Bizarní kauza Hello Kitty Murder: Za krádež peněženky čekalo ženu nelidské mučení

Bizarní kauza Hello Kitty Murder: Za krádež peněženky čekalo ženu nelidské mučení
Zdroj: Pixabay.com

Hongkongští policisté si nejdříve mysleli, že jde o nejapný žert. Když se ale teprve čtrnáctiletá dívka rozpovídala o tom, čeho se zúčastnila, tuhla jim krev v žilách. Jaké hrůzy se staly v případu známém pod názvem Hello Kitty Murder?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 03. 2021 14:00

V roce 1999 vypověděla čtrnáctiletá dívka na policejní stanici v Hongkongu, že ji pronásleduje duch ženy, kterou pomáhala mučit pomocí elektrošoků. Vyšetřovatelé nejdříve nad její výpovědí mávli rukou, považovali to za pubertální fantazii. Když je však zavedla do bytu v čtvrti Kau-lung, kde našli obří panenku Hello Kitty, do níž byla vložena lidská lebka, rychle svůj názor přehodnotili.

Krádež se nevyplácí

Rodina se o Fan Man-yee příliš nestarala. Během pobytu v dětském domově se stala závislou na drogách. Aby měla peníze na jejich koupi, začala se živit prostitucí. Ve třiadvaceti letech se jí podařilo zajistit si „lepší” pozici hostesky v nočním klubu. Sice měla střechu nad hlavou, závislosti na drogách se však nezbavila.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený NoName (@deadly_insane_stories)

V lednu 1997 se seznámila s třiačtyřicetiletým Chan Man-lokem, dealerem a pasákem. Jednoho dne, když zoufale potřebovala peníze na další dávku, se uchýlila ke krádeži. Z Man-lokovy peněženky si vzala čtyři tisíce hongkongských dolarů. To ale neměla dělat. Čekalo ji za to peklo na zemi.

Nelidské mučení

Chan Man-lok si nejprve myslel, že mu Fan splatí dluh prostitucí, brzy však zjistil, že by se na to pěkně dlouho načekal. Svolal tak své dva kumpány – Leung Shing-cha a Leung Wai-luna, aby mu pomohli v únosu nešťastné ženy. Ta nakonec skončila v jednom bytě, kde ji opakovaně znásilňovali, mučili a nutili jíst výkaly.

Nejděsivějším faktem na celé kauze však byla přítomnost čtrnáctileté dívky, které v rámci zachování anonymity úřady daly přezdívku Ah Fong. Nejdříve musela sledovat, jak Man-lok zuřivě kope Fan do hlavy (asi padesátkrát), pak ho měla vystřídat. Na svou obhajobu uvedla, že to považovala za žert. Po měsíci mučení Fan zemřela. Únosci její tělo následně rozřezali a uvařili, aby nezačalo zapáchat. Lebku vložili do obří mořské panny z kolekce Hello Kitty.

Hello Kitty s lidskou hlavou

Policisté nemohli dlouho uvěřit tomu, že by něco takového mohla být pravda. Během prohlídky domu, kde byla žena mučena, objevili nespočet hraček a dalších předmětů spojených s Hello Kitty. Všichni tři muži tvrdili, že se žena předávkovala, což byla lež.

Vraždu jim však nešlo dokázat. Nalezené části ženina těla byly nedostačující. Nešlo z nich totiž poznat příčinu smrti. Soud tak únosce obvinil pouze z neúmyslného zabití. Každý z nich dostal doživotí s možností podmínečného propuštění po dvaceti letech...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Hello Kitty Murders

Allthatsinteresting.com: The Hello Kitty Murder Victim, Fan Man Yee

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články