3 nejděsivější historické příběhy, které vám nedají spát: Zvrácený dědic, jedlík kanibal a bezhlavý kohout

3 nejděsivější historické příběhy, které vám nedají spát: Zvrácený dědic, jedlík kanibal a bezhlavý kohout
Zdroj: Wikimedia Commons, Charles Mellin, Public Domain
V minulosti bylo zcela běžné používat v medicíně prášek z lidských ostatků. Říkalo se mu "mummy dust."Zubní náhrady se v osmnáctém století vyráběly ze skutečných zubů. Mrtvým vojákům je vytrhávali zloději, kteří je poté prodávali lékařům. Staří Římané si rádi bělili zuby lidskou močí. Ta totiž obsahuje čpavěk, který dokáže vyčistit i skvrny na oblečení.Počátkem dvacátého století měl v Nepálu řádit tygr jménem Champawat, jenž měl usmrtit až 400 lidí. Nebezpečného vraha z říše zvířat měl pak skolit plukovník James Corbett.+ 1 fotka+ 2 fotky

Historie je plná těžko uvěřitelných událostí. Následující tři historky se přesto vymykají veškerým představitelným měřítkům. Jsou tak hrůzné, nechutné a bizarní, že po jejich přečtení nejspíš nebudete mít klidné spaní.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 08. 2021 14:00

Máte rádi whisky Jameson? A věděli jste, že dědic alkoholového impéria James Jameson byl podle všeho pořádný zvrhlík? V ničem si však nezadal s Francouzem Tarrarem. Ten měl takový apetit, že mu prý skončilo na talíři i čtrnáctiměsíční batole. Bizarnosti se ale nevyhýbají ani říši zvířat. Třeba kohout Mike dokázal žít celých osmnáct měsíců bez hlavy.

Otrokyně pro kanibaly

V roce 1888 se vydal dědic alkoholového impéria James Jameson na expedici do Konga, které tehdy ovládali Belgičané. Chtěl totiž vidět při hostině lidožrouty, již měli tuto oblast obývat. Jeho tlumočník Assad Farran zavzpomínal, jak Jameson koupil asi desetiletou otrokyni, kterou poté “daroval” kanibalům“Ti dívku připoutali ke stromu a jeden z lidožroutů ji dvakrát bodl do břicha,” vylíčil Farran.

Jameson celý incident pozorně sledoval a kreslil si ho do deníku. Díky Jamesonově rodině i zásahu belgické vlády se celou záležitost podařilo ututlat. James ji nepopíral, ale také za ni nebyl nikdy potrestán.

Nenasytný jedlík

Francouz Tarrare, který se narodil v 18. století, by v dnešní době jistě vyhrál nejednu soutěž jedlíků. Říkalo se o něm, že denně spořádá porci hovězího, jež se rovná čtvrtině celkové váhy krávy. Jeho chutě navíc byly postupem času stále bizarnější. Uchýlil se například ke konzumaci psů, koček či úhořů.

Kvůli svému extrémnímu apetitu byl Tarrare nakonec převezen do nemocnice. Tam ho její zaměstnanci načapali, jak v márnici pojídá lidské ostatky a zapíjí je krví. Věřilo se také, že spořádal čtrnáctiměsíční dítě, které se v době jeho hospitalizace v nemocnici ztratilo.

Tarrare, jenž zemřel v šestadvaceti letech, zřejmě trpěl extrémní formou polyfagie, tedy nemoci, která u postiženého vyvolává nezvladatelnou "žravost" a neustálý hlad.

Bezhlavý kohout Mike

A do třetice něco velmi bizarního. V září roku 1945 si jistý farmář z Colorada při zabíjení drůbeže všiml, že jeden z mladých kohoutů odmítá zemřít, a to jej přitom před pár minutami připravil o hlavu. Muž tak bezhlavého ptáka uložil do přepravky a nechal ho přes noc na verandě. Když se na něj ráno přišel podívat, kohout stále žil. 

Taková podivnost samozřejmě neunikla pozornosti místních novin. Z kohouta Mikea se stala celebrita. Jeho majitelé se jej pak rozhodli vzít na turné po Státech. Tam divákům předváděli, jak ho krmí kapátkem přímo do jícnu. Takto žít vydržel kohout neuvěřitelných osmnáct měsíců. Farmáři mezitím stačil vydělat slušné jmění.

Zdroj informací:

Ranker.com: Creepy Historic Facts That Are Keeping Us Up At Night

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články