Čtyřnásobný otec Robert Redford: Nejtěžší věc na světě je, když mají vaše děti problémy

Čtyřnásobný otec Robert Redford: Nejtěžší věc na světě je, když mají vaše děti problémy
Zdroj: Showpix
Robert Redford s první manželkou Lolou Van Wagenen a jejich dvě děti - Shauna a David James. David James Redford byl v pořadí druhý syn Roberta Redforda. James se také věnoval filmu, točil ovšem dokumenty. V roce 2020 bohužel podlehl rakovině. Bylo mu 58 let.Amy Redford je nejmladší dcerou Roberta Redforda. Narodila se v říjnu 1970. Hrála třeba v Rodině Sopránů, ale víc se věnuje práci za kamerou. Sibylle Szaggars je druhá manželka Roberta Redforda. Vzali se v roce 2009, kdy jemu bylo 72 a jí 51 let.+ 1 fotka+ 2 fotky

Hollywoodský veterán Robert Redford měl s první manželkou Lolou Van Wagenen čtyři děti. Dva synové dnes už bohužel nežijí. Proč Redford o svém soukromí nikdy moc nemluvil?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 08. 11. 2021 13:15

Robert Redford byl v druhé polovině 20. století téměř třicet let ženatý s historičkou Lolou Van Wagenen. Rodinu chtěli založit co nejdřív po svatbě, a tak už o rok později přišlo na svět jejich první dítě Scott Anthony.

Tragédie Roberta Redforda

Scott Anthony bohužel žil jenom 2 měsíce, než podlehl syndromu náhlého úmrtíV tomto ohledu jsem byl a zůstávám samotář. Rád čelím problémům sám," popsal Redford ve své biografii důvody, proč o smrti malého Scotta veřejně moc nemluvil.

Na jedné straně byl hollywoodskou ikonou s úspěchem, penězi a slávou, ale na druhé straně se snažil o obyčejný a klidný život po boku milované ženy. Nebylo to však tak jednoduché, jak se na první pohled mohlo zdát.

Lidé si myslí, že to pro mě bylo snadné... Je to tak nepravdivé. Nejtěžší věc na světě je, když mají vaše děti problémy. Naší rodinu postihlo několik ran, o kterých nikdo neví,“ řekl v roce 1998 Redford pro britský deník Express. Byl to jeden z mála momentů v jeho životě, kdy se trochu pootevřel. Jinak si své soukromí pečlivě střeží dodnes.

Děti Roberta Redforda

Smrt malého Scotta poznačila mladý pár, přesto se dál snažili založit rodinu. A tak již v listopadu 1960 přišla na svět Shauna Jean. Ta jako jediná vykročila mimo svět filmu a věnuje se malování. V roce 1985 se Shauna vdala za novináře Erica Schlossera a mají dvě děti: Micu a Conora.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Rickmaniac Chelsea (@rickman_redford)

V květnu 1962 přišel na svět David James, který se potatil nejen vzhledem, ale také kariérou. I když trochu jinak. David se věnoval dokumentárním filmům, jeho nejslavnějším snímkem je The Big Picture: Rethinking Dyslexia. David James sám trpěl dyslexií a ve filmu se objevuje i jeho syn Dylan, který se s ní potýká také.

Filmař se věnoval i životnímu prostředí. Spolu s otcem založili v roce 2005 The Redford Center, aby díky filmům podnítili zájem lidí po celém světě o životní prostředí. Robert bohužel přežil i svého druhého syna. James v roce 2020 prohrál boj s rakovinou ve věku 58 let. Zůstaly po něm dvě děti: Dylan a Lena.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Rickmaniac Chelsea (@rickman_redford)

Amy Redford, nejmladší ze čtyř dětí Roberta Redforda, se narodila říjnu 1970 a má patrně nejblíž ke kariéře svého otce. Po studiu umění na San Francisco State University se vrhla i do filmu a televize. Amy se objevuje v menších rolích a k vidění byla třeba v Rodině Sopránů, Sexu ve městě nebo v romantickém filmu Krásná pokojská (2002). Pracuje také za kamerou. Produkovala drama Professor Marston & the Wonder Women (2017), nevšední příběh zrodu feministické komiksové hrdinky Wonder Woman.

Když Amy zrovna netočí, tráví čas se svou dcerou Eden August. Její jediné dítě pochází ze vztahu s Mattem Augustem. Ještě předtím byla krátce (v letech 2000 až 2004) vdaná za Marka Manna.

Zdroje informací: 

Outsider.com: Robert Redford: Who are Legendary Actor’s Four Children?

Closerweekly.com: Robert Redford’s Extraordinary Family — Meet the Actor’s 4 Kids With Ex-Wife Lola Van Wagenen

Nickiswift.com: How Many Kids Does Robert Redford Have?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články