Reklama

9 fantastických tipů, jak použít mikrovlnnou troubu tak, jak vás to dosud nenapadlo!

19. Února 2018
Editor Foodstory
Věděli jste, že se zahřátím česnek oloupe prakticky sám?
Zdroj Foodal.om
Mikrovlnná trouba jen na ohřev jídla? Ale kdeže! Její potenciál je daleko větší, než tušíte. Pomocí tohoto spotřebiče v mžiku připravíte lahodné těstoviny, oloupete česnek a přivedete gumové chipsy znovu k chuti. Co všechno se dá s „mikrovlnkou“ podniknout?
Reklama

1. Rovnoměrné prohřátí

Mikrovlnná trouba vznikla v roce 1947 a její poslání bylo jediné – vzkřísit vystydlé jídlo k chuti. Tuto funkci se jí dodnes víceméně nedá upřít. Potíž však bývá v tom, že často nedokáže prohřát chod rovnoměrně.

Abyste předešli studeným místům, položte talíř s pokrmem na kraj otočného talíře spotřebiče. Teplota jídla bude vyvážená, a vy si ho tak dopřejete v té nejlepší možné kvalitě.

Druhou možností je postavit doprostřed talíře s chodem hrnek vzhůru nohama. Může to vypadat podivně, ale pokrm zůstane teplý na všech místech.

Teplé jídlo z vypnuté mikrovlnky? Díky tomuto primitivnímu triku nevychladne

2. Konec vysoušení

Aby jídlo nebylo vysušené, překryjte ho papírovou utěrkou, kterou jste předtím namočili do vody a vyždímali. Pokrm jednak nebude hořet, jednak nebude vysušený. Navíc nebude cákat po mikrovlnné troubě. 

3. Zdravý domácí popcorn

K večernímu promítání filmu popcorn patří – dělá z něj bohatší zážitek. Moc živin ale našemu tělu nedodá, zato jej bohatě zásobí nezdravými tuky a přebytkem soli. Proč si tedy neudělat zdravější variantu doma?

Postup je doslova primitivní: pokapejte hrnek kukuřičných zrn lžící rostlinného oleje, posolte, zamíchejte, vsypte do papírového sáčku a vložte na dvě minuty do mikrovlnky. Ola, večerní hřešení je to tam. A křupavá „chuťovka“ na scéně.

4. Brambůrkové zmrtvýchvstání

Oslava se protáhla do nočních hodin a zbytky zůstaly na stole, protože na jejich sklizení nezbyla energie. Mnohé z nich pak ráno putují rovnou do koše – jsou oschlé nebo gumové. S vyhozením chipsů ale ještě chvilku počkejte! Oživíte je během 30 vteřin. Stačí je tuto dobu ohřívat v mikrovlnné troubě. A začnou zase křupat.

5. Těstovinové kouzlo

Co si vyberete, když máte jen několik minut do odchodu z domu – čokoládovou tyčinku, nebo těstoviny s omáčkou? Pokud je pro vás deset minut velká ztráta času, sáhnete po první variantě. Za tuto směšně krátkou dobu ale zvládnete připravit nutričně bohatší oběd nebo večeři.

Zalijte těstoviny v misce vodou a ohřívejte je v mikrovlnné troubě doporučenou dobu. Možná to nebude stačit, tři minuty navíc by ale měly dát vše do pořádku. Teď už jen scedit, přelít oblíbenou omáčkou a je to!

6. Konec zápachu

Páchne to v mikrovlnce, jako byste v ní nechali přes noc ležet rybu? Nebojte, už za pět minut bude použitelná. Smíchejte v misce hrnek vody a dvě lžíce octa a pět minut tekutinu ohřívejte v troubě. Ocet je kvalitní přírodní dezinfekcí, která se multifunkčním způsobem používá už od nepaměti.

Jen dvě minuty ohřevu a univerzální dezert je na světě.
DessertswithBenefits.com

7. Bábovka ze sklenice

Chuť na sladké přepadne člověka zpravidla ve chvíli, kdy spižírna zeje prázdnotou. I na tento problém však existuje řešení. Rozmixujte pečící směs, vodu, olej a vejce a hmotou naplňte žáruvzdornou sklenici. Jen dvě minuty ohřevu a univerzální dezert je na světě.

Nejlepší na něm je, že si jej můžete dochutit podle toho, co zrovna máte ve spíži nebo v ledničce. Promažte ho marmeládou, navršte šlehačku nebo jej zakápněte sirupem.

8. Bleskurychle svlečený česnek

Věděli jste, že česnek se dokáže „svléknout“ prakticky sám? Po patnácti minutách ohřevu v mikrovlnné troubě téměř vypadne ze slupky.

 9. Poetická kukuřice

Příprava kukuřice bývá zdlouhavá – několik minut spolkne ohřev vody a další desítky proces měknutí. Přitom ji stačí ohřát čtyři minuty v mikrovlnce, abyste dostali perfektní dietní svačinu. Pro uspokojení chutí ji doporučujeme posolit a přelít rozpuštěným máslem… Gastronomická poezie!

Diskuze

Reklama