Krvavá rodina Benderových: Měli zavraždit až 21 mužů, jednoho dne záhadně zmizeli

Krvaví Benderové: Do vražd movitých návštěvníků hostince byla zapojena celá rodina
Zdroj: Wikimedia Commons/peggydavis66, CC BY-SA 2.0

Rodina Benderových, jenž řádila v 19. století v Kansasu, po sobě zanechala pěkně krvavý odkaz. Ve svém hostinci měli kvůli penězům odpravit až 21 mužů. Pak se po nich slehla zem.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 07. 2022 11:00

Benderovi byli děsivější než jiní vrazi hlavně kvůli tomu, že při mordech spolupracovala celá rodina. Obyčejně je pachatel sám, nebo má maximálně jednoho “partnera.” Krvaví Benderové, jak se jim přezdívalo, se s tím navíc nepárali. Během dvou let prý zabili 21 mužů. A pak najednou zmizeli. Co se s nimi stalo?

Taková normální rodinka?

Rodina Benderových pocházela z Německa a území po domorodých Američanech zabrala na základě zákona (Homestead Act) z roku 1862. Kansas se měl totiž stát rájem pro evropské přistěhovalce, kteří si zde chtěli realizovat svůj velký americký sen. John, Elvira a jejich dvě děti John Jr. a Kate se usadili poblíž města Cherryvale na pozemku o rozloze 65 hektarů. Chtěli tam začít provozovat hostinec.

Německý původ kvůli přízvuku nemohli zapřít. John Bender starší byl již v poměrně pokročilém věku, bylo mu 60 let. Pětadvacetiletý Bender junior sice kypěl mládím, považovali ho však za duševně zaostalejšího. Prý se neustále smál, i bez zjevného důvodu. Měli s ním však trpělivost, neboť uměl plynně anglicky. Matka Elvira nebyla moc pohostinná a v sousedství neměla dobrou pověst. Dcera Kate byla léčitelka a prý se rovněž zajímala o okultismus. Kvůli svému vzhledu a umění mluvit neměla problém s lidmi manipulovat. Právě ona pak lákala do hostince nebohé oběti.

První vraždy rodiny Benderových

Jejich hostinec byl ve skutečnosti pěkná špeluňka. Rodina bydlela v zadní části domu a od jídelny ji odděloval jenom závěs. Přední část byla vyhrazena pro hosty, malou kuchyni a obchod, kde si mohli cestující dokoupit zásoby. Nebyla to žádná sláva, ale jelikož se hostinec nacházel v řídce osídlené oblasti, měl o hosty postaráno.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený 2F2M (@2friends2murderspodcast)

O bohaté pocestné bylo ale postaráno nadobro. Byli usazeni na “čestné” místo u stolu, kde už čekala Kate. Jakmile muže rozptýlila natolik, že přestal být ostražitý, začali ho zpoza závěsu mlátit kladivy. Někdy své oběti jen podřízli hrdlo. Pak tělo ihned odtáhli a vyhodili přes padací dveře. Až nastala temná noc, mrtvolu pohřbili. Dlouho se jim s tímto postupem dařilo. S přibývajícími zmizeními se však podnik Benderových dostal do hledáčku policie.

Pád vražedné rodiny Benderových

První mrtvola se měla objevit v roce 1871, jen pár měsíců poté, co se Benderovi přistěhovali. Šlo o muže s podřezaným hrdlem a rozdrcenou lebkou. Ale až o rok později došlo k zevrubné prohlídce hostince. Policisté tehdy našli ve sklepě domu asi deset těl. Po rodině se však slehla zem. Naposledy je viděli na městské schůzi, kde se záhadná zmizení řešila.

Stopy vedoucí od domu naznačovaly, že ujeli na voze taženém koňmi. Ten byl po devatenácti kilometrech objeven. Odtud zřejmě Benderovi nastoupili na vlak do města Humboldt a dále do Texasu. Území mezi Texasem a Novým Mexikem však bylo nebezpečné. Neplatily tam žádné zákony.

Na rodinu Benderových byla vypsaná odměna ve výši 3000 dolarů. Nikdo se o ni nepřihlásil. Trestu se ale nikdy nedočkali. A to měli během dvou let řádění v hostinci zabít až 21 mužů.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Bloody Benders

Historicmysteries.com: The Bloody Benders: What Happened to this Family of Killers?

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články