Zdolat maraton v těchto teniskách? To by šlo! Tento Číňan připravuje netradiční sushi

V portfoliu Yujii Hua najdete legendární modely, jako Air Jordans. Nebo klasické Vansky.
Zdroj: Instagram.com/theonigiriart
Zdolat maraton v těchto teniskách? To by šlo! Tento Číňan připravuje netradiční sushiZdolat maraton v těchto teniskách? To by šlo! Tento Číňan připravuje netradiční sushiZdolat maraton v těchto teniskách? To by šlo! Tento Číňan připravuje netradiční sushiZdolat maraton v těchto teniskách? To by šlo! Tento Číňan připravuje netradiční sushi+ 7 fotek+ 8 fotek

Tzv. food art, tedy přetváření jídla v umělecká díla, zažívá ohromný boom. A nevyhnul se ani sushi. Pamatuje třeba na sushi donuty? Yujia Hu, šéfkuchař a majitel restaurace Sakana Sushi Milano, posunul tento obor zase o kus dál. Přípravou sushi tenisek propojuje svět jídla, módy a sportu.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 05. 2017 08:56

V jeho portfoliu najdete legendární modely, jako Air Jordans. Nebo klasické Vansky. Neomezuje se ale jen na tenisky – perfektně imitoval třeba sandály Supreme. Stejně jako populární herce.

Jak už můžete tušit, v mistrovi onigiri (japonský pokrm z tvarovatelné rýže) se mísí řada vlivů.

Instagram.com/chrisangelat

„Býval jsem velkým fanouškem NBA, takže jsem začal tvořit onigiri reprezentující moje oblíbené basketbalové hráče,“ prozradil osmadvacetiletý Číňan webu SELF. „Kromě toho zbožňuju kino a televizní seriály, takže dalšími výtvory byli herci z ikonických filmů a TV seriálů.“

Sledovatelé jeho Instagramu se tak mohli pobavit třeba nad věrnými kopiemi Hugha Jackmana alias Wolverine, Keanu Reevese nebo Michaela Jordana.

Každé onigiri tvaruje šéfkuchař mezi 20 až 30 minutami podle náročnosti.

Instagram.com/theonigiriart

„Myslím, že neexistuje způsob, kterým definovat své výtvory. Představují jednoduchost, která je pro mě typická. Pro někoho to může být jednoduše krásný obraz, dobrý nápad nebo jen jiný způsob, jak udělat sushi,“ řekl The Irish News.

Ať už se na jeho výtvory díváte jakkoliv, jedno mají společné – jsou stoprocentně jedlé. Hu používá většinou jen sushi rýži, mořskou řasu, rybu a sezamová semínka.

To je dobrá zpráva. Když už se stylové tenisky nedají nosit, tak ať si na nich kupec aspoň pochutná.

Podívejte se na výřez portfolia zřejmě největšího milovníka rýže pod sluncem:

Zdroj: SELF / The Irish News

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články