Slon truchlí dlouho a je vytrvalým plavcem. Plus dalších 5 věcí, které jste o něm určitě netušili

Slon má skutečné city.
Zdroj: Pixabay
Působí jako nemotorné zvíře.Svoji motoriku ale zvládá velmi dobře.Žijí ve stádech a přesto jsou samotářští.Jsou tvrdohlaví.+ 1 fotka+ 2 fotky

Slon působí jako velké nemotorné zvíře. Lze o něm zjistit spoustu zajímavých informací, které určitě stojí za to si přečíst. Žije dlouho a samotářsky a překvapí nás ještě ledasčím dalším. Ať už velikostí svého mozku nebo schopností vytrvale plavat.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 08. 04. 2018 13:51

Dokáží vytrvale plavat

Škála potravy slonů je skutečně široká a občas se stane, že někde zkrátka dojde. Slon si z toho nic nedělá a jde tam, kde je jí dostatek. Klidně přitom přebrodí velkou řeku.

Nedupe

Sloni v zoo na sobě mají řetěz, který je připoután na noze. I to má svůj důvod. Tohle velké zvíře se totiž dokáže pohybovat neuvěřitelně tiše, takže řetěz slouží v tomu, aby pečovatel věděl, kde slon zrovna je.

Těhotenství

Když chce mít slonice mladé, musí se připravit na složitý proces. Celé těhotenství totiž trvá neuvěřitelných 22 měsíců, což je nejdéle ze všech zvířat.

Dlouhověkost

Sloni jsou známi svou dlouhověkostí, dožívají se až 70 let. I proto se říká mít paměť jako slon, protože ten si věci pamatuje dlouho do minulosti. Mimochodem, slon má jeden z nejtěžších mozků.

Emoce

Po ztrátě člena stáda je slon skutečně smutný. Po jeho odchodu truchlí společně se zbylými slony den nebo dokonce dva, a to na místě, kde nejstarší slon zahynul.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články