4 nejzábavnější profese na světě: Útěkář z vězení i manažer slavných koček

4 nejzábavnější profese na světě: Útěkář z vězení i manažer slavných koček
Zdroj: Wikimedia Commons/Gage Skidmore, CC BY-SA 2.5

Staré přísloví praví: „Vyberte si zaměstnání, které si zamilujete a nebudete pracovat ani den.” Zkuste si to jen představit... Co kdyby práce byla tak zábavná jako váš oblíbený koníček? Nebyl by pak život hned krásnější? Podívejte se na čtyři profese, jenž patří mezi nejzábavnější na světě.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 11. 2021 11:00

Dle novinářky Liz Ryan je nejhorší možná věta, kterou manažeři častují své podřízené, tato: „Je to práce, nemá to být zábava.” To je však zastaralý a kontraproduktivní přístup, jenž jde ruku v ruce s nízkou mzdou, dlouhou pracovní dobou a mnohdy toxickým pracovním prostředím. Je však vědecky dokázáno, že pokud je člověk v práci šťastný a baví ho, podává mnohem lepší výkony.

Kurátor internetových memů 

Někteří lidé zastávají názor, že internet zničil kulturu, a to v tom smyslu, že se již nechodí na různé umělecké výstavy a obecně chybí interakce s uměním. To připomíná doby, kdy se Západ děsil toho, že kvůli čtení románů nebudou ženy schopné rozeznat realitu od fikce. Přílišné sledování televize zase mohlo způsobit, že děti budou mít “hranaté oči”.  

Všechny tyto domněnky se však podařilo časem vyvrátit. A to platí i u internetu. Oblíbené memy dokonce začali studovat akademikové. Pořádají se také jejich výstavy v galeriích. Pokud patříte k milovníkům tohoto fenoménu, kurátor výstavy memů by mohlo být to pravé zaměstnání pro vás.

Profesionální útěkář 

Hlavním účelem vězení by mělo být, že se z něj žádný odsouzenec nedostane, pokud jej neosvobodí soud. Je ale potřeba, aby někdo vyzkoušel nastavené bezpečnostní systémy. Věznice, banky, ale i další podobné instituce si najímají profesionály, kteří mají neproniknutelnost zařízení otestovat. Často jsou to třeba odborníci na městský sport parkour. Má to však svůj háček. Někdy sami skončí ve vězení, než se prokáže jejich identita a fakt, že jsou zde jen pracovně. 

Zpět do dětských let 

Měli jste v dětství rádi horské dráhy anebo tobogány? A víte, že se jejich testováním dá uživit? Horská dráha je před svým spuštěním nejprve odzkoušena počítačovými systémy a figurínami. Pak přichází na řadu člověk. Je to ale opravdu extrémní. Jeden “pracovní” den zabere až rovných sto jízd. 

V roce 2013 zveřejnila britská firma First Choice Holidays nabídku práce pro testera tobogánů v jejích aquaparcích.  Vybraný specialista pak měl společnosti sdělit, zda je vše v pořádku, nebo by se mělo něco vylepšit, aby byla atrakce pro zákazníky přitažlivější. Nuda prý nehrozí. Testuje se ve střediscích po celé Evropě. 

Manažer slavných koček 

Mezi herci platí staré pravidlo ”nikdy nepracovat s dětmi a zvířaty”. Pokud ale jde o management, může to být cesta k úspěchu. Hned několik koček, jež se proslavily na internetu, včetně legendární a věčně zamračené Grumpy cat, mělo manažery. Nutno dodat, že ani jeden z nich si nestěžoval na to, že by po něm jeho klient řval anebo byl nevděčný.

Zdroje informací:

Grunge.com: The Most Fun Job In Entire World

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články