Obr André a jeho divoké historky: Arnolda Schwarzeneggera vynesl z restaurace a položil na střechu auta

Osmý div světa: Obr André měřil 224 centimetrů, prý dokázal vypít 156 piv
Zdroj: Wikimedia Commons/The Wrestler, Public domain
André René Roussimoff byl od pohledu pořádný silák. Za jeho neobvyklý vzrůst a váhu mohla hormonální porucha zvaná gigantismus.Obr André byla jako stvořený pro wrestling. Málokdo měl takovou sílu jako on.Kromě síly měl obr André také skvělý metabolismus. Dokázal vypít tolik alkoholu, že by to zabilo několik mužů. + 1 fotka+ 2 fotky

Obr André nedostal svou přezdívku pro nic za nic - měřil 224 centimetrů a vážil 236 kilogramů. Ve filmu Ničitel Conan byl vedle něj skrčkem i Arnold Schwarzenegger. Jaký byl život gigantického muže, kterému se říkalo i největší opilec na světě?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 01. 2023 11:00

André René Roussimoff byl renesanční člověk. Kromě toho, že ho mnozí lidé považovali za osmý div světa, věnoval se wrestlingu a televiznímu a filmovému herectví. Především však byl známý pod jednou přezdívkou - Největší opilec na světě. Jestli mu to vadilo? Vůbec ne. Považoval to za dar od samotného Boha.

Obr André trpěl gigantismem

V 70. a 80. letech byl André známý hlavně díky svým zápasnickým dovednostem. To ale nebylo vše, čím na sebe poutal pozornost. Netajil se totiž tím, že než vejde do ringu, dává si na posilněnou několik lahví vína. I když do sebe ládoval jednu za druhou, jeho výkon to vůbec neovlivnilo. Způsobila to jeho výška 224 centimetrů a váha 236 kilogramů. Díky tomu jeho tělo bez problémů zpracovalo takové množství alkoholu, jenž by osobu "normálních" proporcí zabilo.

Proč byl ale takový obr? Příčinou byl gigantismus, čili nadměrný růst způsobený hormonální nerovnováhou. Stal se velkým mužem v malém světě, což ale nebylo vždy snadné. "Opilství" mu ovšem nevadilo. Považoval to za dar od Boha, kterým se zaměstnával ve chvíli volna. Také tím bavil své přátele, jenž na něho dokázali jen nevěřícně zírat. Vždyť kdo jiný by za "chlast" utratil za jednu noc až 40 000 dolarů? Nebo do sebe kopnul 156 piv? Zda tomu tak skutečně, není jisté, každopádně to patří mezi nejdivočejší historky, jež o tomto obru kolovaly.

Říká se o něm, že byl hrozně hodný a v restauraci vždy chtěl platit za druhé. Jednou večeřel s Arnoldem Schwarzeneggerem, se kterým si zahrál ve filmu Ničitel Conan (1984). Herec se prý tiše vytratil, aby zaplatil útratu. Pak se najednou octl ve vzduchu, protože André ho zvedl a odnesl na střechu svého auta.

Obr André se léčil alkoholem

I když byla Andrého růstová porucha jeho hlavní devízou, přinášela mu kromě slávy i trápení. Trpěl velkými bolestmi kloubů, které tišil, jak jinak, rovněž alkoholem. Své o tom věděl jeho kamarád Hulk Hogan, kterému jednou André zavolal, aby se k němu připojil v letištním baru na pár drinků, než mu poletí další letadlo. Nakonec to skončilo tak, že André do sebe hodil 108 piv. Takové množství se zdá být pro normálního člověka nepochopitelné, jenomže pro něj byla obyčejná plechovka prostě malá.

Největší opilec na světě

Navzdory tomu, kolik toho André vypil, jen zřídka vypadal opilý. I když už ale k tomu došlo, stala se z něho nekontrolovatelná střela. Jednou kupříkladu zakopl o muže čekajícího v New Yorku na taxík a doslova ho zalehl. Vážně ho poranil. Během natáčení filmu Princezna nevěsta (1987) zase brával večer herecké kolegy na "skleničku". Přátelské posezení se vždy zvrtlo v masivní kocoviny všech zúčastněných.

Mezi nejoblíbenější obrovy koktejly patřil The American, což byl více než litrový nápoj skládající se z různých likérů. Podáván byl ve velkých džbánech, kterých si André dopřával hned několik za sebou. Jeho herecký kolega Cary Elwes to okomentoval slovy, že když koktejl zkusil, připadalo mu, že pije palivo do letadla. André jej však pil jako obyčejnou vodu. Každá párty ale jednou skončí. Ta Andrého finální se odehrála v roce 1993. Ve věku 46 let zemřel na selhání srdce. Pravděpodobně nevydrželo zátěž jeho obrovského těla.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: André the Giant

Allthatsintertesting.com: The Craziest André The Giant Drinking Stories, From $40,000 Bar Tabs To 156 Beers In One Sitting

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články