Helena (65): Na jedny Velikonoce vzpomínám obzvlášť ráda. Zabloudil k nám hezoun, kterého jsem si později vzala

Příběhy o lásce: Na jedny Velikonoce vzpomínám obzvlášť ráda. Zabloudil k nám hezoun, kterého jsem si později vzala
Zdroj: Freepik

Když byla Helena v pubertě, neměla Velikonoce moc ráda. Mamince přikazovala, aby neotevírala dveře, protože nestála o to, aby k nim někdo přišel na koledu. Jednoho dne to ale dopadlo trošku jinak.

Jana Jánská
Jana Jánská 20. 03. 2024 15:00

Historka o tom, jak jsem potkala svého manžela, se v naší rodině vypráví už dlouhá léta. Neznám nikoho, kdo by se seznámil vtipnějším způsobem.

Na Velikonoce jsem nechtěla vidět žádného kluka

Bylo mi sedmnáct a měla jsem pár nápadníků. Žádný z nich se mi ovšem nelíbil. Takže jsem o Velikonocích mamce řekla, ať raději nikomu neotevírá. Chtěla jsem předejít trapné situaci. Nestála jsem o to, že budu muset vpustit do bytu nějakého ňoumu, který přijde s pomlázkou a páchnoucí voňavkou.

Tátu to hrozně bavilo. Od rána koukal z okna a plašil mě, že se někdo blíží. "Hele, ten vypadá jako solidní kluk. Nemůžu ho pustit dál?" říkal pravidelně a smál se mým reakcím. Třikrát někdo zvonil, ale protože jsme viděli před vchod do baráku, nikoho jsme nevpouštěli.

Objevovali se totiž kluci, kteří u mě neměli šanci. Dopoledne jsem strávila u televize a pomáhala mamce s přípravou oběda.

Za dveřmi stál hezký kluk

Kolem půl dvanácté se ozvalo klepání na dveře našeho bytu. Myslela jsem, že to je někdo od sousedů, tak jsem skočila otevřít. Nejdříve jsem spatřila pomlázku a trochu mě to zaskočilo. Pak jsem si všimla, že ji v ruce třímá hezký kluk, kterého neznám. Měl velké oříškové oči a zíral na mě.

Chvíli jsme tam jen tak stáli a koukali na sebe. Začal se usmívat a já také. "Copak?" přerušil nás táta. Kouzlo okamžiku bylo pryč. Dověděli jsme se, že šel za příbuznými, ale spletl si patra. Táta mu vysvětlil, kam má jít.

"Hele, když už jsi tady... Za Helčou žádný kluk nepřišel..." dodal a mrkl na něj. Hned jsem zrudla. "Tak já nevím, jestli můžu, když se vlastně neznáme," pronesl nesměle ten kluk. Táta se zasmál a odešel s tím, že nás nebude rušit.

Výročí seznámení máme na Velikonoce

A tak jsem se seznámila s Márou (65). Ještě to odpoledne se u nás stavil a pozval mě na procházku. Poté na rande a od té doby jsme spolu. Vzali jsme se, máme dvě děti a tři vnoučata. Prožili jsme spolu spoustu hezkého.

Je to už téměř padesát let, ale já nikdy nezapomenu na to, jak jsem otevřela dveře a uviděla ho tam stát s pomlázkou. Velikonoce mám díky tomu moc ráda. Mám je spojené nejen se svátky a jarem, ale také s výročím našeho seznámení.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články