Umučení 17leté Kelly Bates: Čtyři týdny pekla a víc než 150 zranění jí přivodil starší milenec

Umučená dívka: Sedmnáctiletá Kelly utrpěla 150 různých zranění, vrah se zaměřil i na oči a genitálie
Zdroj: Unsplash

James Patterson Smith nepatří mezi lidi, kteří jsou schopni někoho milovat. Jinak by svou mladou přítelkyni Kelly Anne Bates nemučil a nevypíchl jí oči. Pojďme se podívat na okolnosti jedné z nejbrutálnějších vražd v britské historii.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 03. 2023 16:00

V dubnu roku 1996 obdrželi policisté v hrabství Velký Manchester telefonát od Smitha, který tvrdil, že jeho dospívající přítelkyně se čirou náhodou utopila ve vaně. Prý se ji pokusil resuscitovat, ale marně. Jenomže když hlídka dorazila do jeho domu, bylo hned jasné, že lhal. Po celém domě byly nalezeny cákance dívčiny krve a během prvního ohledání se zjistilo, že před smrtí utrpěla desítky vážných zranění.

První modřiny

Když se Margaret Bates jednoho dne vrátila domů, zjistila, že si její dcera Kelly přivedla svého přítele Jamese. Margaret byla v šoku. Kelly bylo teprve šestnáct, jemu táhlo na padesát. Takový věkový rozdíl by se líbil asi málokomu. Kromě toho z něho Margaret měla divný pocit, který si nedokázala vysvětlit. Byla z toho tak vytočená, že později tisku prozradila, že se musela držet, aby mu do zad nezarazila kuchyňský nůž.

Pár se seznámil v roce 1993 a po nějakou dobu svůj vztah tajili. Zanedlouho po oficiálním představení se Kelly k nezaměstnanému Smithovi přestěhovala do nedalekého Gortonu. Rodiče s tím souhlasili jen pod tou podmínkou, že budou neustále v kontaktu. Během následujících měsíců se ale začala Kelly uzavírat do sebe. A když se sem tam objevila doma, měla na pažích obrovské modřiny. Jak se totiž později zjistilo, Smith měl za sebou bohatou historii v oblasti týrání žen.

Mučení a vražda Kelly Bates

Skutečný rozsah týrání, které musela Kelly prožít, se ukázal až po pitvě. Patolog později vypověděl, že nic tak hrozného ještě neviděl. A to měl za sebou stovky pitev. Na jejím těle našel stopy po 150 zraněních. Trpěla hladem, kdy byla za vlasy přivázána k radiátoru. Utrpěla popáleniny, opakovaná bodání do nohou, těla a úst. Měla rozřezanou pokožku hlavy, obličej a genitálie. A pět dní předtím, než James utopil Kelly ve vaně (16. dubna 1996), jí vypíchl obě oči.

James Patterson Smith čelí spravedlnosti

U soudu se Smith pěkně zapotil. Kromě detailního vylíčení žalobce, jak Kelly trpěla, proti němu vypovídaly i ženy, které v minulosti zneužil. Vykreslily ho jako misogýnního šílence, jenž má problémy se žárlivostí a násilí využívá k tomu, aby ostatní ovládl. Přesto o sobě tvrdil, že obětí je vlastně on.

Kelly ho měla k vraždě donutit neustálým posměchem. Některá zranění si prý způsobila sama, aby mu tím ještě víc přitížila očích veřejnosti. Porota mu to ale neuvěřila. A tak byl 19. listopadu 1997 odsouzen na doživotí.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Murder of Kelly Anne Bates

Allthatsinteresting.com: Why Kelly Anne Bates' Murder Is One Of The Most Disturbing In History

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články