Recept: S nanukem z červeného vína a ostružin vás nikdo z alkoholismu podezírat nebude!

31. Července 2017
Děkujeme léto, že jsi tady!
Zdroj Realsimple.com
Léto je boží v celé řadě ohledů – nejsme obtěžkáni vrstvami oblečení, slunce do našich každodenních životů vnáší povzbuzení a v neposlední řadě se vybarvují naše zahrádky. A nyní do té nejtemnější fialové. Kdo by šťavnaté, sladké a zároveň mírně kyselé plody ostružiníku nemiloval – a co teprve v kombinaci s červeným vínem! Můžeme garantovat, že tyto nanuky místo v mrazáku dlouho zabírat nebudou!

Ostružinové nanuky s červeným vínem

Počet porcí: 10

Ingredience:

340 g ostružin + hrnek červeného vína + ½ hrnku cukru

Postup:

V hrnci smícháme ostružiny, ½ hrnku vody a cukr. Na mírném plameni přivedeme k varu a za stálého míchání necháme směs probublávat, dokud se cukr nerozpustí, což by mělo trvat asi 5 minut. Děravou naběračkou vylovíme všechny ostružiny, rozdělíme je do formiček na nanuky a přelijeme vínem. Vložíme tyčky a mrazíme, dokud nanuky neztvrdnou.

Z formiček je dostaneme snadno – ponořením do studené vody. Začnou tát pomalu, ale neroztečou se. Můžeme je přenést na plech vyložený pečícím papírem a mrazit je, dokud na ně nepřijde chuť. Což jistě nebude trvat dlouho!

Zdroj: Real Simple

Diskuze

Reklama