Jak dnes vypadají sourozenci Michaela Jacksona: Král popu měl šest bratrů a tři sestry

Jak dnes vypadají sourozenci Michaela Jacksona: Král popu měl šest bratrů a tři sestry
Zdroj: Wikimedia Commons/CBS Television, Public domain
Michael Joseph Jackson (29. srpen 1958 – 25. červen 2009) je patrně nejslavnější a nejúspěšnější zpěvák moderní historie. Začínal v rodinné skupině Jackson 5, stejně jako jeho sourozenci.Maureen Reillette “Rebbie” Jackson (29. května 1950) je nejstarší sestrou Michaela Jacksona. V rodině vedle zpěvu fungovala jako druhá máma a pečovala o sourozence.Sigmund Esco “Jackie” Jackson (4. května 1951) je nejstarší bratr Michaela Jacksona. I když se chtěl stát baseballovým hráčem, nakonec se podílel na založení slavné skupiny Jackson 5.Toriano Adaryll “Tito” Jackson (15. října 1953) byl, na rozdíl od své pěvecky nadané rodiny, známější spíše jako kytarista. Také má sólovou kariéru, i když s ní začal docela pozdě, až v roce 2016.+ 5 fotek+ 6 fotek

Michael Jackson začal svou kariéru jako šestiletý klučina po boku starších bratrů ve skupině Jackson 5. Jenže ve skutečnosti měl až devět sourozenců, kteří se rovněž věnovali hudbě. Co dělají bratři a sestry krále popu dnes?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 27. 10. 2021 12:30

Michael Jackson, který je na úvodní fotografii k článku úplně nahoře, tragicky zemřel v srpnu 2009. Je považován za nejúspěšnějšího popového zpěváka historie. A to kdysi začínal po boku starších sourozenců. Jak se jim vede dnes?

Nejstarší bratr Michaela Jacksona

Král popu vyrůstal pod dohledem přísného otce a v mimořádně vytížené rodinné hudební skupině. Se svými sourozenci proto měl silné pouto. Nemůžete dělat věci, které dělají ostatní děti, mít přátele a přespávat u nich. Nic z toho pro mě nebylo. Když jsem byl malý, neměl jsem přátele. Moji bratři byli moji přátelé,“ řekl jednou Michael Jackson.

Nejstarší z bratrů Jacksonových je Sigmund, známější spíše jako Jackie Jackson. Letos mu bylo 70 a je jedním ze zakládajících členů Jackson 5. Díky svému vysoce posazenému tenoru byl také jedním z hlavních zpěváků skupiny. Původně chtěl být baseballovým hráčem, ale rodina rozhodla jinak.

Sám sice nahrál dvě alba (Jackie Jackson a Be The One), úspěšnější je však jako hudební producent. Pracoval třeba na soundtracku k filmu Běžící muž a v posledních letech vystupoval v Las Vegas s několika sourozenci a původními písničkami Jackson 5. Jackie byl třikrát ženatý a má čtyři děti.

Nejstarší sestra Michaela Jacksona

Nejstarší dítě Joa a Katherine Jacksonových je ovšem Maureen, která se narodila v roce 1950. Přestože je nejstarší ze sourozenců, nevystupovala s nimi od začátku, ke skupině se připojila až v 70. letech. Pod jménem Rebbie Jackson pak začala sólovou kariéru a v roce 1984 vydala debutové album Centipede.

V roce 1968 se provdala za svou dětskou lásku Nathaniela Browna, s nímž měla tři děti. Nathaniel bohužel před osmi lety podlehl rakovině. Po Michaelově smrti se Rebbie stala pečovatelkou jeho dětí. Je na to vlastně zvyklá, jako nejstarší byla i pro své sourozence dlouho jakousi druhou mámou. Byť poslední nahrávku Yours Faithfully vydala v roce 1998, i poté občas vystupovala a hlavně s písněmi svého slavného bratra.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Jackson family

Hollywoodlife.com: Michael Jackson’s Siblings: Where AreThey Now?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články