5 nejlepších pražských kaváren: Originální interiéry i lahodné dortíky

Kam zajít na dobrou kávu v pohodové atmosféře?
Zdroj: unsplash.com
Café LetkaCafé LetkaMamacoffee VodičkovaMamacoffee Vodičkova+ 7 fotek+ 8 fotek

Není káva jako káva a v Praze už rozhodně ne. Můžete si zajít do klasického řetězce, který vás ale rozhodně svým „pestrým“ interiérem nenadchne, a nebo do první kavárny, na kterou v centru narazíte, ale chuť kávy nebo čerstvost sendviče rozhodně nemusí (a nejspíš ani nebudou) odpovídat ceně.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 18. 01. 2019 09:46

Café Letka

Sídlí na Letohradské 44 na Praze 7. Přes den je klidnou kavárnou, večer se promění v komorní bar s příjemnou atmosférou za každých povětrnostních podmínek. Už za dob monarchie byla Letka kavárnou. To úspěšně plní i dnes, kdy si zde můžete pochutnat na vynikajících sendvičích, koláčcích, domácích limonádách. Ti, jejichž hrdlo prahne po alkoholu, ho mohou zvlažit dobrým vínem, případně mokem pivovaru Matuška. No a káva samozřejmě nesmí chybět – a to z berlínského Five Elephant.


Mamacoffee Vodičkova

Prosklená kavárna v centru města s jedinečnou atmosférou. Tento dvoupatrový kafe-ráj se nachází ve Vodičkově ulici, ještě dříve, než se z ní doslova stane turisty okupovaná cesta. Naservírují vám vegetariánské i veganské pokrmy, které si můžete vychutnat u pravidelně se střídajících fotografických výstav. Pokud se sem chystáte, doporučujeme zavolat o rezervaci místa, pro svou oblíbenost je kavárna dost vytížená.




Cafefin

Chcete-li mít jistotu místa – bohužel smůla. Musíte mít štěstí a nebo si prostě na místo počkat. Tato vietnamská kavárna na náměstí Jiřího z Poděbrad ale stojí za trochu času. Tedy času stráveného čekáním, ten čas, kterým strávíte vychutnáváním lahodné kávy nebo vietnamských specialit rozhodně nepřijde vniveč. Návštěvu kavárny navíc můžete příhodně spojit s trhy, které na náměstí před kostelem probíhají.


Kavárna Místo

V Dejvicích nezapomeňte na tuto interiérově jednoduchou a čistou kavárnu. Dřevěný nábytek a obložení se doplňuje s kamenným pultem, za kterým vám připraví kávu pohledný mladík s úsměvem na rtech. Zdi jsou místy doplněné o vtipné ilustrace, které jen dokreslují celkovou atmosféru kavárny. V nabídce najdete nespočet druhů kávy vynikající kvality a ani hladoví jedinci neodejdou s prázdným žaludkem – kromě lahodné anglické snídaně je tu i skvělé denní menu.


Spižírna 1902

V této kavárně si přijdou na své milovníci zdravého a chutného jídla. To se odvíjí zrovna podle toho, jaké je roční období, tudíž se prostě nemůže stát, že by nebylo dobré. Díky nápadům samotných zaměstnanců se ani nebudete nudit, že byste museli pořád jíst to samé. Nabídka je vskutku pestrá, skládá se z domácích koláčů, buchet a dalších dobrot podle domácích receptů. Spokojení budou jak masožravci, vegani, tak samozřejmě i milovníci kávy a chmelu.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články