Uprostřed Avataru nebo Hvězdných válek. Těchto 5 zábavních parků plní sny

Dechberoucí faunu a flóru z filmu Avatar kopíruje zábavní park Pandora - The World of Avatar.
Zdroj: Vanityfair.com

Procházíte se krajinou, v níž hory levitují a nad hlavami vám létají okřídlená stvoření, co vypadají jako draci nebo dinosauři. Flóra vysílá tlumené neonové světlo a kolemjdoucí, jejichž kůže splývá s azurově modrou oblohou, vyzařují mír a klid. Sen o životě na planetě Pandora z filmu Avatar si můžete splnit, podobně jako pilotování lodi Millennium Falcon z Hvězdných válek. To díky existenci zábavních parků. Některé teprve čekají na otevření. Vybrali jsme ale několik z těch, co budou stát opravdu za to!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 26. 10. 2017 11:45

1. Pandora - The World of Avatar, Orlando, Florida

Commons.wikimedia.org

V květnu letošního roku se v americkém státě Florida otevřel svět, v němž je vegetace snad ještě zelenější než kdekoliv jinde, hory se vznáší v prostoru a místní obyvatelé modře fosforeskují.

Disneyworld.disney.go.com

Ano, řeč je o replice světa Avatar, který jsme mohli vidět v trháku režiséra Jamese Camerona. Má skoro pět hektarů a láká především na dvě atrakce – létání na okřídlených predátorech jménem banshee v rozšířené realitě a plavbu po řece Kasvapan, odhalující krásy fauny a flóry planety Pandora.

2. Universal Studios v Pekingu, Čína

Latimes.com

Další z přírůstků franšízy Universal Stuidos, v pořadí pátý na světě a třetí v Asii. Ačkoliv se teprve buduje, slibuje světy populárních snímků od Jurského parku, King Konga a Transformers po Shreka, Simpsonovy nebo Harryho Pottera.

Nerdist.com

Podle Stefana Zwanzgera, známého pod přezdívkou The Theme Park Guy, který navštívil přes 350 zábavních parků ve 150 zemích světa, bude tenhle park jiný, lepší než jeho mnoho nepovedených kopií bez duše, které lze v Číně najít.

3. Star Wars Land, Anaheim, Kalifornie / Orlando, Florida

Theverge.com

„Bude to ten nejvíc pohlcující svět,“ nechalo se slyšet Disney. Nemyslelo nic jiného než jeden z nejúspěšnějších sci-fi/fantasy filmů Hvězdné války.

Podle Roberta Igera, generálního ředitele The Walt Disney Company, vstoupíte do světa obývaného humanoidy, mimozemšťany a droidy. Nejdřív si ale budete muset vybrat jednu ze tří bran, které střeží příslušníci Prvního řádu či Odboje. Třetí (neutrální) je ve stylu Mos Eisley.

Theverge.com

Doposud byly odhaleny dvě atrakce – virtuální kormidlování letounu Millennium Falcon a možnost ocitnout se uprostřed bitvy mezi hrdiny Odboje a Prvního řádu.

Monumentální svět kombinující rozsáhlé lesy a pouštní krajiny bude mít rozlohu 14 akrů a veřejnosti se otevře v roce 2019.

4. Paramount Park, Londýn

Standard.co.uk

Měl to být jeden z největších zábavních parků v Evropě. Developeři se ale nedohodli se studiem Paramount, zastřešujícím filmy jako Transformers a Mission Impossible. Více bychom se měli dozvědět v listopadu, kdy developeři předloží své budoucí plány.

Zábavní park měl být jednou z největších konkurencí Disneylandu s rozlohou 360 hektarů a pavučinou horských drah, divadel, obchodů, vodních parků, hotelů i nočních klubů. Tak se nechme překvapit.

5. Warnes Bros. World, Abú Zabí, Spojené arabské emiráty

Blooloop.com

Milovníci komiksů, tohle má být svět vašich snů. V Abú Zabí se na rok 2018 chystá otevíračka zastřešeného zábavního parku, který má být vstupenkou do největších kreslených trháků pod hlavičkou Warner Bros. V jedné ze šesti tematických sekcí byste tak měli potkat Batmana, Supermana nebo Flinstoneovic rodinku. A to je jen začátek…

Další chystané otevíračky:

20th Century Fox World, Malajsie (2018)

SeaWorld, Abú Zabí, Spojené arabské emiráty (2022)

Wanda Theme Parks, Čína (2017–2021)

Atlantis Resort Sanya, Hainan, Čína (2017)

Tokyo Disney Resort Expansion, Tokio (2018)

Universal Studios v Moskvě, Rusko (2022)

Zdroj: CNN

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články