Australská vražedkyně Katherine Knight: Partnera stáhla z kůže a hodlala ho uvařit dětem

Vražedkyně Katherine Knight
Zdroj: Reprofoto Youtube.com

Taky někdy zoufale přemýšlíte o tom, co uvaříte dětem k obědu? Psychicky narušená vražedkyně s kanibalskými sklony Katherine Knight v tom měla jasno. Bude se podávat uvařený partner se zeleninovou přílohou. Podařilo se to někomu zarazit, nebo svým dětem skutečně naservírovala toto zvrácené jídlo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 12. 2020 16:00

Katherine Mary Knight je první ženou, jež byla v australské justici odsouzena na doživotní odnětí svobody bez možnosti propuštění. V roce 2000 byla obviněna z vraždy svého partnera Johna Pricea, kterého nejprve ubodala k smrti a poté stáhla z kůže. Hlavu a některé další části těla poté začala tepelně upravovat, neboť měla v úmyslu nakrmit jimi své děti.

Znásilněná desetkrát za den

Katherine Knight vyrostla v nekonvenční a dysfunkční rodině. Otec byl alkoholik a násilník. Její matku znásilňoval i desetkrát za den. Ta si pak do detailů stěžovala své dceři, co všechno jí udělal a jak moc nenávidí muže a sex. Samotná Katherine se také stala obětí sexuálního zneužívání. Měli to na svědomí její bratři.

To samozřejmě ovlivnilo její psychiku. Ve škole neměla žádné kamarády, a když se jí někdo znelíbil, neváhala zaútočit. Třeba na jednoho chlapce a učitele, jenž se ho snažil ochránit vlastním tělem. Po škole nastoupila na místo, o kterém mnohokrát snila. Začala pracovat na jatkách.

Dítě položila na koleje

Poprvé se Katherine vdala za Davida Kelletta. Během svatební noci se jej pokusila udusit. Prý kvůli tomu, že spolu spali pouze třikrát. Podruhé se jej pokusila umlátit pánví. To už ale David nevydržel a utekl. V té době se jí také narodila dcera Melissa. Kvůli týrání byla Knight hospitalizována v psychiatrické léčebně. Lékaři měli za to, že je to spojeno s poporodním stavem. Po jejím propuštění se však nic nezměnilo, ba naopak. Rozhodla se, že dvouměsíční miminko zabije. Položila ho na koleje a odešla. Naštěstí jej zachránil jeden kolemjdoucí.

Plánovala také vraždu Kelletta, který se k ní po jejím druhém pobytu v blázinci dokonce na čas vrátil, aby s ní zplodil další dítě. O pár let později se dala dohromady s Davidem Saundersem, který se stal otcem třetího potomka. Pro výstrahu, aby viděl, co se mu stane, kdyby jí byl nevěrný, podřízla jeho psa. Během hádek neváhala svého druha bodat nůžkami či mlátit žehličkou. I on vzal nohy na ramena. Další vztah také dlouho nevydržel, tentokrát ale odešla sama Katherine. Seznámila se totiž s Johnem Pricem, jejím budoucím hlavním chodem.

Jestli nepřijdu do práce, jsem mrtvý

John Price věděl, že vztah s Katherine je vskutku smrtící. Vždyť ho neváhala během ostré hádky bodnout do hrudi. Aby ochránil sebe i děti, zařídil si soudní zákaz přibližování. Téhož dne také řekl kolegům v práci, že pokud druhý den nepřijde do práce, je mrtvý. A měl bohužel pravdu.

V noci mu ze vzteku zasadila třicet sedm bodných ran. John se sice dokázal ještě vyplazit před dům, Katherine ho ale zatáhla zpět a nechala ho vykrvácet. Poté jej zavěsila na připravený řeznický hák a stáhla z kůže. Hlavu a další části těla následně uvařila a naservírovala s oblohou na stůl, přičemž u každého talíře nechala vzkaz. Naštěstí před dětmi dorazila do domu policie, kterou zavolali Johnovi spolupracovníci. Katherine našli v bezvědomí, spolykala prášky na spaní. Dodnes tvrdí, že si nic nepamatuje.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Katherine Knight

ABC News Australia: Katherine Knight

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články