Ok, můžeš si ho nechat odstranit, ale nevíš, jak bude vypadat jizva. Zato víš, jak vypadá znaménko krásy," řekla podle listu Daily Mail Jennifer Crawford své dceři a modelka měla jasno.

Tereza Ramba a znaménko v obočí

Velké mateřské znaménko v pravém obočí mívala od narození také herečka Tereza Ramba a fanoušci se jistě shodnou, že patřilo mezi její poznávací znamení. Pro většinu z nich byl proto šok, když Tereza na svém Instagramu v roce 2019 oznámila, že s mateřským znaménkem je konec. „Změna je trvalá,“ vzkázala prostřednictvím sociálních sítí.

Zároveň to ale vypadá, že herečka svého rozhodnutí nelituje a žádný sentiment ji k charakteristické pize neváže. Ona už tam zlobila, jinak bych si ji samo nechala... A představte si, furt to jsem já!“ ubezpečuje fanoušky, kterým by se snad po jejím poznávacím znamení stýskalo.

Veronika Kašáková mívala pihu u pusy

Stejně racionálně přistoupila ke své pize také Česká Miss 2013 Veronika Kašáková. Ta se s mateřským znaménkem rozloučila v roce 2018. „Nechala jsem si vyříznout pihu u pusy. Ne proto, že by se mi nelíbila, naopak jsem ji měla moc ráda. Důvod odstranění byl, že se zvětšovala a ztrácela pigment, tudíž působila jako bradavička. A jelikož mě obličej živí, rozhodla jsem se jí vzdát," svěřila se tenkrát Blesku„Jen to není tak jednoduché, ona totiž po každém odstranění znovu doroste,“ postěžovala si modelka.

Nepodceňujte prevenci

Na příkladu Terezy Ramba nebo Veroniky Kašákové je vidno, že ne každé znaménko nebo piha přinášejí svým nositelům štěstí. Máte-li i vy mateřská znaménka, která jsou výrazná nebo se rozšiřují, nepodceňujte prevenci a pravidelně navštěvujte kožního lékaře. Vyšetřit se můžete nechat také během letošních akcí spojených se Dnem melanomu. Stany budou umístěné v Praze (15. - 16. května), Brně (22. května) a Ostravě (23. května).

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články