Neslavný konec mexické Madonny: Seleně vpálila kulku do zad její největší fanynka

Tragický osud zpěvačky Seleny: Zemřela rukou fanynky, ve filmu ji hrála Jennifer Lopez
Zdroj: Profimedia

Seleně Quintanilla se říkalo mexická Madonna a královna hudebního stylu tejano. Měla velmi dobře našlápnuto k tomu, aby se z ní stala skutečná superstar. Její mladý život a kariéru však v roce 1995 ukončila tragédie.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 10. 2022 16:00

Na počátku devadesátých let byla Selena na absolutním vrcholu. Milovali ji nejen v Mexiku, ale i v Americe. Uměla se velmi dobře prodat. V hudbě míchala styly z několika kultur. Navrch přidala ohromující outfity. Díky tomu se nadobro zapsala do srdcí svých fanoušků, kteří se doteď nemohou smířit s její smrtí.

Jak se Selena Quintanilla stala hvězdou

Narodila se 16. dubna 1971 v Lake Jackson v Texasu. Jelikož měla odsud blízko do Mexika, tamější hudební styl tejano jí záhy přirostl k srdci. Seleniným mentorem se stal její otec Abraham, který svým dětem předal vše, co jako bývalý muzikant znal a uměl. Díky tomu mohla vzniknout kapela Selena y Los Dinos.

Netrvalo dlouho a skupina se stala místní senzací. V pouhých patnácti letech se Selena stala zpěvačkou roku na Tejano Music Awards. Postupem času prorazila i v latinskoamerickém hudebním průmyslu. Její úspěch byl o to působivější, že zpočátku bojovala se španělštinou. Podle kytaristy kapely Chrise Pereze, za něhož se později provdala, byla ve skupině úplně první, kdo se naučil plynule mluvit španělsky. Chtěla tím vyjádřit, že je hrdá na své kořeny a že rozumí svým fanouškům. V roce 1994 se jí podařilo nemožné. Za album Selena Live! získala Grammy pro nejlepší mexicko-americký počin.

Toxický vztah s fanynkou

Yolanda Saldívar se se Selenou poprvé seznámila jako prezidentka jejího fanklubu. Dokud měla ještě trochu času, pracovala i jako zdravotní sestra, pak ale tuto práci opustila nadobro. Brzy se obě ženy sblížily. Selena povýšila Yolandu na manažerku svých butiků. Ta prohlašovala, že jí o jedenáct let mladší zpěvačka říká mami.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Selena (@selenaqofficial)

Z Yolandiny strany ale šlo o nezdravý vztah. Byla jí posedlá. To potvrzovala i jakási provizorní svatyně, kterou měla ve svém bytě. Kromě toho prý byla velmi pomstychtivá a majetnická. To už začalo být moc i na Selenu a stranila se jí.

Proradná kamarádka

Věci se začaly horšit, když Selenina rodina zjistila, že Yolanda je okrádá o peníze. Pak přišly stížnosti od fanoušků, kteří nedostali své objednávky materiálů z fanklubu. Yolanda vinu popírala, Selenin otec Abraham jí však hrozil vězením. Na to Yolanda požádala právníka, aby sepsal její rezignační dopis, i když byla prakticky propuštěna. Pořídila si také revolver ráže 38, prý ze strachu z Abrahama.

Zbraň sice po několika dnech vrátila, poté si ji však koupila znovu. Bylo to v době, kdy se s ní nadobro rozloučila i Selena. Na konci března roku 1995 jí Yolanda zavolala, aby se zastavila v hotelu, kde se zrovna ubytovala. Měla pro ni mít zbytek nějakých dokumentů. Během setkání se Yolanda zpěvačce svěřila, že ji během cesty z Mexika znásilnili. Selena ji ještě vzala do nemocnice. Při návratu do hotelu se ženy začaly hádat. Pak se ozval výstřel.

Vražda slavné zpěvačky Seleny

Selena vyběhla z pokoje s kulkou v zádech. Yolanda běžela za ní, po chvíli se však vrátila. Slavná zpěvačka stačila doběhnout do hotelové haly a z posledních sil řekla: „Yolanda Saldívar, pokoj 158.” Poté vydechla naposledy. Psal se 31. březen 1995 a Seleně bylo 23 let.

Yolanda se vzdala až po devítihodinovém vyjednávání. Několikrát vyhrožovala sebevraždou. Dodnes je za mřížemi a stále tvrdí, že šlo o nehodu. Pohřbu slavné zpěvačky se zúčastnilo obrovské množství fanoušků. Jeden z nich dokonce koupil až 5000 růží. Její odkaz žije dál. Navždy se z ní totiž stala ikona žánru. Navíc si ji v roce 1997 zahrála další hudební ikona, ve filmu pojmenovaném jednoduše Selena dostala titulní roli Jennifer Lopez.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Selena

Allthatsinteresting.com: How Did Selena Die? Inside The Murder Of The ‘Queen of Tejano Music’

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články