Kulhavý ďábel Joseph Goebbels: Z jeho potomků jsou teď miliardáři

Joseph Goebbels
Zdroj: Wikimedia Commons, Hanns Hubmann, CC BY-SA 3.0
Joseph Goebbels (1897 - 1945) byl jedním z nejvyšších nacistických představitelů. Byl říšským ministrem propagandy a jedním z nejbližších spolupracovníků Adolfa Hitlera. Jako mladý byl nadaným studentem filozofie.Při svých projevech dokázal okouzlit zástupy Němců.Severskou krásku Magdu svedl svým hlubokým hlasem i ďábelskýma očima.Magdu na začátku vztahu vášnivě miloval a zplodil s ní šest dětí.+ 6 fotek+ 7 fotek

Přesně dnes je to 123 let, co se narodil budoucí velmistr klamů a lží, ministr nacistické propagandy Joseph Goebbels. Své vlastní děti nechal zavraždit, z těch nevlastních se po válce stali miliardáři. Jak vypadaly poslední chvíle kulhavého Josepha a díky čemu se podařilo jeho potomkům zbohatnout?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 29. 10. 2020 08:00

Paul Joseph Goebbels se narodil 29. října 1897 v Rheydtu. Byl jedním z nejvyšších nacistických pohlavárů a válečných zločinců. Kromě úřadu ministra propagandy získal také post zmocněnce pro totální válku a říšského velitele domobrany. Pro Adolfa Hitlera byl ochoten udělat doslova cokoli. 

Novinář, bankéř i licitátor 

Po získání doktorského titulu na univerzitě v Heidelbergu začal mladý Goebbels pracovat jako novinář, poté se přesunul do banky, aby následně skončil jako licitátor na akciové burze. A jelikož titul získal na základě diplomové práce o romantickém dramatu osmnáctého století, psal po večerech divadelní hry a povídky. O jeho literární tvorbu byl však nulový zájem. 

Poprvé se s nacistickou stranou seznámil v roce 1923 během francouzské okupace Porúří. O rok později byl jmenován vedoucím župy za Berlín. V roce 1933, díky úspěchům v oblasti propagandy, se stal ministrem. Mezi jeho první kroky ve funkci patřilo veřejné pálení knih. O pět let později vše vyvrcholilo Křišťálovou nocí. 

S Hitlerem na věčné časy a nikdy jinak 

Nedal na Hitlera dopustit a slepě ho následoval až do bunkru v hlavním městě, kde ukončil život svých dětí. Po sebevraždě vůdce se stal říšským kancléřem právě Goebbels, ale jen na jeden den. Stejně jako Hitler měl panickou hrůzu ze Sovětů, a tak se rozhodl, že nejprve otráví své děti a pak zabije sebe a manželku.  

Kdo nakonec tento ohavný čin vykonal, není přesně známo. Spekuluje se o tom, že morfium měl podat dětem zubař Kunz, zatímco kapsle s kyanidem jejich matka Magda. Další verze hovoří o tom, že se o to měl postarat Hitlerův osobní lékař Ludwig Stumpfeggere. Goebbels se poté zastřelil, jeho žena následovala své děti a požila kyanid. Pro všechny případy byla do jejich těl vypálena ještě jedna kulka. Poté byla polita benzínem a spálena. 

Nevlastní potomci ve vatě 

Harald Quandt se Magdě narodil v prvním manželství, Goebbels se tak stal jeho otčímem. Harald, coby pilot německého letectva, byl na svobodu propuštěn po dvou letech od konce války. Spolu s dalším nevlastním bratrem Herbertem zdědil průmyslové impérium, které vybudoval jejich pravý otec. Co to pro ně znamenalo? Vlastnili půlku BMW. 

Ale to nebylo vše. Oba bratři se také ujali vedení firmy, která za války vyráběla pro německou armádu pušky Mauser a protiletadlové střely. Když oba umřeli, největší část majetku připadla manželce Herberta a jejím dvěma dcerám. Po smrti matky jim ještě připadlo dědictví ve výši jedné a půl miliardy marek. 

Zdroje informací: Wikipedia.cz: Joseph Goebbels, Kniha Pán myšlenek Třetí říše, David Irving 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články