Charlieho andílek a sexsymbol Farrah Fawcettová: Příliš krásná na lásku? Ne tak docela

Fawcett
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain

Farrah Fawcettová byla krásná a obletovaná. Občas si nevěděla rady se životem, nemohla chytit ten správný směr. A pak potkala přitažlivého blonďáka, hereckého kolegu Ryana O´Neela a její život dostal jiskru.

Zuzana Aidomoanová
Zuzana Aidomoanová 26. 07. 2020 14:00

Vysoká, štíhlá, okatá a vždycky velmi ambiciózní. Tak na Farrah Fawcetovovou vzpomínají všichni, kdo ji znali už od dětství. Farrah Leni Fawcettová se narodila 2. 2. 1947 v Texasu. Její maminka Pauline Alice byla žena v domácnosti a velká opora rodiny, tatínek James William pracoval v ropném průmyslu. Měla ještě starší sestru Diane Fawcettovou, ale odmala bylo jasné, kdo je první hvězdou rodiny. Farrah byla ambiciózní, a hlavně chtěla být za každou cenu ve všem první. Trochu necitlivou holku neměl nikdo rád.

Farrah vystudovala katolickou školu a poté začala navštěvovat University of Texas v Austinu, kde byla zvolena královnou krásy. Objevila se v univerzitním časopisu, který si náhodou prolistoval filmový agent, který jí nabídl, aby se přestěhovala do Los Angeles a zkusila své štěstí u filmu. Farrah dostala svolení od svých rodičů, odstěhovala se a začala natáčet reklamy a živit se modelingem.  Jednoho dne se na ni štěstí usmálo a ona získala roli detektivky Jill Munreové v kriminálním seriálu Charlieho andílci. Seriál, který se začal vysílat v roce 1976, získal velký úspěch. Farrah za něj získala Zlatý glóbus i cenu Emmy a stala se sexsymbolem sedmdesátých let.

Omyl se jménem

Na počátku své kariéry pak potkala muže svých snů. Tedy si to aspoň tehdy myslela. Byl jím Lee Majors, americký herec. O něco starší chlapík měl pro Farrah osobité kouzlo. Krátce po seznámení se vzali. Bohužel brzy se stali spíš přáteli než manželi. Mnohem později ho Farrah v interwiev pro americkou mutaci Vogue nazvala omylem svého života, který měl jméno, ale jinak o něm vždy mluvila hezky. Aby taky ne, když Majors stál po jejím boku věrně, kdykoli to potřebovala. Naslouchal jí a chránil v časech, kdy ji její osudová láska podváděla s barovými tanečnicemi, call girlls a druhořadými herečkami, které hledaly své štěstí v Hollywoodu.

Až příliš krásní na lásku

„Na ten den, kdy jsem Farrah uviděl poprvé, nikdy nezapomenu. Vnesla se do místnosti, měla na sobě nádherné bílé šaty a orchidej za uchem, prostě kýč. Ale v ten moment jsem si řekl, hochu, tu musíš mít, to je úžasná žena. Jenže pak promluvila a svým sexy hlasem mě úplně shodila. Udělala ze mě před přáteli totálního blbečka. Byla to rozmazlená holka, až příliš krásná na lásku. Chtěl jsem ji pak dostat, abych jí ukázal, zač je toho loket. Jenže jsem se zamiloval,“ vzpomínal později na první setkání s Farrah herec Ryan O´Neal.

To Farrah viděla jejich vztah trochu méně romanticky. Tedy zpočátku. „Tak že by mě Ryan nějak uchvátil, to vůbec ne. Ta pověst, která se sním táhla, také nebyla zrovna důvodem, že byste si řekli, to je přesně on. Tenkrát na párty jednoho našeho přítele v Malibu jsem ho viděla v houfu rozhihňaných hereček a říkala si: proboha, co na něm tak vidí. A pak mne oslovil a zkoušel na mě ty své triky, že jsem nejkrásnější bytost, co kdy viděl. Tak jsem mu prostě musela říct, že to možná platí na ty začínající chudinky, ale mě nikdy nedostane. A zase jsem se mýlila,“ vyprávěla se smíchem Farrah v dokumentu, který byl uveden jen měsíc před její smrtí.

První dům, první nevěra a syn

Ryanovi stačil pouhý měsíc, aby krásnou herečku získal. Aby ji měl nadobro, hned si spolu koupili dům. Jejich vzájemný vztah to byla skutečná láska, vášeň, přátelství a ve slabších chvilkách i trocha nenávisti. Tu do jejich života vnášely hercovy neustálé avantýry, kterých se nemínil vzdát ani z lásky k jedné úžasné ženě. Ryan byl totiž sukničkář první třídy. A na vlastní kůži to bohužel poznala i sama Farrah, která O'Neala nachytala na švestkách, když se jednou neočekávaně vrátila domů. Ve vlastní posteli v jejich sídle v Malibu ho našla s Leslie Stefansonovou – krásnou, o deset let  mladší herečkou. Farrah dala facku Ryanovi, pak vyhodila jeho milenku, a nakonec se odstěhovala z domu. Vydržela to ovšem jen měsíc. Ryan jí dennodenně posílal květiny, postával před bytem, který si najala, než se zase vrátila. A když se vrátila, přivedl ji do jiného stavu. Farrah čekala syna, a tak zavírala oči nad tím, že zatímco jí spokojeně roste bříško, Ryan se občas nevrátí domů, protože přespí u nějakého kamaráda.

„Takový byl celý jejich život. Velká láska, desítky rozchodů, stěhování a zase společného bydlení. Ti dva se prostě milovali, ať nám ostatním to může přijít divné,“ komentovala bouřlivý svazek svých kamarádů rovněž slavná herečka Goldie Hawnová.

V nemoci se našli

Ryan svou Farrah několikrát požádal o ruku a ta vždy odmítla. „Já se po rozvodu s prvním mužem prostě nechtěla vdávat. To, že ho miluji, musel Ryan vědět z toho, co všechno jsem mu byla schopná odpustit, tak na co prstýnek na ruce,“ říkávala se smíchem Farrah. A opravdu. Milenec ji požádal o ruku naposledy při předávání televizních cen Emmy a Farrah ho už posedmé odmítla. Na chvíli to vypadalo, že pár spolu už jen bydlí a tohle byla definitivní tečka jejich svazku.

Pak ale Farrah onemocněla a z floutka O´Neala se stal někdo úplně jiný. Samozřejmě, že média spekulovala, že jeho péče je jen nafilmovaná, ale jedno se mu upřít nedá. O svou Farrah, která trpěla rakovinou střev, se opravdu staral. Pokud si tedy nedal trochu kokainu k povzbuzení. Jinak s ní ale byl denně až do konce. A v květnu roku 2009 svou lásku požádal již poosmé o ruku. Farrah řekla konečně ano! Naplánovali si, že až se herečka uzdraví, uspořádají velkou svatbu někde v jižní Kalifornii. To už ale bohužel nestihli. Krásný Charlieho andílek své nemoci podlehl dřív, než se mohl stát paní O´Nealovou…

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články