Excentrický miliardář Bryan Johnson hledá věčné mládí: Stárnutí se brání krví svého syna

Hledání věčného mládí: Miliardář Bryan Jonson si nechává vyměnit krev se svým synem
Zdroj: Unsplash

Zamysleli jste se někdy nad tím, jestli opravdu existuje elixír mládí? Lidé se jeho hledání věnují tisíce let. Britský list Daily Mail přišel s příběhem, který je jako z brakového románu. Miliardář Bryan Johnson totiž v honbě za ztraceným mládím údajně podstupuje opravdu podivné procedury.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 31. 05. 2023 16:00

Bryan Johnson je velkým hráčem na poli moderních technologií, což mu ročně přináší spoustu peněz. Také je posedlý svým vzhledem. Má panický strach ze stárnutí. Kvůli tomu se uchýlil k velmi bizarnímu řešení.

Hledání věčného mládí

Excentrický miliardář Bryan Johnson je tak posedlý mladistvým vzhledem, že se rozhodl vykonat netradiční pokus. Pravidelně si mění krev se svým 17letým synem Talmagem. Každoročně je schopen utratit miliony dolarů za to, že se na něho vrhne tým vědců, kteří na něm vyzkoušejí ty nejnovější metody, jenž by mohly zvrátit čas.

Zpočátku přijímal krev od cizího, avšak po zdravotní stránce velmi dobře prověřeného mladíka. Pak se ale dohodl se svým synem. Zůstane to takzvaně v rodině. Lékaři v jedné dallaské nemocnici odebrali mladíkovi životodárnou tekutinu, která byla přístrojem rozdělena na plazmu, červené krvinky, bílé krvinky a krevní destičky. Tato směsice se pak aplikovala do Bryanových žil.

Elixír mládí?

Podstata celého procesu je vlastně velmi jednoduchá. Krevní transfúze má zvrátit poškození buněk, k němuž dochází se "starou krví". Jeho lékaři tvrdí, že se mu za dva roky podařilo snížit biologický věk o více než pět let. Nyní má srdce sedmatřicetiletého muže, kůži osmadvacetiletého a kapacitu plic odpovídající osmnáctému roku života.

Odborníci samozřejmě tuto metodu důrazně nedoporučují. Co funguje u laboratorních myší, nemusí nutně fungovat u lidí. Navíc rizika a potenciální nežádoucí účinky za to nestojí. A pak je tady otázka vědomého souhlasu. Opravdu syn s odběrem krve souhlasí, nebo mu jde jen o to, že chce potěšit jednoho blázna, jenž nedovede přijmout svůj skutečný věk?

Život plný disciplíny a odříkání

Pokud si myslíte, že si Bryan vystačil pouze s náhradní krví, jste na omylu. Součástí celé pochybné omlazující procedury je také život plný odříkání. Nechal si elektromagnetickými impulzy upravit pánevní dno, aby zlepšil svalový tonus na těžko dostupných místech. Dvě hodiny před spánkem nosí speciální brýle, jenž blokují modré světlo.

Také tvrdí, že denně přijímá pouze 1 977 kalorií. Tím prý zajišťuje, že jeho hladina tělesného tuku zůstane mezi pěti a šesti procenty. Výsledkem toho by mělo být, že Bryanův mozek, játra, ledviny, zuby, kůže, vlasy, penis a konečník budou jako "zamlada". Uspěje, nebo půjde pouze o zbožné přání muže s krizí středního věku?

Zdroje informací:

Historyofyesterday.com: Anti-aging Fanatic Uses His Son's Blood To Stay Young

Dailymail.co.uk: That's just vial! Biohacking tech mogul, 45, is injected with blood of his 17-year-old-son as part of latest attempt to reverse aging

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články