Jako z hororu: Za levitující děti, hejna much či mokré skvny na stěnách prý mohlo 200 démonů. Dům hrůzy už naštěstí zbourali

Jako z hororu: Za levitující děti, hejna much či mokré skvny na stěnách prý mohlo 200 démonů. Dům hrůzy už naštěstí zbourali
Zdroj: Unsplash

Musely toho opravdu hodně litovat. Latoya Ammons se spolu se svou matkou a třemi dětmi přestěhovala v roce 2011 do nájemního domu v Gary v Indianě. Jen o pár dní později začali všichni zažívat řadu bizarních a děsivých úkazů. Kdo je měl na svědomí?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 20. 07. 2023 16:00

Nejprve před domem začala poletovat hejna černých much, pak se ozývaly kroky, na stěnách se objevovaly mokré skvrny a po domě se procházela jakási zvláštní stínová postava. Skutečný horor ale začal o něco později, kdy měly Latoyaniny děti začít levitovat nad svými postelemi, procházet se po stropě jako nějací pavouci a hovořit odpudivě hlubokými a vrčivými hlasy.

Dům plný démonů

Latoya se se svou matkou Rosou a třemi dětmi přestěhovala do domu číslo 3860 na Carolina Street v roce 2011. Vše začalo nevysvětlitelnými poklesy teplot, pak se objevily již zmíněné černé mouchy, které se nejraději zdržovaly na verandě. Pak se začaly ozývat kroky. Jako by se někdo plížil ze sklepa do kuchyně. A když se jedné noci Rosa probudila a spatřila, jak si to přes obývák rázuje stínová postava, došlo jí, že je tady skutečně něco v nepořádku.

Najít pomoc bylo velmi těžké

Po čtyřech měsících proběhlo v domě rozloučení se zesnulým členem rodiny. Přítomní tak byli i ostatní příbuzní. Mnoho z nich tak vidělo, jak se Latoyanina dvanáctiletá dcera vznáší nad postelí. Sestoupila až po několika vroucných modlitbách. Jakmile byla konečně v bezpečí, všichni hosté z domu utekli. To konečně Latoyu s Rosou donutilo k hledání odborné pomoci. Bohužel to ale nešlo tak rychle, jak si zprvu představovaly.

Většina duchovních je nebrala vážně. Až na jednoho. Ten jim doporučil, aby dům vyčistily bělidlem a čpavkem. A na okna nakreslily kříže. Jeden z jasnovidců, k němuž také chodily, jim řekl, že být na jejich místě, určitě by se odstěhoval. Dům prý obývá až 200 démonů. Možné to bylo. Děti si mezi sebou šeptaly "je čas zemřít" a "zabiju tě". A když promluvily, vykulily nepřirozeně oči a ústa se jim stáhla do ďábelské grimasy. To vše vyústilo v časté absence ve škole a zájem lékařů a policistů.

Za dvacetiletou praxi nic takového neviděl

Svědkem nadpřirozených jevů byl i rodinný lékař Geoffrey Onyeukwu, který na vlastní oči viděl, jak nejmladšího syna nějaká síla hodila proti zdi. Během své dvacetileté praxe ještě nic takového neviděl. Sociálka však rozhodla, že jsou děti v ohrožení ze strany své matky a odebrala jí je. Během následného šetření v "prokletém" domě byli pak i úředníci svědky bizarních událostí.

Ve stejnou dobu se o případu doslechl místní kněz Michael Maginot, který se rozhodl s biskupovým svolením provést celkem tři exorcismy. Konečně se Latoya začala cítit mnohem lépe. Okamžitě toho využila k přestěhování do Indianapolisu, kde jí byly také navráceny děti. Dům poté koupil vyšetřovatel paranormálních jevů Zak Bagans, který ho v roce 2016 nechal zbourat. Kusy sklepa ale zachránil a umístil je ve svém muzeu v Las Vegas.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Ammons haunting case

Allthatsinteresting.com: Latoya Ammons, The Woman Who Allegedly Battled 200 Spirits Inside The "Demon House" Of Gary, Indiana

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články