Mrazivá proroctví: Nostradamus předpověděl vzestup Třetí říše, Wolf Messing zase její konec

9 úspěšných proroctví: Opravdu Nostradamus předpověděl příchod Adolfa Hitlera?
Zdroj: Wikimedia Commons/César de Notre-Dame, Public Domain
V polovině dvacátých let 16. století se stala známou Elizabeth Barton, které též říkali Svatá panna z Kentu. Prorokovala smrt Jindřicha VIII., pokud se rozvede s Kateřinou Aragonskou.Syn farmáře William Lilly odešel v osmnácti letech hledat štěstí a bohatství do Londýna. V roce 1647 napsal Křesťanskou astrologii, v níž byla i předpověď velkého londýnského požáru v roce 1666...A opět jeden zemědělec. Kenneth Mackenzie alias Brahan Seer pronesl, že v roce 1745 dojde ve skotském Cullodenu k poslednímu střetu mezi Brity a jakobity. Vyšlo mu to.Francouzský okultista Jacques Cazotte šokoval svým výrokem, že Ludvík XVI. bude v nadcházející revoluci popraven. Měl pravdu. Akorát gilotina srazila hlavu z krku i jemu .+ 3 fotky+ 4 fotky

Přestože se na proroky jako byl Nostradamus často nahlíží s despektem, leckdy se jejich vize vyplní. Ne do puntíku, ale mírné mrazení zůstává. Jak je to možné? Připomeňme si devět proroctví, která se vyplnila.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 12. 2022 11:00

Věštby budoucnosti jsou součástí naší kultury od nepaměti. Každý totiž touží vědět, co ho čeká. A je úplně jedno, kdo je pronáší. Lidé naslouchali královským jasnovidcům i obyčejným farmářům. Kteří z nich měli skutečné nadání?

Nostradamus a Adolf Hitler

Prorok Nostradamus se nejprve uchytil u francouzského dvora, kde vytvářel horoskopy pro Kateřinu Medicejskou. Později se z něho stal soudní lékař. Na tom, že prý měl dar předpovídat budoucnost, možná něco bude. Předvídal vzestup Napoleona i pád Berlínské zdi. V roce 1555 však uveřejnil v knize Les Prophéties snad nejmrazivější předpověď ze všech: „V horách Rakouska se zrodí jeden... z prostých rodičů. Všichni budou proti Histerovi."

Tezi, že jde o Adolfa Hitlera a vzestup Třetí říše, zpopularizovala spisovatelka Erika Cheetham. Současní odborníci si ale myslí, že jeho proroctví jsou zastaralá a plná dezinformací. Mají pravdu?

Prorok z Cheshire a abdikace krále Jakuba II.

Robert Nixon, známý jako prorok z Cheshire, pocházel z chudé farmářské rodiny. Byl prakticky němý, takže mu přezdívali vesnický idiot. Přesto jednoho dne ukázal na vola a předpověděl mu blízkou smrt. Byl skutečně talentovaný věštec, nebo začínající veterinář? Kdoví...

Jedné noci prohlásil mezi pijáky v krčmě vzestup Olivera Cromwella i francouzskou revoluci. Nejzajímavější předpověď se ale týkala krále Jakuba II. Prý až si havran postaví hnízdo na chrliči cheshirského kostela, bude muset abdikovat. A skutečně. V roce 1688 se to vyplnilo. Navíc řekl, že umře hladem a žízní. A ani v tom se nemýlil. Nechali ho zavřeného v dřevěné truhle. Měl být překvapením pro Jindřicha VII., ale jaksi na něho zapomněli.

Na další předpovědi se můžete podívat do galerie...

Zdroje informací: 

Wikiedia.org: Nostradamus

History.co.uk: Prophet warnings- 9 intriguing predictions from history 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články