Brutální pomsta: Desítky zneuctěných žen zlynčovaly násilníka, uřízly mu také jeho chloubu

Brutální lynč: Desítky žen si podaly muže, který je znásilnil. Pak mu uřízly penis
Zdroj: Wikimedia Commons/संजीव बोंडे, CC BY-SA 4.0

Ind Akku Yadav si myslel, že mu projde všechno. Znásilnil téměř 200 žen a trest stále nepřicházel. Jeho oběti pocházely z chudinské čtvrti v Novém Dillí, nemohly počítat se zastáním a pomocí, policie je ignorovala. Pak ale přišel 13. srpen 2004 a věci nabraly zcela jiný směr.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 12. 2022 16:00

Yadav měl dostatek financí na to, aby podplatil policisty. Díky tomu mu měly projít dokonce i tři vraždy. Dobře věděl, že chudáky nebude nikdo poslouchat. Na policejní stanici je odmítnou, advokáti se jim vysmějí...

Zastrašování a vyhrožování

Všechny Yadavovy oběti pocházely z chudinské čtvrti v Novém Dillí. V každém druhém domě ve slumu měla žít jedna žena, kterou znásilnil. Nebyl sám, měl komplice, s nimiž zaútočil i na teprve dvanáctiletou dívku. Desítky žen se rozhodly jeho počínání nahlásit, nikdo se však s nimi nebavil. Každý nad tím jen mávl rukou.

Všechny výpovědi policisté předali přímo Akkuovi. Ten si pak dotyčnou ženu vyhledal a začal jí vyhrožovat politím kyselinou, opakovaným znásilněním a ublížením dalším členům rodiny. Jenomže tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Jedna z obětí, Usha Narayane, tomu hodlala učinit přítrž.

Čekání na spravedlnost

Usha požádala o pomoc svého švagra. Oba se vydali za zástupcem komisaře. Ten je vyslyšel a dokonce ženě slíbil úkryt, pokud nezasáhne policie. Tu noc byl dům Yadava rozbořen naštvanými sousedy. Policie ho vlastně zatkla pro jeho bezpečí.

Následující den se měl dostavit k soudu. Jenomže se začalo proslýchat, že bude zřejmě propuštěn na kauci. A to byla pro zneuctěné ženy poslední kapka. Pohár trpělivosti přetekl. Rozhodly se vzít spravedlnost do svých rukou.

70 bodných ran a uříznutý penis

Když cestou k soudu procházel Yadav okolo svých obětí, začal se jedné ženě posmívat. Nazval ji prostitutkou a vyhrožoval, že ji znovu znásilní. Tomu se zasmál i policista, který ho doprovázel. „Nemůžeme žít na jedné planetě. Je to buď ty, nebo já,” vykřikla tato žena. Vzápětí ho začala mlátit svými sandály. Ve vteřině se k ní přidaly desítky dalších.

Házely mu do obličeje chilli prášek, kamenovaly ho a bodaly noži. Bodly ho nejméně sedmdesátkrát. Jedna žena mu uřízla penis. Lynč nebyl dopředu připravený. Šlo o spontánní reakci. Útočnicím bylo jedno, jestli skončí ve vězení. Jen chtěly, aby jim už nikdy neublížil. Po 15 minutách byl Akku Yadav mrtev. Některé ženy byly zatčeny, ale pro nedostatek důkazů byly do roku 2012 všechny opět na svobodě.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Akku Yadav

Allthatsintertesting.com: Akku Yadav Raped Dozens Of Women – And They Made Sure He Never Did It Again

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články