Vánoce u zpěvačky Míši Tomešové: Na dárky máme limit, každé dítě dostane jen tři

Vánoce u zpěvačky Míši Tomešové: Na dárky máme limit, každé dítě dostane jen tři
Zdroj: Herminapress
Zpěvačka a herečka Michaela Tomešová se v Divadle Bez zábradlí zdravila s kolegyní Kristýnou Janáčkovou.Na vánočním trhu si lidé mohli zakoupit suvenýry, jejichž výtěžek putoval Nadačnímu fondu Slunce.Michaela Tomešová si libuje, že se o vánoční výzdobu doma postarali její dva synové.Michaela Tomešová má s manželem Romanem syny Jonáše a Kristiána.+ 5 fotek+ 6 fotek

Hvězda seriálu ZOO, herečka Michaela Tomešová (31), si nenechala ujít desátý ročník Vánočního tržíčku Divadla Bez zábradlí. Prozradila nám, že s manželem Romanem plánují po Novém roce odletět do exotiky a pochválila také malé synky Kristiána s Jonášem, kteří se letos úplně sami postarali o vánoční výzdobu domu. Kluci jsou natolik vzorní, že nemají strach ani z Mikuláše s čertem.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 12. 2022 09:00

Herečka Michaela Tomešová své syny čertem a Mikulášem neděsí, protože to není nutné. Kristián (5) s Jonášem (3) jsou totiž s nimi jedna ruka, a dokonce se s nimi skamarádili.

„Moje děti se dohodly, že čerty doma chtějí a že se na ně těší, tak jsme je domů pustili. Dokonce je i objímají. Každý rok k nám chodí stejní, z Úval, a ti jsou moc hodní," otevírá Michaela obligátní téma, zda je Mikuláš s čertem vhodnou výchovnou pomůckou pro zlobivé děti. „Kdyby se jich moje děti bály, tak je do domu rozhodně nepustím. Nechci žádná traumata," prohlašuje rezolutně sympatická herečka.

Máte už doma vánoční výzdobu?

Letos jsem vánoční výzdobu neřešila, protože se o ni postaraly mé děti. Oni našli takovou naši vánoční skříňku, kde máme všechna světýlka a ozdoby.

Nevyděsilo vás to?

Že děti našly vánoční skříňku? Vůbec, já byla nadšená, že jsem se nemusela o nic starat. Nazdobili celý dům. Samozřejmě, že to udělali hezky. Já už nemám tak malé děti, starší syn už nám dělá snídaně - třeba chleba ve vajíčku. Takže dobré, máme je dobře vychované.

A jak to máte s dárky? Máte na ně letos s manželem nějaký množstevní limit? Všude se zdražuje...

To nemáme jen letos. Vždycky jsme si určovali limit tři dárky pro každé dítě. Mám pocit, že s více dárky děti ztrácejí pozornost a vlastně ani nevnímají, co dostanou. Přestanou si toho tak trochu vážit, a to hlavně menší děti. Naši kluci si velmi pečlivě promýšlejí, o co si Ježíškovi napíšou. Kristián mě strašně dojal, protože si napsal o aktovku, když půjde v září do školy.

To je hezké.

Je zodpovědný. Ale samozřejmě chtějí i nějaké hry, něco s Minecraftem, a tomu už nerozumím ani já. Bude muset přijít ke slovu Google.

A vy s Romanem? Jaké dárky si dáváte?

My si na Vánoce moc dárky nedáváme, rádi si je dáváme jen tak, v průběhu celého roku. To mi přijde moc milý - Romča přinese dárek, já se hned ptám, co udělal, ale hrozně mě to vždycky dojme. Ale samozřejmě, že děti to vnímají, jestli pod stromečkem něco dostanou i rodiče - jestli nezlobili. Takže si nějaké drobnosti také dáváme, ale moc to neřešíme.

Jak to tedy máte vyřešené s existencí Ježíška?

Věříme na něj všichni! Nic nekupujeme, nic nepřipravujeme, všechno udělá Ježíšek. Zjeví se to tam samo.

Hodně lidí cestuje mezi svátky do exotiky. Máte také takové choutky?

My jsme byli předloni, v tom největším covidu, kdy jsme nehráli. To jsme odletěli do Egypta i s mou maminkou. A musím říct, že to byl nejlepší nápad, co jsme měli. Letos bychom chtěli zase, tak uvidíme, jak se trefíme termínově.

Chtěli byste přes Vánoce?

Hned po Novém roce, ale uvidíme. Ještě tam máme nějaké nevyřešené pracovní závazky, takže čekáme, jak se to vyvrbí.

Budete mezi svátky hrát?

Budeme. Já budu hrát denně, od Štěpána až po Silvestra v Divadle Bez zábradlí, Divadle Kalich i Na Vinohradech. Ráda bych čtenáře Lifee.cz pozvala konkrétně na 27. prosince sem, do Divadla Bez zábradlí, kdy budeme hrát ikonický jazzový muzikál Cabaret.

Máte nějaký osvědčený recept na bramborový salát?

Ten u nás pravidelně dělá taťka a má ho nejlepší. Žádný jiný salát mu nemůže konkurovat. Nedávno jsem natáčela seriál ZOO, měli jsme tam bramborový salát s řízkem a byl výborný, jenže na salát mého táty nikdo nemá.

Seriál ZOO nedávno také slavil Mikuláše. Jak se na to celé díváš z pozice mámy. Je podle tebe nedůstojné děti strašit čertem?

Nedávno jsem byla v pražské Thomayerově nemocnici přestrojená za čerta, kolega Šimon Bilina byl Mikuláš a Sabinka Laurinová dělala anděla. Šli jsme děti potěšit a bylo to moc hezké. Moje děti se dohodly, že čerty doma chtějí a že se na ně těší, tak jsme je domů pustili. Dokonce je i objímají. Každý rok k nám chodí stejní, z Úval, a ti jsou moc hodní. Čertice Aranka už je za ty roky naše oblíbenkyně. To si musí rozmyslet každý rodič sám, jestli to pro jeho dítě vhodné je, nebo ne.

Když je mají vaše děti rády, tak asi není co řešit.

To rozhodně, ale kdyby se jich bály, tak je domu nepustím. Nechci žádná traumata.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články