Magická moc svící: Jakou barvu a vůni zvolit, abyste nepropadla podzimní depresi a vaše mysl si odpočinula?

Ne nadarmo se mluví o plamínku naděje.
Zdroj: unsplash.com
Oranžové svíce vám dodají elán.Oheň je už odpradávna symbolem bezpečí, jistoty a klidu.Svíce se zapalují i při masážích a relaxačních procedurách, protože mají uklidňující účinek.V kostelech najdete bílou barvu svící.+ 2 fotky+ 3 fotky

S krátícími se dny a brzkým soumrakem je lákavé se zachumlat do vlněného svetru, vzít si teplé ponožky a v měkkém křesle s horkým čajem na stolku se kochat pohledem na barevné představení z okna. K dokonalé podzimní atmosféře chybí už jen malý detail. Mihotavý plamínek svíčky, která vás uklidní a donutí zapomenout na každodenní starosti.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 29. 09. 2018 08:45

Lékem na depresi se svíčka nazvat nedá, rozhodně vám ale pomůže se dobře naladit. Oheň je už odpradávna symbolem bezpečí, jistoty a klidu. Ne nadarmo se s ním pojila spousta rituálů, protože byl vnímán jako zdroj síly a očisty. Vypněte na chvíli své myšlenkové pochody a v klidu se zadívejte do plamínku, který před vašima očima vytvoří smysluplnou, intimní a uklidňující hru.

Jestliže váháte, jakou barvu vybrat, můžete se řídit vlastními instinkty a pocity a jednoduše zvolit tu, která se nejlépe hodí do vašeho bytu. Pokud i tak tápete, inspirujte se symbolikou barev.


Ženy se častěji uchylují k barvě purpurové nebo růžové, které značí oddanost, lásku a cit. K rozveselení zvolte barvu oranžovou či červenou – dodají vám elán a navodí pocit štěstí a radosti. Myšlenky pozvedne a špatnou náladu zažene svíčka žluté barvy. V kostelech se pak setkáte se svícemi bílými, a to z důvodu, že bílá barva odkazuje na silnou energii a odevzdanost vyšší moci. Také zahání strach.




Zvláštní kategorií jsou pak svíce čakrové. Zelenou barvou najdete cestu ke svému srdci, veselí a radosti dosáhnete díky červené a k meditaci je nejvhodnější modrá. Tyto svíce jsou vyrobené ze stoprocentního palmového vosku.


Podle vědců na nás působí i vůně svíček, která v mozku vyvolává pocity a vzpomínky. Spolu s éterickými oleji i vonné svíčky omámí náš čich a díky jejich uklidňujícím účinkům jsou vhodné pro aromaterapii. Ve studených sychravých dnech, které přicházejí s podzimem, je pak velmi příjemné si v klidu domova zapálit svíčku s kombinací vůní hřebíčku, jablka, pomeranče a skořice. Po náročném dni v práci je pak uklidňující si pročistit hlavu, což se vám tímto způsobem podaří. Pro lepší soustředění a novou dávku energie zvolte vůni citrusovou, která vaše smysly probudí.


Pokud chcete zažít opravdovou pohodu, při koupi svíček nekupujte ty nejlevnější. Vybrat si výhodné balení o dvaceti kusech, aby vám potom byt „voněl“ jako po osvěžovači vzduchu na záchod, je cesta do záhuby. Kupte si raději jednu a dopřejte si krásně provoněný byt ponořený v tlumeném světle a intimní útulnou atmosféru klidného domova.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články