Ibadanský les hrůzy: Vraždy ve jménu černé magie vyděsily i otrlé kriminalisty

Ibadanský les hrůzy: Vraždy ve jménu černé magie vyděsily i otrlé kriminalisty
Zdroj: Wikimedia Commons/Royreal, CC BY-SA 4.0

Přestože žijeme v době vědy a techniky, na některých místech je stále zakořeněná víra v magii. V některých zemích jsou dodnes pořádány hony na čarodějnice nebo dochází k brutálním vraždám nevinných lidí, kteří slouží šamanům a mágům jako rituální oběti. Tak je tomu třeba v Nigérii...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 03. 2021 17:00

Děsivé události v Ibadanském lese otřásly i těmi nejzkušenějšími policisty. Ve jménu černé magie se v něm pořádaly krvavé rituály a všude se válely části lidských těl a tlející mrtvoly. To ale nebylo vše. Vyšetřovatelé tam nalezli i živé lidi, kteří však svým vzhledem připomínali spíše zombie...

Zmizeli beze stopy

Když se na počátku roku 2014 v Ibadanu ztratilo beze stopy několik taxikářů, začali si místní brzy povídat o tom, že to musí mít na svědomí nějaký temný kult. Jejich tvrzení se sice zakládala na pouhých domněnkách, přesto měli nakonec pravdu. V Nigérii totiž nejsou únosy lidí, kteří pak slouží jako oběti pro různé magické rituály, nijak výjimečné.

Policie se odmítla případem zabývat, vyšetřovatelé byli přesvědčeni o tom, že muži pouze utekli, zřejmě za lepším životem. Za „lepším životem” však začalo utíkat čím dál více lidí. Až do 22. března téhož roku. Tehdy jeden motocyklista, který zrovna projížděl okolo Ibadanského lesa, uslyšel zoufalé volání o pomoc. Tím se už policie musela začít zabývat. Nikdo z nich však netušil, co na ně čeká.

Peklo na zemi

Policisté nejprve narazili na polorozpadlou budovu, ze které se linul příšerný zápach. Když vstoupili dovnitř, naskytl se jim hrůzný pohled na tlející mrtvoly spoutané řetězy. A to byl jen začátek. V blízkém okolí našli poházené kusy těl a krví nasáklé řeznické špalky, ke kterým byly ještě stále připoutané oběti jako neživé připomínky zvěrstev. Některým chyběla hlava, jiným zase končetiny či vnitřní orgány.

Celkem bylo v Ibadanském lese nalezeno dvacet rozkládajících se těl a přes sto lebek. Kromě toho byl v areálu také jakýsi sklad s hromadou osobních věcí zavražděných – peněženky, doklady, oděvy, šperky, a dokonce dětské hračky. To nejhorší ale mělo teprve přijít.

 Živí mrtví

Zdá se jako nemožné, aby někdo v takových podmínkách dokázal přežít, a přece ano. Z hrůzostrašného Ibadanského lesa se podařilo zachránit až 15 živých lidí. Byli však ve velmi zuboženém stavu. Většina z nich připomínala oživlé mrtvé, jen kost a kůže a obklopovala je hejna much. Někteří byli ve stavu katatonie a spoutáni těžkými řetězy.

Zachráněné osoby pak později vypověděly, že je unesli lidé vydávající se za vládní úředníky. V lese je drželi i několik měsíců, v naprosté špíně a s jedním jídlem týdně. Většinu ostatků nebylo možné identifikovat, což pobouřilo místní obyvatele, jenž zoufale usilovali najít své ztracené příbuzné. Během ozbrojených nepokojů začaly kolovat zvěsti o tom, že se vše dělo na příkaz bohatých Nigerijců, kteří se snažili lidskými oběťmi ovládnout černou magii.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený African China (@realafricanchina)

V souvislosti s vraždami byl zadržen i devatenáctiletý mladík Sunday Shodipe (viz výše video z Instagramu). Tomu se původně podařilo utéct a na příkaz dalšího zadrženého Idrise Ajaniho rituálně zavraždit další ženu. Spolu s nimi bylo vzato do vazby dalších 32 mužů. Obyvatelé Ibadanu přesto poukazují na to, že úřady přistupovaly k vyšetřování desítek vražd velmi vágním způsobem. Případ tak nejspíš časem vyšumí do ztracena a stane se jedním z mnoha bolavých míst nigerijské historie...

Zdroje informací:

Mysteriousuniverse.org: The Grim Tale of the Ibadan Forest of Horrors

Guardian.ng: Suspected Ibadan “serial killer” killed another woman after escape

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články