Spící prorok Edgar Cayce: Předpověděl II. světovou válku, teď má přijít zkáza velkých měst

Spící prorok Edgar Cayce: Předpověděl II. světovou válku, teď má přijít zkáza velkých měst
Zdroj: Profimedia

Edgar Cayce patřil bezesporu mezi nejdůležitější postavy rozmachu spiritualismu na konci devatenáctého a počátku dvacátého století. Jeho filozofie a učení natrvalo ovlivnily moderní hnutí New Age. A díky svým předpovědím budoucnosti byl označen za nejvýznamnějšího mystika od dob Nostradama.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 09. 2021 11:00

Edgar Cayce získával své prorocké vize během spánku, proto se mu přezdívalo spící prorok. Měly ho údajně vést nadpozemské bytosti. Úspěchy slavil i v léčitelství. S obdivuhodnou přesností dokázal diagnostikovat nemoc a navrhnout efektivní léčbu. Měl skutečné dar proroctví a léčení, anebo to byl pouhý šarlatán?

První mystický prožitek

Edgar Cayce se narodil 18. března 1877 na farmě poblíž Hopkinsville v Kentucky. Zpočátku nic nenasvědčovalo tomu, že by měl mít nějaké nadpřirozené schopnosti. Jediný, kdo z jeho rodiny alespoň trochu vynikal, byl již mrtvý dědeček, který prý uměl pomocí proutku z lísky najít zdroj vody. Toho měl Edgar během dospívání vídat. A tehdy se vše změnilo. Začal si prý hrát s entitami, které mohl vidět jen on. Tvrdil, že žijí v květinách a hudbě.

První mystický prožitek zažil Edgar Cayce v deseti letech. Během čtení Bible se mu v nedalekém lesíku měla zjevit žena s křídly, zřejmě anděl.Tvé modlitby byly vyslyšeny. Řekni mi, po čem toužíš a já ti to dám,” řekla mu tato bytost. „Chtěl bych pomáhat druhým, zejména dětem,” odpověděl Edgar. Setkání s andělem mu ale paradoxně přineslo samé trápení. Byl z toho tak rozrušený, že se nesoustředil na výuku. Učitel ho nechal po škole a uložil mu, aby na tabuli napsal pětsetkrát slovo “chata”, jenž nebyl schopný vyhláskovat. To ale nebylo vše.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Edgar Cayce (@the.sleeping.prophet)

Doma si jej podal i otec. Za to, že neuměl pravopis, jej udeřil tak silně, až upadl na zem. Vtom opět uslyšel onen andělský hlas: „Pokud dokážeš usnout, pomůžeme ti.” Edgar jen přikývl a položil si hlavu na učebnici gramatiky. Když se ráno probudil, znal celou knihu nazpaměť. Od té doby se z něj prý stal vynikající student.

Zázračné vyléčení spícího proroka

V jednadvaceti letech začal Edgar pracovat jako prodejce pojištění. Bohužel záhy onemocněl laryngitidou a přišel o hlas. Celé měsíce strádal v domě rodičů a modlil se o zázrak. Nakonec se rozhodl vyhledat pomoc hypnotizéra Laynea, který se ho v transu zeptal, jak by se měl jeho problém řešit. Odpověď zněla: Zvýšit v hypnóze průtok krve do hlasivek. Layne to tedy Edgarovi nařídil. Ihned poté mu měla zrudnout vrchní část hrudníku. Když se probudil, mohl opět mluvit. 

Podruhé se jeho diagnostické schopnosti projevily u dcery doktora Dietricha, bývalého zaměstnance školy v Hopkinsville. Lékaři jí zjistili vážné postižení mozku, Edgar zase přišel na to, že problémy způsobuje poraněná páteř. Jakmile byly dívce napraveny obratle, všechny potíže zmizely. Zcela se uzdravila. Dietrich mu z vděčnosti nabízel odměnu, Edgar ale všechny peníze odmítal. Jako silně věřící odmítal provádět své služby za úplatu. Kvůli tomu však prožil značnou část života na pokraji chudoby.

Děsivá proroctví spícího proroka

Egdarův mimořádný talent nespočíval pouze v obdivuhodně přesných diagnózách, ale také v předpovědích budoucnosti. Třeba šest měsíců před krachem burzy v roce 1929 varoval své známé, aby prodali akcie. Ti se mu vysmáli, pak ale zplakali nad výdělkem. Vyšlo mu i to, že se hospodářství znovu vzpamatuje o čtyři roky později.

V roce 1935 prorokoval druhou světovou válku. Hovořil o spojenectví Německa, Rakouska a Japonska, které dokáže zničit jen “boží zásah”. Splnila se mu i předpověď smrti dvou amerických prezidentů - Franklina Delano Roosevelta a Johna F. Kennedyho. Nemýlil se ani v občanských a rasových nepokojích. To nejhorší nás ale teprve čeká. Katastrofické geologické změny mají přetvořit doposud známé kontinenty a masivní zemětřesení na východním a západním pobřeží USA má z povrchu zemského smést New York, Los Angeles i San Francisco. Splní se to?

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Edgar Cayce 

Grunge.com: The Bizarre Story Of Edgar Cayce, The Sleeping Prophet

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články