Dalibor (37): Zamiloval jsem se do ženy, která mi zlomila srdce. Příliš pozdě jsem zjistil, proč si se mnou začala

Opravdové příběhy čtenářů: Zamiloval jsem se do ženy, která mi zlomila srdce. Příliš pozdě jsem zjistil, proč si se mnou začala
Zdroj: Unsplash

Pro Dalibora to byla láska na první pohled, pro Alenku vlastně jenom jakási zkouška. Její manželství bylo v troskách, tak chtěla zjistit, jestli dokáže něco cítit k jinému muži, nebo má zabojovat o svůj vztah...

Jana Jánská
Jana Jánská 03. 11. 2023 07:00

Alenka (35) je úžasná žena. A to říkám i s ohledem na to, že mě zradila, odkopla a zlomila mi srdce. Jsem do ní stále zamilovaný, kdykoliv bych ji vzal k sobě. K tomu bohužel nikdy nedojde.

Zamiloval jsem se na první pohled

Asi před půl rokem jsem si šel stoupnout do fronty na poštu kvůli psaní. Byla tam spousta lidí se stejným nápadem, takže jsem začal tušit, že to bude na dlouho. Všichni koukali do telefonů, jen jedna žena ne. Byla moc hezká a já z ní nemohl spustit oči.

Působila oduševněle a trochu křehce, hned jsem měl chuť obejmout ji. Jenže jak to udělat, když stojíme na poště a neznáme se? Pak jsem si všiml, že jak držela několik papírů, vypadlo jí pořadové číslo. Přišel jsem k ní a číslo jí podal. Podívala se na mně těma velkýma očima a to už jsem byl úplně ztracen.

Cítil jsem, jak rudnu. Usmála se a poděkovala. "Taky vám pošta hodila lísteček, i když jste byl doma?" zeptala se mě s úsměvem. Zmohl jsem se jenom na přikývnutí. Pak jsem si řekl, že se musím vzchopit. "Ale vlastně jsem pošťačce vděčný, jinak bych vás nepotkal," nadhodil jsem a doufal, že mi moc nepřeskakuje hlas.

Začal jsem si s vdanou ženou

Věnovala mi zamyšlený pohled, pak se omluvila, že už je na řadě. Odešla k okénku a já sledoval, jak se její nádherná figura vlní mezi čekajícími lidmi. Byla mezi nimi jako labuť. Když vycházela ven, ještě se otočila a usmála. Napadlo mě, že ji už nikdy neuvidím, takže jsem hodil poštu za hlavu a vyběhl za tou dámou.

"Promiňte..." oslovil jsem ji. "Copak, opět jsem něco ztratila?" zasmála se. "Zastavte mě, pokud to bude příliš troufalé. Mohl bych vás ještě vidět?" zeptal jsem se. Chvilku váhala, ale pak souhlasila.

Hned naše první rande skončilo u mě doma. Zjistil jsem, že Alenka odchází od svého manžela, protože jí chybí něha a někdo, kdo by jí rozuměl. Všechno tohle jsem byl ochotný jí nabídnout...

Zradila mě žena, kterou jsem miloval

Pro Alenku jsem byl ochotný udělat cokoliv. Celé dny jsem na ni myslel a těšil se, až ji opět uvidím. Rvalo mi srdce pomyšlení, že se večer vrací k manželovi, který ji nemiluje. Nabídl jsem Alence, že se může ke mně hned nastěhovat, ale řekla mi, že to s manželem chce nějak v klidu vyřešit. Nedošlo mi, že to je trošku jinak.

Jednoho dne přišla na návštěvu, ale nechtěla se zout ani jít do obýváku. "Ráda bych si to vyjasnila, Dalibore. S tebou je mi fakt hezky a jsem moc ráda, že ses o mě postaral. Ale já jen chtěla zjistit, jestli svého manžela miluju, nebo dokážu milovat i někoho jiného..." pronesla tiše. Málem jsem zapomněl dýchat. "A já ho mám pořád rada. Zkusíme naše manželství ještě zachránit," dodala.

Podívala se na mě, v očích měla slzy, ale přesto odešla. A já tam zůstal stát, pak jsem se svalil na pohovku a začal brečet. Tehdy jsem pochopil, jaké to je, když vám někdo zlomí srdce. S tou bolestí nejde nic udělat. Zkusil jsem Alence ještě napsat, ale neodpovídá mi...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články