Krvelačná důchodkyně Tamara Samsonova: Své oběti čtvrtila, vařila a rozhazovala po Petrohradě

Krvelačná důchodkyně Tamara Samsonova: Své oběti čtvrtila, vařila a rozhazovala po Petrohradě
Zdroj: Wikimedia Commons/Сергей Николаев, CC BY-SA 3.0

Bábi Rozparovačka a Baba Jaga. Tak těmito přezdívkami častovala ruská veřejnost Tamaru Samsonovou. Na pohled křehce působící důchodkyně se měla dopustit nejméně třinácti vražd.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 04. 2021 14:00

Tamara Mitrofanovna Samsonova je ruská sériová vražedkyně. Své oběti zpravidla rozčtvrtila a kusy těl pohodila v okolí svého bydliště v Petrohradě. Kvůli schizofrenii nebyla odsouzená k pobytu za mřížemi, ale v psychiatrické léčebně.

Inteligentní, ale... 

Studovala filologii na Moskevské státní jazykové univerzitě, aby následně pracovala pro cestovní kancelář Intourist. Jenomže již během tohoto období se u ní vyskytly psychické problémy. Do svého zatčení byla Baba Jaga hospitalizovaná celkem třikrát. Psychiatři si pak jistě sypali popel na hlavu, že ji pokaždé propustili. 

První vraždy se měla oficiálně dopustit v devadesátých letech, neváhala prý zabít i vlastního manžela Alexeje Samsonova, jehož tělo se dodnes nenašlo. Šílenému řádění neunikla ani její sousedka Valentina Lanovová, která byla poslední obětí. Původně jí nabídla bydlení po dobu renovace bytu, jenže pak přišla hádka a Valentina začala babku „štvát”. Ta ji nadopovala prášky na spaní, a když korpulentní žena upadla v kuchyni na podlahu, na místě ji ještě zaživa rozčtvrtila. S těžkým tělem totiž nedokázala hnout.

Chutné vraždy

Když byla Samsonova v roce 2015 zadržena, policisté v jejím bytě kromě spousty zašlých krvavých skvrn objevili také deník, do něhož si ve třech jazycích (rusky, anglicky, německy) zapisovala průběh jednotlivých vražd za posledních 20 let.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Giorgio Moltisanti (@yesiamdrowning)

A co se dělo po vykonání vražd? Něco z toho zaznamenaly i kamery v jejím domě. Torzo Lanovové zabalila do záclony, hodila do nedalekého rybníka a hlavu upravila v papiňáku. Jindy sice rozházela části těl po okolí, ale také z nich některé části uvařila. A patrně jí nebyl cizí kanibalismus. Spekuluje se také o mysteriózním pozadí hrůzných činů, neboť u ní doma našli spoustu knih o astrologii a černé magii...  

Kolik doopravdy zabila lidí? 

Přestože vyšetřovatelé počítají s tím, že zabila nejméně třináct osob, skutečné číslo se zřejmě nikdy nedozvíme. Baba Jaga totiž odmítá spolupracovat. Přiznala se jen k vraždě Valentiny a nájemníka Volodi, jehož kusy těla rozházela po celém Fruzenském okrese v Petrohradě. Podle svých slov prý čekala na soud už hodně dlouho. Věděla, že tato chvíle jednou přijde. Jelikož však byla uznána za duševně nemocnou, vězení nahradil psychiatrický ústav s velmi tvrdým režimem. Už nikdy z něj nevyjde.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Tamara Samsonova

Buggedspace.com: The Granny Ripper – Tamara Samsonova

Dailymail.co.uk: Serial Killer cannibal ‘Granny Ripper’ reenacts how she cut off head of final victim then boiled it in a saucepan to shocked police 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články