Den dětí: 3 tipy, kam vyrazit s ratolestmi do cukrárny, ale i za zábavou a do přírody

Den dětí: 3 tipy, kam vyrazit s ratolestmi do cukrárny, ale i za zábavou a do přírody
Zdroj: Unsplash

Den dětí nemusí být svátek jenom pro nejmenší, užít si jej může i celá rodina. Ať už zavítáte na mechový dort do Brna, nebo si prohlédnete některý ze zookoutků, kterých je v České republice celkem dost.

Jana Jánská
Jana Jánská 31. 05. 2022 16:00

Mezinárodní den dětí má kořeny v Turecku, kde bylo v roce 1920, během války za nezávislost vyhlášeno, že děti jsou důležitou součástí budování nového státu. Jeho celosvětová působnost se ustanovila o pět let později. Dnes je to hlavně příležitost, kdy děti dostávají malé dárky, nebo se někam vyberou s rodiči.

S dětmi za zábavou

Možná to na první pohled nevypadá jako dobrý nápad, vzít potomky na Den dětí do zařízení, které se věnuje vědě a technice. Ale liberecká IQ Landia nabízí na čtyřech patrech víc zábavy než obyčejné dětské hřiště. V laboratoři si můžou zkusit vyrobit funkční sopku, zadovádějí si ve vodním světě a neméně zajímavé jsou i potulky vzdáleným vesmírem. Takový simulátor marsovského vozítka, nebo přistávací modul Vostok 28 se nevidí každý den.

S dětmi za mlsáním

Každý z nás má určitě cukrárnu, na kterou nedá dopustit, takže program na Den dětí je jasný. I přesto si můžeme vybrat pár tipů, které možná neznáte. V Brně stojí za pozornost dortové nebe, které se ukrývá pod názvem Sorry - pečeme jinak. Před několika lety se proslavili neobvyklým mechovým dortem, který se vyrábí ze špenátu. Ale v této podobě jím vaše ratolesti určitě nepohrdnou.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený ŠÁRKA DIVÁCKÁ (@sorrypecemejinak)

V Brně je zajímavý i podnik s neobvyklým názvem V Melounovém cukru. Po jejich famózně vypadajících punčových řezech se vždy jen zapráší, ale naštěstí mají koláčků a zákusků v zásobě podstatně víc.

S dětmi do přírody

Pokud počasí dovolí, dopřejte si odpoledne v přírodě. Zajímavé jsou různé zookoutky. Třeba ten pražský, který najdete v Chuchelském háji, slouží zároveň jako útočiště pro opuštěná mláďata. Za zmínku stojí také zookoutek ve Vysokém Chvojnu u Hradce Králové, kde je obora s muflony, jeleny a daňky. Zkusit můžete i Zookoutek Feferské rybníčky v Prachaticích, kde jsou zase ovce, daňci, divočáci, mufloni a prasata.

Zdroj informací:

Wikipedia.org: Mezinárodní den dětí

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články