Hledání elixíru mládí: Papež Inocenc VIII. obětoval své syny, David Copperfield si pořídil tajemné ostrovy

Hledání elixíru mládí: Papež Inocenc VIII. obětoval své syny, David Copperfield si pořídil tajemné ostrovy
Zdroj: Wikimedia Commons, Public domain/David Copperfield (owner), Homer Liwag (photographer)., CC0/koláž Lifee
Švýcarský alchymista Paracelsus holdoval mrtvolám. Léky obsahující kosti a kůži mu měly zajistit dlouhý život. Nezajistily...Čínský císař Čchin Š'-chuang-ti dojel na vlastní elixír mladí obsahující cinabarit (též rumělka). Zemřel v padesáti letech.Diane de Poitiers, milenka francouzského krále Jindřicha II., popíjela roztavené zlato. Možná to nechutnalo špatně, roky jí to ale nepřidalo.Alexandr Alexandrovič byl spisovatelem, filosofem, lékařem a průkopníkem kybernetiky. I on holdoval transfúzím. Prý po nich přestal plešatět a zlepšil se mu zrak. Pak ale dostal dávku od muže trpícího malárií a tuberkulózou...+ 3 fotky+ 4 fotky

Víte, co mají společné alchymista Nicolas Flamel, papež Inocenc VIII. a iluzionista David Copperfield? Nesmířili se s nevyhnutelným a snažili se obelstít smrt. Povedlo se jim najít elixír věčného mládí?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 05. 2022 11:00

Přelstít smrt se nepodařilo ještě nikomu. Nesmrtelnost je stále utopií. Přesto se o to pokoušeli a pořád pokoušejí nejrůznější učenci, vědci i mocní lidé. Pojďme se podívat na to, co jim mělo zajistit věčný život.

Zázračná krev pro papeže Inocence VIII.

Tento mocný muž taktéž patřil mezi lidi, kterým se nechtělo moc umírat. Jako mnoho jiných papežů té doby nežil zrovna životem plným odříkání a celibátu. Měl několik “nemanželských” dětí. A právě ty mu měly zajistit nesmrtelnost. Když se mu začalo zhoršovat zdraví, dospěl papež Inocenc VIII. k názoru, že je potřeba smrt jednou provždy porazit.

Po téměř smrtelné mrtvici si k sobě nechal zavolat tři desetileté chlapce, jejichž krev měla být vpravena do jeho žil. Byl to možná jeden z prvních případů krevní transfuze. Jeho synové za něj doslova položili vlastní životy. A sám papež? Umřel. Jako každý jiný člověk...

Bizarní metoda na prodloužení života

Lékař Charles-Édouard Brown Séquard byl přesvědčený o tom, že mu život prodlouží extrakty z varlat morčat a psů. Po jejich aplikování se cítil mladší o třicet let. Mohl dokonce běhat po schodech nahoru a dolů a byl schopen uzvednout velmi těžké věci.

Tuto teorii předložil ve svých dvaasedmdesáti letech. Úspěch ale neslavil, zemřel za pouhé čtyři roky. Přesto mu lidé po celou dobu naslouchali, těšil se totiž velmi dobré pověsti.

Další “zaručené” recepty na věčné mládí najdete v galerii.

Zdroj informací: 

Grunge.com: The Strangest Attempts At Becoming Immortal

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články