Zbavte se otravných octomilek jednou pro vždy: Co pomůže?

Octomilky jsou drobný dvoukřídlý hmyz, který se obzvláště na konci léta stává pohromou domácností. Existuje řada babských rad, jak se jich zbavit, nejčastěji jsou zmiňované tři.
Zdroj: Wikimedia Commons CC BY-SA 2.5 André Karwath aka Aka – Vlastní dílo

Trápí vás drobné mušky v kuchyni, které lákají vůně pokrmů? Ze stejného důvodu bývá velmi těžké se jich zbavit. Vyzkoušejte triky, které vás jich snadno a rychle zbaví.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 19. 07. 2020 10:00

Octomilky jsou mušky tak malé, že si jich skoro ani nevšimnete. Dokáží být ale i pořádně otravné a velmi často se je nedaří dostat z kuchyně. Jak na ně?

Vynášejte pravidelně odpadky a čistěte koš

I když zrovna nestíháte, dbejte na to, aby ve vašem odpadkovém koši nezůstávaly odpadky, které octomilky lákají, příliš dlouho. Obzvláště pokud vyhazujete zbytky jídla nebo potravinové obaly. Koš potom pořádně umyjte a snažte se ho trvale udržovat čistý a vynesený.

Nezapomínejte čistit odpad

Pro prevenci octomilek je důležité pravidelně a důkladně čistit také odpad u dřezu, ve kterém octomilky často hodují. V drogérii seženete speciální čisticí prostředek. Ten odstraňuje zbytky a mastnotu v odpadu. Používejte ho pravidelně a uvidíte, že už se u vás doma octomilky neusadí.

Potraviny pečlivě zabalte a uskladněte

Snažte se, aby vám na stole nezůstávalo žádné ovoce, které by octomilky přitahovalo. Pokud se jim chcete zcela vyhnout, zabalte a pečlivě uložte do skříní a spíže také všechny ostatní potraviny.

Když nic nezabírá, kupte si masožravku

Pokud se k vám octomilky nastěhovaly i přes důkladnou očistu domácnosti, pořiďte si masožravou květinu. Ta vás zbaví octomilek a ještě váš byt hezky ozdobí. V hobbymarketu nebo zahradnictví se ale raději předem poraďte o vhodném výběru.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články