Leoš a Monika Marešovi čekají miminko! Které další slavné ženy se rozhodly rodit po čtyřicítce?

Leoš a Monika Marešovi čekají miminko! Které další slavné ženy se rozhodly rodit po čtyřicítce?
Zdroj: Showpix
Veronika Žilková s dcerou Kordulou, jejímž otcem je Martin Stropnický.
Ilona Csáková má s Radkem Vonešem syny Daniela a Dominika.
Bára Basiková se synem Theodorem, kterého má s exmanželem Petrem Polákem.Olivier Martinez, Halle Berry a jejich syn Maceo. Narodil se, když bylo Berry 47 let.
+ 6 fotek+ 7 fotek

Leoš Mareš (45) s manželkou Monikou (40) ve čtvrtek oznámili, že čekají prvního společného potomka. Zatímco populární moderátor už má dvě děti, jeho choť se stane maminkou vůbec poprvé. Které další slavné ženy se rozhodly rodit po čtyřicítce?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 14. 10. 2021 11:04

Před pozdním mateřstvím varuje řada lékařů. S věkem nejen klesá plodnost, ale také častěji hrozí zdravotní komplikace jak nastávající mamince, tak miminku. Zároveň roste riziko vzniku vrozených vývojových vad.

Přesto se dnes nemálo rodiček rozhodne přivést na svět své potomky až po překročení čtyřicítky. A v některých případech jde dokonce o prvorodičky, jako například u Moniky Marešové. Výhodou pozdního mateřství je totiž bezesporu fakt, že žena už tou dobou bývá materiálně zajištěná, něco si v životě užila a má potřebný nadhled.

Vendula Pizingerová rodila v 48 letech

Za slavných Češek se rozhodla rodit se čtyřmi křížky na krku například zpěvačka Ilona Csáková (51). Její druhorozený syn Dominik, kterého má s manželem Radkem Vonešem, přišel na svět těsně před jejími 42. narozeninami.

Ještě odvážnější se v tomto směru ukázala Bára Basiková (58), když už dospělým dcerám, dvojčatům Marušce a Aničce, pořídila ve svých 46 letech brášku Theodora (12).

Rovnou dvě děti přivedla na svět po čtyřicítce také pětinásobná máma Veronika Žilková (59). Dcera Kordula se jí narodila v 43 letech, syn Melichar, jenž půl roku po narození zemřel na vrozenou brániční kýlu, v pětačtyřiceti.

Ostře sledovanou rodičkou po čtyřicítce byla také Vendula Pizingerová (49). Syna Josefa přivedla na svět teprve loni a zdá se, že se oběma daří na výbornou.

Rekordmankou je Brigitte Nielsen

Mezi zahraničními celebritami vládne jako nejstarší prvorodička supermodelka Naomi Campbell, která letos v květnu krátce před 51. narozeninami porodila dceru. Klobouk dolů. Ještě heroičtější výkon se nicméně povedl exmanželce Sylvestera Stallonea Brigitte Nielsen. Dánská modelka a herečka porodila páté dítě, dceru Fridu, v 54 letech poté, co více než deset let docházela na reprodukční kliniku.

Po čtyřicítce rodily ještě například Nicole Kidman (v 41 letech, dcera Sunday), Meryl Streep (v 41 letech, dcera Louisa), Uma Thurman (ve 42 letech, dcera Luna), Susan Sarandon (v 43 a 49 letech, synové Jack a Miles), Salma Hayek (v 41 letech, dcera Valentina), Céline Dion (v 42 letech, dvojčata Nelson a Eddy) nebo Halle Berry (ve 47 letech, syn Maceo).

Zdroje informací:

En.wikipedia.org

Cs.wikipedia.org

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články